Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Bude ve Feisty X11 7.2?  (Přečteno 1704 krát)

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Bude ve Feisty X11 7.2?
« kdy: 26 Února 2007, 17:16:00 »
Bude ve Feisty X11 7.2? Podle všeho (http://packages.ubuntu.com/feisty/x11/xorg) to vypadá že ano. Nevíte někdo, co od této verze můžeme očekávat? Slibují autokonfiguraci x-serveru, znamená to tedy, že /etc/X11/xorg.conf už nebude brán v potaz, nebo jen že v případě nouze naběhne s vesa driverem? Dále jsem zaslechl něco o lepší podpoře 3D desktopu, nevíte v čem přesně by měla spočívat?

Všude se mluví o nových X-kách, ale vypadá to, že se toho zatím moc neví — README a Release Notes na x.org wiki zatím nikam nevedou, zdá se…

Pokud máte někdo bližší informace, neváhejte a podělte se! :)

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
Bude ve Feisty X11 7.2?
« Odpověď #1 kdy: 26 Února 2007, 18:26:46 »
Autokonfigurace by měla být až ve verzi 7.3

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Bude ve Feisty X11 7.2?
« Odpověď #2 kdy: 26 Února 2007, 18:57:31 »
Aha. Už se moc těším, za všechny, kteří kdy měli s konfigurací X-ek problémy.

Citace: xorg.freedesktop.org
It incorporates significant stability and correctness fixes, including improved autoconfiguration heuristics, enhanced support for GL-based compositing managers such as Compiz and Beryl, and improved support for PCI systems with multiple domains. It also incorporates the new, more extensible XACE security policy framework.
Takže ta  „autoconfiguration heuristics” je zatím nějaký mezikrok k světlým zítřkům?

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Bude ve Feisty X11 7.2?
« Odpověď #3 kdy: 26 Února 2007, 19:25:09 »
A u té autokonfigurace - bude i poté možnost manuální konfigurace? Měl jsem špatný VGA kabel k monitoru a nesehnal jsem žádný, který by měl spojené všechny piny včetně 12 a 15. Bez nich mi totiž Xka nastartují v 640x480@60Hz. Pak musím v xorg.conf nastavil HorizSync a VertRefresh.

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
Bude ve Feisty X11 7.2?
« Odpověď #4 kdy: 26 Února 2007, 20:35:02 »
http://www.root.cz/clanky/cim-nas-prekvapi-budouci-verze-ubuntu/

No snad nějaká možnost konfiguračních souborů zůstane.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.