Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace ovladače NVIDIA GeForce  (Přečteno 2032 krát)

Jaromír_Š

• Návštěvník
Instalace ovladače NVIDIA GeForce
« kdy: 21 Dubna 2016, 15:28:26 »
Po instalaci Ubuntu 14.04 jsem instaloval ovladač pro grafiku ze stránek výrobce /balík nvidia-current/ a restartoval systém. Po zadání hesla zčernala obrazovka, pak se probrala a zase po mě chtěla heslo. A tak pořád dokola. Nepíše přitom, že by heslo nebo jméno uživatele bylo chybné. Nelze se přihlásit ani jako host. Když ale napíšu nesprávné heslo, ohlásí je jako chybné.
Původně jsem nainstaloval totéž, ale přístup do Ubuntu byl bez hesla. Když po instalaci grafiky chtěl systém heslo a nepustil mě dál, instaloval jsem systém znovu v domnění, že přístup do systému "pod heslem" pomůže, ale dělo se to, co uvádím v prvním odstavci.
Díky za radu. Jaromír

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:Instalace ovladače NVIDIA GeForce
« Odpověď #1 kdy: 22 Dubna 2016, 06:51:16 »
Proc jsi nepostupoval podle navodu na wiki a neinstaloval ovladac z Centra softwaru?
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

rejže

• Aktivní člen
  • *
Re:Instalace ovladače NVIDIA GeForce
« Odpověď #2 kdy: 27 Dubna 2016, 00:27:05 »
Nepíšeš jakou grafiku. Ted jsem instaloval GT710 a vcurrent nebyla podporovaná. Musel jsem instalovat 331 driver a vše jede. Instaluji přes synaptic. K tomu ještě balík nvidia setting,kterým se to pak nastavuje a lze uložit do XORG. Dělal jsem to na mythbuntu 14.04
Acer Switch alpha12 core i3,128GB ssd

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.