Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Windows hry pod Linuxem  (Přečteno 9522 krát)

Filip Milan

• Návštěvník
Windows hry pod Linuxem
« kdy: 22 Ledna 2007, 17:50:55 »
Které z "novějších" her byly úspěšně o-patch-ované pod Linux? Slyšel jsem o Heroes of Might and Magic III., což je moc dobře (moje oblíbená). Byl bych rád za řadu z Black Isle Studios: Icewind dale, Baldur's Gate, Planescape: Torment. DOSBOX pro MS-DOS hry znám.
Co vlastně hrám brání běžet pod Linuxem? Windowsácký grafický knihovny?
PS: Virtuální stroje, kdy pod Linuxem běží Win, tak to teda nechci, to by moje mašina propálila do stolu díru.
Notebook PREMIO, CPU Celeron 2,8GHz, RAM 256 MB, Mobility Radeon 9000 IGP

Jere

• Stálý člen
  • **
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #1 kdy: 22 Ledna 2007, 18:09:35 »

Jony

• Stálý člen
  • **
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #2 kdy: 22 Ledna 2007, 18:12:44 »
S Wine toho moc neběží a Cedega je komerční :)

Další problém je s detekcí originálek v emulaci....

Zkus některé Linuxové... mě a dětem to stačí.... a je klid..... Linux pro ortodoxní "pařany" prostě není...

.... jo ty linuxové hledej třeba tady: http://wiki.ubuntu.cz/Hry?highlight=%28hry%29

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #3 kdy: 22 Ledna 2007, 19:09:20 »
Pod Linuxem ti Windows hry poběží jenom pod emulací. A to proto, protože jsou napsány pro rozhraní DirectX a to je vyvíjeno Microsoftem. Jinak se řiď příspěvkama co tu psali kluci...
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #4 kdy: 23 Ledna 2007, 07:17:35 »
Rád bych to upřesnil. WINE není emulátor, má to i v názvu WINE Is Not Emulator. Jedná se o svobodnou implementaci MS knihoven.

Ne všechno běží ideálně, ale spousta věcí se rozběhat dá. Něco chodí lépe ve Wine, něco pod CEDEGA. Musím říct, že osobně jsem pokrokem ve Wine příjemně překvapen a Windows, který jsem měl jen kvůli pár hrám jsem mohl konečně smazat, protože mi konečně chodí.

Mám odzkoušeno: Diablo 2, Fallout 2, Panzer General 2, Civilization 4, Worms Armageddon (s malými problémy), Icewind Dale.
Kubuntu forever :-)

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #5 kdy: 23 Ledna 2007, 10:14:31 »
Citace: corwin78
...Icewind Dale.
Koupil jsem v Datartu dvojku za příjemných 90 Kč a nějak ji nemůžu rozchodit - vytvořím družinu a vzápětí se hra kousne. Jednička běžela. Nemáš s tím nějaké zkušenosti?

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #6 kdy: 23 Ledna 2007, 10:14:33 »
Diablo 2 a Civ4 - výborný. Doufám, že pod novejma verzema wine to stále pojede ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

oukydouky

• Návštěvník
    • http://cstrikeforum.info
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #7 kdy: 26 Února 2007, 10:19:58 »
je někde na netu napsáno, která hra jede pod wine a která nikoliv??? Či je to jen pokus omyl?
Nachystejte mi uzenáče na snídani jsem zpátky :o)

DaedRuaN

• Aktivní člen
  • *
  • Co je osobni text ? :P
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #8 kdy: 26 Února 2007, 10:30:34 »
Citace: oukydouky
je někde na netu napsáno, která hra jede pod wine a která nikoliv??? Či je to jen pokus omyl?
tu si sa asi nepozrel ? :rolleyes: http://appdb.winehq.org resp. http://appdb.winehq.org/appbrowse.php?iCatId=2
Rozumies co ja chapem ? ;D

MicHo

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.tm-league.wz.cz/TML2/
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #9 kdy: 26 Února 2007, 16:19:30 »
Neda sa nejako stiahnut Cedega (hoci je komercna)... tipujem, ze to tu asi nemozete povedat, mozno sa to asi neda, ale potom vy, co mate Cedegu, ju mate zakupenu, alebo ako?

Ak mozete, hodte sem link, odkial si to mozem stiahnut, budem to robit na vlastne riziko :P
Ubuntu 6.10, Gnome 2.16.1, Beryl 0.3.0...
Ak chcete vedieť, ako sa dá zo dňa na deň prejsť z XP na Linux, tak si pokecáme
 HOWTOs C++ Bash

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #10 kdy: 26 Února 2007, 16:25:37 »
Citace: Lama
Neda sa nejako stiahnut Cedega (hoci je komercna)... tipujem, ze to tu asi nemozete povedat, mozno sa to asi neda, ale potom vy, co mate Cedegu, ju mate zakupenu, alebo ako?
Cedegu nemám. Stáhnout se dají zdrojové kódy a ty ručně zkompilovat, je na to po netu dost návodů (v aj).
Pokud mohu poradit - buď oželte hry nebo na hry mějte windows - ani s cedegou neběží tak dobře, jako v systému, pro který jsou dělané...

PS: Link nebude - a pokud by náhodou byl, tak tady nebude dlouho ;).

nojvirt

• Aktivní člen
  • *
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #11 kdy: 26 Února 2007, 16:51:04 »
moznosti je spousta:
- pouzivat Wine
- zaplatit Cedegu
- stahnout Cedegu tak, jako se daji stahovat jiny veci...
- stahnout si zdarma CVS verzi Cedegy a tu rozchodit
Ubuntu od 5.04...

"My howercraft is full of eels!!"

Skeletonix

• Host
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #12 kdy: 26 Února 2007, 17:12:18 »
Nevim, osobně mám výrazně lepší zkušenosti s Wine !!! Ale pokud chcete hrát nové hry .. pořiďte si OS k nim určený. Na plné detaily si stejně nezahrajete, všechny technologie nejsou ještě podporovány ... třeba DirectX9 (a to již není žádná novinka !) ... Linux zatím na hry moc NENÍ

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
    • MojeID
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #13 kdy: 26 Února 2007, 17:24:36 »
Citace: Skeletonix
Nevim, osobně mám výrazně lepší zkušenosti s Wine !!! Ale pokud chcete hrát nové hry .. pořiďte si OS k nim určen. Na plné detaily si stejně nezahrajete, všechny technologie nejsou ještě podporovány ... třeba DirectX9 (a to již není žádná novinka !) ... Linux zatím na hry moc NENÍ
Něco mi jede lépe pod Wine, něco pod Cedega, asi je nutná kombinace obojího. Nicméně na těch pár mých oblíbených her to již spolu s DOSBoxem a ScummVM stačí.

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
    • MojeID
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #14 kdy: 26 Února 2007, 17:27:20 »

Ak mozete, hodte sem link, odkial si to mozem stiahnut, budem to robit na vlastne riziko :P
Přiznám se, že Cedegu koupenou zatím nemám, vzhledem k tomu, že hraji něco jednou za uherský rok je měsíční platba celkem nevýhodný model, ale časem o legalizaci uvažuji, zvlášť pokud vývoj bude držet stejně pozitivní vývoj, jako do teď.

Nicméně, k tvému dotazu, zkus se poohlédnout na torrentspy.com nebo mi napiš.

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
    • MojeID
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #15 kdy: 26 Února 2007, 17:33:27 »
Citace: nikola
Citace: corwin78
...Icewind Dale.
Koupil jsem v Datartu dvojku za příjemných 90 Kč a nějak ji nemůžu rozchodit - vytvořím družinu a vzápětí se hra kousne. Jednička běžela. Nemáš s tím nějaké zkušenosti?
Bohužel, IWD2 nemám, ale pokud ji zkoušíš pod Wine, tak bych testnul Cedega a opačně. Jinak bych zkusil získat nějaké info zde: http://appdb.winehq.org/appview.php?iVersionId=1358

MicHo

• Aktivní člen
  • *
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #16 kdy: 26 Února 2007, 17:35:38 »
To je viem a je to tak trochu skoda, ale verim a myslim, ze sa to postupne zlepsi.

Ja osobne nie som az tak na hry, ale ked uz dlho strkam prsty do Linuxu (teda do systemu) tak mi to zacne trochu liezt na nervy a potrebujem sa odreagovat hoci aj jednoduchou ale dobrou hrou. A pocul som, ze na Cedege ide niekolko hier.

Zatial pouzivam na hry Windows, ale ked si mam rozmysliet, ci ostat v Linuxe a nieco tu este postvarat, alebo sa bootnut do Windowsu (ktory nemam az tak v laske, hoci som ho v podstate pouzival cely zivot :P ) tak je rozhodnutie jasne :D
 HOWTOs C++ Bash

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #17 kdy: 26 Února 2007, 17:38:35 »
Zatial pouzivam na hry Windows, ale ked si mam rozmysliet, ci ostat v Linuxe a nieco tu este postvarat, alebo sa bootnut do Windowsu (ktory nemam az tak v laske, hoci som ho v podstate pouzival cely zivot :P ) tak je rozhodnutie jasne :D
Mám stejný důvod, proč už nehraji pc hry, akorát toho času u počítače proflákám stejně - pro změnu se snažím poladit (= zlikvidovat) Linux.

Pokud jde jen o odreagování (a nemáte nějakou oblíbenou hru), tak se dá najít dostatek kvalitních nativních her pro Linux.
http://wiki.ubuntu.cz/Hry

MicHo

• Aktivní člen
  • *
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #18 kdy: 26 Února 2007, 17:47:09 »
Presne moje slova, tiez pri Linuxe stravim more casu, hlavne kvoli tomu, ze som lama, ktora pouziva Ubuntu len mesiac a vela veci este musi objavit.

Ale myslim, ze takto stravit cas nie je az take zle, lebo z toho aspon mam pocit, ze sa kazdym dnom nieco naucim (pri hrach, len ako odstrelit druhemu hlavu, dufam, ze to v buducnosti nebudem potrebovat :P )

btw. ked som pri hrach, nie je nejaka hra na styl PISKVORKY pre Linux?
        to je take idealne na 5 minut na odreagovanie :D to ma len tak napadlo... dufam, ze ano ;)
 HOWTOs C++ Bash

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #19 kdy: 26 Února 2007, 17:57:30 »
Tak proč si nezahrajete nějakou nativní hru pod Linuxem? Pár jich je a nejsou všechny špatné:
http://wiki.ubuntu.cz/Hry

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Hobit

• Návštěvník
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #20 kdy: 27 Února 2007, 00:14:01 »
koukam zavisly na rpgckach a fantasy, od black isle by melo jet vsechno, fallouty pocinaje nwn1 konce.
Ubuntu Dapper Drake > Debian Etch > uvidime jake bude Ubuntu Gutsy Gibbon

ing. Roubátko

• Host
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #21 kdy: 27 Února 2007, 14:56:15 »
já právě zprovozňuju diablo II, taky bych rád fallouta ale píše se tu že jde. jinak z linuxových hraju supertux a open transport tycoon deluxe:)

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
    • MojeID
Windows hry pod Linuxem
« Odpověď #22 kdy: 27 Února 2007, 22:06:47 »
Jo, třeba Fallout2 šlape slušně.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.