Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: čeština v Ubuntu  (Přečteno 4085 krát)

Lui

• Aktivní člen
  • *
čeština v Ubuntu
« kdy: 31 Srpna 2010, 22:49:51 »
Mám Ubuntu 10.04 s Gnome a rád bych to pro kolegu celé česky. když vlezu do System-Administration. Language Support, tak nahoře je čeština šedá a když jí chci přidat, tváří se, že jí mám. První dvě okna vypadají přesně takto jen jsou anglicky http://wiki.ubuntu.cz/V%C3%ADcejazy%C4%8Dn%C3%BD%20syst%C3%A9m

Když do terminalu napisu locale -a dostanu

Citace
locale -a
C
cs_CZ.utf8
en_AG
en_AU.utf8
en_BW.utf8
en_CA.utf8
en_DK.utf8
en_GB.utf8
en_HK.utf8
en_IE.utf8
en_IN
en_NG
en_NZ.utf8
en_PH.utf8
en_SG.utf8
en_US.utf8
en_ZA.utf8
en_ZW.utf8
POSIX

Tady je videt skutecne nastaveni
Citace
locale
LANG=cs_CZ.utf8
LANGUAGE=en_US:en
LC_CTYPE="cs_CZ.utf8"
LC_NUMERIC="cs_CZ.utf8"
LC_TIME="cs_CZ.utf8"
LC_COLLATE="cs_CZ.utf8"
LC_MONETARY="cs_CZ.utf8"
LC_MESSAGES="cs_CZ.utf8"
LC_PAPER="cs_CZ.utf8"
LC_NAME="cs_CZ.utf8"
LC_ADDRESS="cs_CZ.utf8"
LC_TELEPHONE="cs_CZ.utf8"
LC_MEASUREMENT="cs_CZ.utf8"
LC_IDENTIFICATION="cs_CZ.utf8"
LC_ALL=

a jeste jsem testoval, zda mam balíky

Citace
dpkg -l|grep language|grep pack
ii  enigmail-locale-cs                    0.9x-20070913-0ubuntu2.1                        Czech language package for Enigmail (transit
ii  language-pack-cs                      1:10.04+20100714                                translation updates for language Czech
ii  language-pack-cs-base                 1:10.04+20100714                                translations for language Czech
ii  language-pack-en                      1:10.04+20100714                                translation updates for language English
ii  language-pack-en-base                 1:10.04+20100714                                translations for language English
ii  language-pack-gnome-cs                1:10.04+20100714                                GNOME translation updates for language Czech
ii  language-pack-gnome-cs-base           1:10.04+20100714                                GNOME translations for language Czech
ii  language-pack-gnome-en                1:10.04+20100714                                GNOME translation updates for language Engli
ii  language-pack-gnome-en-base           1:10.04+20100714                                GNOME translations for language English
ii  language-pack-kde-cs                  1:10.04+20100714                                KDE translation updates for language Czech
ii  language-pack-kde-cs-base             1:10.04+20100714                                KDE translations for language Czech
ii  language-pack-kde-en                  1:10.04+20100714                                KDE translation updates for language English
ii  language-pack-kde-en-base             1:10.04+20100714                                KDE translations for language English
ii  language-support-writing-cs           1:10.04+20100401                                Writing aids metapackage for Czech
rc  language-support-writing-en           1:10.04+20100311                                Writing aids metapackage for English
ii  thunderbird-locale-cs                 1:3.0.4-0ubuntu1                                Thunderbird Czech language/region package
ii  thunderbird-locale-en-gb              1:3.0.4-0ubuntu1                                Thunderbird English language/region package

a imho jde jen o to najit, kde se nastavi v ubuntu to language a proč to nejde z grafiky
Můj systém: Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon + Gnome.
Můj hw je IBM/Lenovo Thinkpad T60

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: čeština v Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 31 Srpna 2010, 22:55:28 »
No to je právě na té stejné stránce wiki, na kterou jsi odkazoval, část "Výběr jazyka vašeho sezení", nebo mi něco uniklo?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #2 kdy: 01 Září 2010, 01:25:11 »
prepac ale nieco mi uniklo...ale uz sa mi stalo ze som sa tiez divil ze slovensko ma az taku zlu jazykovu podporu ale ono som to slovensko mal sede...to znamena ze je  pod EN...en je posledny jazyk ktory tam musi byt...to znamena ze ked napr mam najskor slovensku lokalizaciu nastavenu -ale ta je slaba.takze pod nou mam cesku...to znamena ze vsetko co nie je po slovensky a je dostupne v cestine ze bude v cestine a pod tym  je anglictina...takze ponaucenie: anglictina je posledna a to co je pod nou nefunguje...samozrejme pokial to neprenesies nad nu...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Ruda.z.Kadane

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 08 Března 2011, 23:08:20 »
přesně tohle, čím, začalo to téma, mám taky, dokonce v podstatě stejná nastavení. Nemohl by mi někdo poradit, kterak lokalizovat Ubuntu 10.10 do češtiny? Nejsem schopen dohledat language support, to v menu Administrace nemám  :'( Dík

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #4 kdy: 08 Března 2011, 23:16:32 »
Systém->správa->Jazyková podpora alebo alt+F2 a napíš/prekopíruj gnome-language-selector.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Ruda.z.Kadane

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 09 Března 2011, 22:29:52 »
Systém->správa->Jazyková podpora alebo alt+F2 a napíš/prekopíruj gnome-language-selector.
tak tohle jsem přiinstaloval, ale bohužel když kliknu na tuhle funkci, tak hrozně dlouho hledá všechno možné a pak spadne...

vladinek

• Návštěvník
Re:čeština v Ubuntu
« Odpověď #6 kdy: 05 Července 2016, 12:11:26 »
Přiznám se, že můj problem s nastavením češtiny v 14.04 tkvěl v tom, že čeština byla v seznamu jazyků v okně 'Jazyková podpora' označena světle šedě a nenapadlo mě že se tam má něco přetahovat. Řekl bych, že to rozhraní je přinejmenším nedomyšlené. Existuje na to založená chyba (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/language-selector/+bug/434351) která mluví o tom problému jako o labyrintu...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.