Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kompilace programů pro jiné operační systémy. (windows)  (Přečteno 2744 krát)

Fox

• Aktivní člen
  • *
    • LMK Vsetín
Pokud je mi známo tak windowsácké exe programy si yvškeré potřebné knihovny a jiné smetí nesou v sobě. Neexistuje nějaký univerzální návod jak si porgram ze zdroujů na linuxu skompilovat tak aby běžel po windowsama ??

Děkuji.

Vojtin

• Host
Kompilace programů pro jiné operační systémy. (windows)
« Odpověď #1 kdy: 04 Března 2007, 19:39:41 »
V linuxu zase většina programů knihovny nemá. Pro windows jsem viděl třeba avidemux, easytag, ale musí se nainstalovat GTK.

Fox

• Aktivní člen
  • *
    • LMK Vsetín
« Odpověď #2 kdy: 04 Března 2007, 19:54:30 »
no pokud já vím tak kdycky když neco neového cpu třeba přes APT tak to chce tahat docela dosta balíčků na terých je to závislé.

Jde mi konkrétně o to nějakým způsobem dostat na windowsy elinks

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 04 Března 2007, 20:00:38 »
Zkusil bych takovou věc - stáhnout tarball, najít zdrojáky projít je, najít potřebné knihovny, ty stáhnout a na windowsech to všechno projet kompilátorem (ale pokud neumíš hodně dobře C/C++, tak nevím).

Fox

• Aktivní člen
  • *
    • LMK Vsetín
« Odpověď #4 kdy: 04 Března 2007, 20:05:28 »
No moje znalosti céčka jsou někde na ůrovni ahoj světe...

Třeba FPC (free pacal compiler) umožnuje skompilovat jakýkoliv zdorják na akém koliv systému pro jakýkoliv jiný systém. A slyšel jsem že GCC snad taky

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #5 kdy: 04 Března 2007, 20:10:44 »
Já ti moc neporadím, protože moje znalosti céčka jsou přibližně o jednu kapitolu v knize "Nauč se sám C" dál, než ty tvoje :).

Vojtěch Trefný

• Don Quijote

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 04 Března 2007, 20:31:35 »
Citace: Fox
Pokud je mi známo tak windowsácké exe programy si yvškeré potřebné knihovny a jiné smetí nesou v sobě. Neexistuje nějaký univerzální návod jak si porgram ze zdroujů na linuxu skompilovat tak aby běžel po windowsama ??

Děkuji.
Pozor smetí si sebou nemusí nést... existují třeba knihovny dll (dynamická knihovna).
Pokud to bude klasická konzolová aplikace, tak by ti měli stačit knihovny a skompilovat to win kompilátorem a pohoda. Pokud to používá linux API bude se to muset asi trochu upravovat. ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Warp

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 04 Března 2007, 23:10:22 »
... nebo použít prostě Cygwin.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.