Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: rmvb-avi  (Přečteno 2397 krát)

gargy2002

• Host
rmvb-avi
« kdy: 20 Května 2007, 18:21:55 »
Zdravim, neznate nekdo zpusob, jak tento format muzu prevest do avi, abych nemusel pouzivat widle?? Uz jsem zkousel Avidemux, ale tento format vubec nebere a po nejake dobe googlovani nejsem taky o moc chytrejsi....

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
rmvb-avi
« Odpověď #1 kdy: 20 Května 2007, 19:35:24 »
Zadejte do strýčka googla: rmvb2avi

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

gargy2002

• Host
rmvb-avi
« Odpověď #2 kdy: 20 Května 2007, 23:01:14 »
Citace: milhouse
Zadejte do strýčka googla: rmvb2avi
Diky, jsem tam, kde jsem byl predtim. Mozna by to slo pres nejakej mencoder, ale cinsky neumim...:)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
rmvb-avi
« Odpověď #3 kdy: 20 Května 2007, 23:31:39 »
Hehe, nejdřív jsem taky koukal na "rozsypaný čaj", ale pak si všiml, že jsem zadal dotaz špatně. Udělejte to znovu a pořádně a pak najdete na 1. místě tento odkaz: http://www.soft29.com/convert/rmvb_to_avi.html

edit: Hmm, tak to asi není pro linux. Přidejte do googla slovíčko linux, jistě se něco objeví. :)

Tam by to už mohlo být lepší. ;)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Poborskiii

• Aktivní člen
  • *
rmvb-avi
« Odpověď #5 kdy: 22 Května 2007, 01:30:22 »
A k čemu ta práce s převáděním do AVI? MPlayer umí RMVB přehrát (tedy přesněji já ho přehrávám v SMPlayeru).
OS: Kubuntu 15.10 64bit, KDE 5, Qt 4.8.6/5.4.2, Nvidia 352.30
PC: ASUS M5A99X EVO, AMD FX-4300, RAM Kingston 2x4 GB DDR3 1600 MHz,
SSD Kingston V300 120 GB, HDD Seagate NAS 3TB (ST3000VN000), VGA ASUS Nvidia GeForce GT 440 Silent, Monitor Dell U2412M, skříň Coolermaster Sileo 500

gargy2002

• Host
rmvb-avi
« Odpověď #6 kdy: 22 Května 2007, 01:42:06 »
Citace: jakub.lucky
Co tohle?
http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?t=259107
a tohle
http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?t=341998
Tak diky moc, tohle jsem uz nasel drive, ale jeste jako linuxovej lamer jsem predpokladal nejaky graficky programek. Vyzkousel jsem ten prvni prikaz z techto:
 mencoder can do it
This command works
mencoder foo.rmvb -o foo.avi -ovc xvid -xvidencopts fixed_quant=5 -oac mp3lame -lameopts abr:br=128
or
mencoder Smallville\ 422\ Commencement\ hdtv.rmvb -o /disks/402/smallville402.avi -ovc xvid -xvidencopts fixed_quant=5 -oac mp3lame -lameopts vbr=3
a ono to asi funguje, uz se to konvertuje, ale vypada to na par hodin, coz se dalo ocekavat...:)
Kolegovi nize, me to prehraje i klasicky prehravac filmu a to dokonce v lepsi kvalite, nez real player, mplayer mi to vubec nebral. Nejde mi o prehrani, ale abych si na to mohl udelat titulky a aby sedely ve stolnim prehravaci..

gargy2002

• Host
rmvb-avi
« Odpověď #7 kdy: 22 Května 2007, 11:41:49 »
Zdar, takze se musim podelit o novinky. To ripovani probehlo v poradku. Z 350MB videa rmvb bylo 1,6GB avi. Po spusteni jsem ale narazil na problem a to uplne ten samy, co predtim v mplayeru, proste ty same pruhy misto videa, takze se to naripovalo, ale se stejnym efektem. Mam tech filmu jenom par a okopirovanym od znameho, takze na to kaslu. Dokud to nepujde nejakym rozumnym zpusobem, abych si mohl nastavit velikost filmu atd, tak to ozelim, zase tak akutni to neni a pri 8mbps lince mam 2 filmy za noc doma, takze to v pripade nouze radsi postahuju v avi...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.