Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: irda  (Přečteno 1902 krát)

ondrax

• Návštěvník
irda
« kdy: 07 Února 2007, 02:50:17 »
Ahoj, přešel jsem nedávno z Win na Kubuntu. Všechno funguje perfektně, až na infračervený port. Zkusil sem snad už všechny postupy co jsou zde popsány, ale pořád nic. Mam notebook Acer Aspire 3023LMi. Z Win by irda měl být NSC6001. Mám nainstalovaný irda-utils, ircp. Zkoušel sem nastavení podle návodů co jsou zde uvedeny, ale při # sudo irdadump  mi to nic nevypisuje. Už nevim, co bych ještě vyzkoušel, a kvůli infra se mi Win nechce instalovat.
Budu rád, za každou radu

ondrax

• Návštěvník
irda
« Odpověď #2 kdy: 07 Února 2007, 18:53:45 »
dekuju za odkazy - uz se mi to podarilo rozchodit, ale vznikl novy problem. Kdyz sem zkusil poslat soubor z mobilu do pc, tak se vse probihalo perfektne. Jenze kdyz sem ten mobil posunul, a prerusilo se spojeni, tak pc se okamzite restartoval. Kdyz linux nabehl, tak uz to ale nefunovalo. irdadump funguje, ale nenajde mobil :(. Zkousel sem to celi postup znovu (i s odstraneni irda-utils a ircp), ale porad to dela to stejne. Nevite co s tim? co zkusit? nebo co se mohlo stat? Jsem s linuxama zacatecnik. Dik
« Poslední změna: 16 Listopadu 2007, 22:36:26 od Anna Taliánová »

ondrax

• Návštěvník
irda
« Odpověď #3 kdy: 09 Března 2007, 14:48:45 »
Tak sem to (minule) rozchodil :). Jneže sem kvůli určitym důvodů potřeboval formátovat - takže mam znovu nainstalované linuxi, a infra mi už nefunguje. To, co sem předtim udělal, a fungovalo to, tak sem si napsal, ale asi sem zřejmě něco zapoměl, a bohužel nevim co.  Dříve pro rozchození sem napsal:

rmmod nsc_ircc
modrobe nsc_ircc
irattach irda0 -s

a fugovalo to (i když nevim, proč se modul musel odebrat a zase přidat). Ale teď mi to píše:

modprobe nsc_ircc:
Cannot set serial info: Device or resource busy
FATAL: Error running install command for nsc_ircc

Co bych měl doinstalovat? nebo co mám dělat?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.