Uvodom :-)
Uz som sa tu stazoval, mozno si spominate, ze Edgy mi bezal len na 2.8 GB disku a druhy 55 GB mi okupovalo XP, kvoli jednemu jedinemu Visual Basic programu, ktory nutne potrebujem a wine to nie a nie rozchodit. Nakoniec sa mi vsak podarilo ten program ako tak rozbehat. Cize bolo uz len otazkou casu kedy sa stane, co sa ma stat...
MIesto pre edgyho sa zmensovalo, dnes to dosiahlo kriticku uroven, ked osm zistil, že mam volnych nejakych 20MB. Pripojil som sa na Jabbera na s jednym super chlapikom sme tam rozoberali aj moznost prenosu (presne ten postup, ktory som cital tu na fore). Ale kedze to pre mna bolo prilis vela (som lama, linux mam len nieco vyse mesiaca) tak som si povedal, ze to skusim inak...
1. orve co som urobil, bolo odtranenie XP s g parted (nevytvaral som ziadny filesystem, nechal som to len ako unallocted
2. naistaloval som Edgyho na aj druhy HDD
3. po instalacii som vbehol do povodneho EDGYho, mount /dev/hda1 /hda1, cim som spristupnil aj novu instalaciu
4. spustil som mc a zacal kopirovat. (vdaka radam mojho jabberovskeho kamosa-tymto mu dakujem, som sa naucil, ze adresare /sys /proc sa tvoria dynamicky takze tie som vynechal)
Pocas kopirovania som musel SKIPnut zopar suborov
Tiez som musel upravit GRUBa, aby mi dal na vyber aj novu instalaciu
5. Spustil som novu instalaciu - a cudujsa svete, tie iste theme tie iste fonty. :-) nalogujem sa a ten isty podklad.. vsetko ako na starom HDD. problemy som mal len s FIREFOXom - nestustal sa. Dal som reinstal a funguje. Dokonca s povodnymi ADDONS :-)
Tak a je to.. Po mesiaci dennedenneho skusania nastavovania som nakoniec aj preniesol som kompletne nakonfigurovany LINUX a HDD na ktorom mi povedne spatil WIN XP.
Az teraz si uvedomujem.. Ja nemam XP, vobec nemam XP :-D ale budme realisti, dufajme, ze ho ani nebudem potrebovat