Dobry den.
Mam bohuzel stejny problem - ve Firefoxu je scrolovani trhane a i kdyz hybu treba Gaimem, pohyb je take trhany (navic ve vypisu zatizeni procesoru stoupne zatizeni ze 2% na 100%), verzi Ubuntu mam 6.10 pro 64bit procesory.
Bohuzel s Linuxem nemam mnoho zkusenosti, ale napadlo mne nainstalovat ovladac graficke karty (v mem pripade Ati X1900GT). Bohuzel ovladac ATI binary X.Org driver v nabidce Pridat/Odstranit tento problem nevyresil.
Rekl jsem si, ze je mozne, ze je ovladac stary, tudiz jsem stahl ze stranek ATI novy ovladac (ATI Proprietary Linux x86_64 Display Driver for XFree86 / X.Org Version 8.30.3), bohuzel verze s instalatorem se mi nepodarila rozbehnout - podle navodu na strankach ATI jsem spustil instalator prikazem: sh ati-driver-installer-8.30.3.run, avsak instalator nenabehl a vyhodil chybu: ./ati-installer.sh: 991: Syntax error: Bad substitution. Nevim, zda se musi napred instalovat i neco jineho nebo je chyba nekde jinde.
Nechci to jako zacatecnik po prvnim neuspechu s Linuxem vzdat, chtel bych ho pouzivat jako primarni system na veci jako je php, mysql, mp3, video a web (i kdyz se v nem toho musim dost naucit), tak verim, ze nekdo ze zde pritomnych odborniku poradi.
Jeste mne napadlo, ze jsem zkousel i Ubuntu 6.06 64bit z Live DVD, kde se tento problem nevyskytoval. Neni pro mne teda lepsi si nainstalovat tuto starsi verzi? (ma novejsi verze 6.10 nejaky vyznamny prinos?)
Dekuji za Vase odpovedi.
V diskuzi bylo, ze neni na skodu vypis z /var/log/Xorg.0.log, bohuzel delka prispevku je omezena a cely vypis z tohoto souboru se zde nevejde. Nevim, ktere radky jsou pro analyzu problemu dulezite, ale vytahl jsem aspon ty o graficke karte.
(--) PCI:*(7:0:0) ATI Technologies Inc unknown chipset (0x724b) rev 0, Mem @ 0xe0000000/28, 0xfdef0000/16, I/O @ 0xac00/8, BIOS @ 0xfdec0000/17
(--) PCI: (7:0:1) ATI Technologies Inc unknown chipset (0x726b) rev 0, Mem @ 0xfdee0000/16