Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 64bit CPU vs. Core Duo  (Přečteno 3413 krát)

Marduk

• Návštěvník
64bit CPU vs. Core Duo
« kdy: 15 Března 2007, 18:29:06 »
Ahoj, potřebuju si koupit notebook do práce a potřeboval bych se vejít do 20.000,-Kč, maximálně o trochu víc. U kamaráda jsem viděl nedávno v akci Beryl. Jelikož jsem ho doma na počítači nerozběhnul(mám grafickou kartu ATI), tak bych chtěl spíše nějaký s nVidií. Při hledání se mi líbil například:

http://asus.mironet.cz/asus-a6mq093-mk36--1gb--120gb-dvdrw-154quot+dp73768/

nebo

http://levi.cz/produkt_detail.php?id=40457

Máte někdo zkušenosti s těmito notebooky? Hlavně by mne zajímalo, zda poběží Ubuntu normálně na 64bit CPU nebo by bylo lepší Core Duo.
Můžete mi také nějaký doporučit.
Předem díky

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
64bit CPU vs. Core Duo
« Odpověď #1 kdy: 15 Března 2007, 18:45:48 »
Nechci vás nějak odrazovat od firmy Asus, ale v poslední době pozoruji jejich obrovské zhoršení...

Znám 4 lidi (včetně sebe) kteří mají/měli notebook Asus... Jeden ho zapomněl v tramvaji, toho pomineme. Zbylé 3 notebooky byly všechny v servisu, jeden jednou, druhý už po čtvrté a můj tam pojede teď podruhé, protože mi při první reklamaci nezapojili zpátky větrák. Nejstarší z těch notebooků je můj (jeden a čtvrt roku)

S jinými firmami nemám tolik zkušeností, od každého jeden, max dva kusy co znám, ale jedině Asusy byly všechny v servisu.
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
64bit CPU vs. Core Duo
« Odpověď #2 kdy: 15 Března 2007, 19:55:15 »
Co se tyce znacky, preferuji acer - okamzite po instalaci mi bezi vsechny funkce, sitove karty (vcetne a/b/g wifi) atd.

Ohledne 64bitu je tu nekde vlakno, kde srovnani poukazalo na velice male rozdily ve vykonnosti, takze zcela urcite DualCore
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Miko10

• Stálý člen
  • **
64bit CPU vs. Core Duo
« Odpověď #3 kdy: 15 Března 2007, 21:31:14 »
Na 64bit pobezi urcite v pohode , ja mam notas s Athlonom 3000, 64bit a v pohode. Co sa tyko core duo, neviem ako s NB, ale na desktope som mal problemy s instalaciou.

To merlin: Zrejme mete v cechach dovezenie tie kvalitnejsie modely od Aceru :). Ja som mal zatial k dispozicii len 3 Acery, a aj to koli reklamacke. Osobne preferujem HP. O Asuse mam take zmiesane pocity....
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Marduk

• Návštěvník
64bit CPU vs. Core Duo
« Odpověď #4 kdy: 16 Března 2007, 00:11:36 »
Je hodně lidí kteří Asus chválí, ale stejný počet je zase odpůrců :-( Takže jsem se teď víc zaměřil na značku HP. Bylo mi doporučeno i Fujitsu-Siemens, ale u nikoho jsem tento notebook ještě neviděl. Co se týče CPU tak asi vyzkouším Dual Core, asi to bude lepší než AMD 64bit

Starejbar

• Aktivní člen
  • *
    • Starejbar
64bit CPU vs. Core Duo
« Odpověď #5 kdy: 16 Března 2007, 09:30:22 »
V tomhle směru přesně platí: "co uživatel to jiný názor" Já osobně mám už přes dva roky Fujistu-simens, a jem naprosto spokejný(trochu mi akorát vadí mekčí šasi), v servisu byl jen jednou když mi asi po půl roce odešla cdrom. Osobně bych nikdy nešel do Aceru, ani nevím proč je to taková osobní antipatie (a nelíbí se mi většnou poměr cena  x výkon). Výborné notebooky jsou HPčka, ale (nevím jak v linuxu) ve win tam bývá obtížnější instalace, protože milý výrobce nedodává instalační cd s ovladači. Příští notes bude ale stejně asi HPčko(pokud FSC nenabídne lepší ;) ). Nebo mít trochu víc peněz tak jedině IBM, připadají mi v této oblasti nedál.
Linux is like a wigwam, NO Windows, NO Gates and Apache inside.

Marduk

• Návštěvník
64bit CPU vs. Core Duo
« Odpověď #6 kdy: 16 Března 2007, 10:20:40 »
Citace: Starejbar
V tomhle směru přesně platí: "co uživatel to jiný názor" Já osobně mám už přes dva roky Fujistu-simens, a jem naprosto spokejný(trochu mi akorát vadí mekčí šasi), v servisu byl jen jednou když mi asi po půl roce odešla cdrom. Osobně bych nikdy nešel do Aceru, ani nevím proč je to taková osobní antipatie (a nelíbí se mi většnou poměr cena  x výkon). Výborné notebooky jsou HPčka, ale (nevím jak v linuxu) ve win tam bývá obtížnější instalace, protože milý výrobce nedodává instalační cd s ovladači. Příští notes bude ale stejně asi HPčko(pokud FSC nenabídne lepší ;) ). Nebo mít trochu víc peněz tak jedině IBM, připadají mi v této oblasti nedál.
Přesně, s tím HPčkem jsem si toho taky všiml, že pokud chce člověk ovladače, tak je můžete dostat za další poplatek :-(

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
64bit CPU vs. Core Duo
« Odpověď #7 kdy: 16 Března 2007, 11:51:18 »
Ja zase nedam na acer dopustit :) Servis mam zarohem (a lidi, kteri jsou schopni to popostrcit v pripade reklamace taky) a kdyz pominu vydrz baterie (ktera jde do kytek vzdy a vsude) tak je to jasna volba. Pomer cena/vykon se mi zda take dobry a jak jsem psal uz nahore - ubuntu mi najelo okamzite se vsi paradou bez jakehokoliv dalsiho zasahu, coz se mi u HP, Dellu ani IBM (ktere mimochodem certifikovalo ubuntu jako serverovy OS pro sve masiny) nikdy nestalo.
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

XomboX

• Aktivní člen
  • *
64bit CPU vs. Core Duo
« Odpověď #8 kdy: 16 Března 2007, 13:59:59 »
Ja jsem si pred pul rokem koupoval notebooka, asuse (viz. dole) a jak psal jakub.lucky, reklamaci jsem se take nevyhnul. Na display se mi objevily zlute skvrny. Pocitac mi vsak behem tydne opravili (i s dopravou az domu) a od te doby parada.
Asus je podle me na hodne podobny hladine pomer cena/vykon, zalezi samozrejme na modelu. Asus by vsak mel delat pevnejsi plasty na notebooky. Jinak spokojenost.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.