Zdravím, mám takový problém, hledal jsem všude možně (možná špatně) a nemůžu najít správný návod a sám si nevím rady.
Mám Ubuntu 6.10 po instalaci jsem postupoval dle návodu na wiki = > žádný problém.
V některých 3D aplikacích (Blender, Googleearth, ale i méně náročný Neverball) došlo k zamrznutí systému cca po 5-ti minutách provozu(Blender skoro okamžitě) - musel jsem natvrdo restartovat - ostatní jako třeba Open arena, Enemy Teritorry, fungují bez problémů.
Vypadalo to na problém grafiky (ATI Radeon 9100) - nainstaloval jsem tedy ovladače
(dle návodu na wiki -fgrlx)- nyní funguje lépe - "gearstest" má asi 2000 fps (oproti předešlým 1200).
Po restartu mi počítač začal zamrzat při základních operacích v desktopu(minimalizace/maximalizace složky), nepomůže nic, nereaguje na žádný povel, jen se hýbe kurzor myši - kde může být problém?
V kernelu by to být nemělo - to samé dělá i ve starším. Hardware (Celeron 1,7GHz, 512 RAM, Radeon 9100, deska ASUS) by měl být taky v pořádku, Memtest OK, ve Windowsech nemám jediný problém (krom toho, že to jsou Windowsy ;-) ).
Prosím moc o radu (kromě reinstalace celého systému, to bych nerad), v čem by to mohlo být?
Přiznávám jsem lama, a pokud je to nějaký triviální problém, omlouvám se za hloupou otázku.
Předem děkuji všem, kteří zkusí pomoct