Tvůj názor, nicméně když srovnám Lenovo s Dell, HP nebo Acer, tak je o třídu jinde. Takže ano, je za super peníze, je kvalitní, ve Windows perfektně funguje, je lehoučký a na to, že to má zastaralý Sandy Bridge tak má bezva výdrž baterky. Takže své názory si prosím nech pro sebe a piš jen fakta, děkuji.
Co se týče spolupráce s Linuxem, tak podle dotazů na Googlu patří Lenovo mezi nejméně problémové, takže opět, když neznáš fakta, nech si své domněnky pro sebe, na ty nejsem zvědavá, zajímají mě opravdu pouze fakta, ne subjektivní názory.
Proč je rovnou nevyzkouším? Třeba proto, že mám nějaký požadavek, tady je diskusní fórum o Linuxu a je tu spousta lidí se zkušenostmi. A já opravdu nechci po pár hodinách zjistit, že třeba nefunguje čtečka otisků prstů nebo že použití TPM chipu je nemožné. Proto jsem to napsala tak jak jsem napsala, ty odpovídáš na něco úplně jiného.
Co se týče prostředí, nejde jen o vzhled, který je navíc subjektivní (ty nazýváš moderní hezké prostředí hanlivě "omalovánky", mě se líbí a naopak se mi nelíbí zastaralé ošklivé prostředí typu XFCE), hlavně jde ale o funkčnost a ta je v XFCE dost tristní, vůbec to neumí moderní věci a třeba škálování je vysloveně vtipné (100% a 200%? K smíchu).
Že ty jsi neviděl zdařilejší téma než Windows 7 je opět subjektivní, za mě jsou Windows 7 hnusné, Windows 10 jsou hezčí a přehlednější i když k dokonalosti jiného OS jim i tak hodně chybí. Hlavní chyba je, že se neustále mění zatímco ten jiný OS je prakticky stejný a přitom moderní a hezký. KDE je také hezké, umí spoustu věcí, o kterých se XFCE (a i modernímu Gnome) může jen zdát a umožňuje vybrat si jak to bude vypadat.
Jinak tedy když už jsi toho napsal tolik, jaká je odpověď na mou první otázku? Tu jsem tam totiž při veškeré snaze nenašla.