Tak nehodil jsem vše do jednoho pytle - jen jsem zmínil své zkušenosti a zrovna u nějakého základního grafického programu bych potřebu návodu nepředpokládal. A v tomto případě vlastně o to nešlo - nestojí to na návodu. Jde o to, že když na to neudělaly v kontextu zvlášť volbu - což by bylo dost jasně mnohem intuitivnější, tak to políčko s popiskem mohly být větší, popř nějak zvýrazněno. Na mé 32" obrazovce za denního světla tam opravdu je tato volba téměř neviditelná.
Udělal
i (nejsou tam samé ženy), jen je potřeba to do kontextového menu přidat (
Nástroje - Přizpůsobit - Místní nabídky - přidat Exportovat). Za blbý osvětlení nebo špatný oči (či brejle) apod. autoři LO opravdu nemůžou... LO má tolik možností (funkce, nastavení...), že by mu to mohla závidět řada jiných (a placených) programů.
Co takhle
konečně napsat něco jako "jo sorry, vždyť ono to tam je, jsem blbej/slepej/nečtu návody/nevímco"? To se moc nenosí, že...
Lidem chybí úcta prakticky ke všemu, schopnost sebereflexe totéž, no a když ještě k tomu dostanou něco zdarma, tak jim to vůbec nedocvakává...
Neber to příliš osobně, podobných projevů bylo (a jistě ještě bude a nejen tady) víc a momentálně nebudu konkrétní, jen to pro mě byla tak nějak poslední dnešní kapka.