Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mount disk  (Přečteno 2712 krát)

pargy

• Návštěvník
mount disk
« kdy: 25 Března 2007, 19:58:17 »
Ubuntu pri spusteni z live cd nenahodi  moj HD...mam ho rozdeleny vo win na dve particie pomocu Partition Magic....ked sa snazim nahodit ich manualne tak ,mi vypise :
UNABLE TO MOUNT SELECTED VOLUME
error :device/de/hda1 is not removable
error :could not execute pmount

viete mi niekto poradit?chcel by som si Ubundtu nainstaloval na jeden z diskov,ale ked mi ich ani nenahodi ,tak aj pri instalacii sa neviem pohnut dalej.
dik

filo

• Aktivní člen
  • *
mount disk
« Odpověď #1 kdy: 25 Března 2007, 20:09:45 »
Nerad bych se mýlil, ale není lepší nechat vytvoření disků (partitions) na instalátoru, tj. udělat na disku volné místo (třeba tím partition magicem) a dál už se nestarat ?
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
mount disk
« Odpověď #2 kdy: 25 Března 2007, 20:17:37 »
Akym prikazom ich mountujes? A ked ich pripajas mas ich vobec naformatovane?
Instalacia
http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce_instalac%C3%AD
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

pargy

• Návštěvník
mount disk
« Odpověď #3 kdy: 25 Března 2007, 21:52:32 »
pavdaze ze ich mam naformatovane...na jednom mam uz wim xp a na druhy chcem dat ubuntu...on ich aj najde...ale stale to vypisuje to iste...neviem s nimi robit cez live ubuntu vobec nic...ani sa ne dostat

pargy

• Návštěvník
mount disk
« Odpověď #4 kdy: 26 Března 2007, 14:24:59 »
hmm.....tak stemi tu velmi nepomohli

filo

• Aktivní člen
  • *
mount disk
« Odpověď #5 kdy: 26 Března 2007, 15:11:49 »
Citace: pargy
viete mi niekto poradit?chcel by som si Ubundtu nainstaloval na jeden z diskov,ale ked mi ich ani nenahodi ,tak aj pri instalacii sa neviem pohnut dalej.
dik
hmm.....tak stemi tu velmi nepomohli
Nevím, jak ostatní, ale já to nechápu.
Proč prostě tu jednu partišnu nesmažeš a nenecháš na instalátoru Ubuntu, ať si sám ve volném místu vytvoří vše, co potřebuje ? V čem je problém ?

pargy

• Návštěvník
mount disk
« Odpověď #6 kdy: 26 Března 2007, 20:19:44 »
problem je v tom ze ja sa cec ubuntu neviem dostat ani na jednu z tych particii....aj ked spustim instalaciu,tak mi ich ako ze najde,ze su tam...ale ukazuje mi ich ako prazdne a nevie s nimi vobec nic robit...prosne pri kaznom pokuse napise ze su unmounted a nepusti ma dalej....co je blbost pretoze na kazdej su data a funguju v pohode......a ked pustim live  cd distribuciu slaxu,tak ten nema s diskami vobec ziadny problem....viem z nich citat,zapisovat...proste pohoda

filo

• Aktivní člen
  • *
mount disk
« Odpověď #7 kdy: 26 Března 2007, 21:47:10 »
Pargy, nezlob se, ale pořád netuším, co vlastně chceš. Nainstalovat Ubuntu ? Zprovoznit Ubuntu, aby vidělo partišny s datama ?
Budu předpokládat, že chceš nainstalovat Ubuntu. Pokud už nemáš na disku žádné volné místo (aspoň 10GB), data z jedné z partišen si přesuň jinam a partišnu smaž. Do volného místa nainstaluj Ubuntu. Instalátor má jednu z voleb "použít největší spojité místo", tak ji využij. Teprve až bude Ubuntu nainstalované, řeš otázku, jak zviditelnit ostatní partitions. Nevím, jestli ti je jasné, že na fat ani ntfs Ubuntu nenainstaluješ a připadá mi, že právě o tohle se snažíš.

pargy

• Návštěvník
mount disk
« Odpověď #8 kdy: 27 Března 2007, 07:57:48 »
obidva disky su fat32....a problem je v tom ze instalator s nimi nic nevie robit...mi ich zobrazi ze su tam ale ked chcem dat na ne instalovat alebo ich rozdelit,tak sa to proste neda,lebo mi vypise ze su unmounted....a tam vzdy skoncim

filo

• Aktivní člen
  • *
mount disk
« Odpověď #9 kdy: 27 Března 2007, 09:22:19 »
obidva disky su fat32....a problem je v tom ze instalator s nimi nic nevie robit...mi ich zobrazi ze su tam ale ked chcem dat na ne instalovat alebo ich rozdelit,tak sa to proste neda,lebo mi vypise ze su unmounted....a tam vzdy skoncim
Pargy, na FAT disk Ubuntu nenainstaluješ, ani kdyby ses stavěl na hlavu !
Znovu a naposled ti říkám : uvolni si místo na disku smazáním nějaké partišny a do toho volného místa nainstaluj Ubuntu. Partition Magic, který máš k dispozici, ti resize FAT partišen 100% zvládne. Na dělení disku v instalátoru se vyprdni.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.