Asi to sem tak úplně nepatří, ale nechtěl jsem kvůli tomu zakládat nový téma.
Měl bych tři dotazy:
1) Lze nějak použít dpkg s nějakým přepínačem, který by odsimuloval instalaci, abych zjistil, zda nepotřebuju ještě nějaké knihovny? Hledal jsem v manu, ale nic jsem nenašel.
Totéž by mě zajímalo u apt-get, tam jsem našel přepínač --simulate, ale když ho zadám, tak ho nezná.
2) Zkoušel jsem instalaci OpenOffice verze 2.2 RC4 (není v repositářích, protože je to RC4, takže nelze přes Synaptic či apt-get), jenže balík core01 hlásí, že potřebuje, aby byl nainstalovaný balík core02. A balík core02 zase chce, aby byl první nainstalován balík core01. Tak co s tím?
3) Když z Xka přepnu na terminál (třeba tty1), tak vidím jen černou obrazovku, samozřejmě systém reaguje (to mám odzkoušeno), zpět se samozřejmě dá zase přepnout do grafiky. Když dám povel k vypnutí, tak taky nic nevidím, jen černou obrazovku a pak až se systém vypne, vypne se i počítač. Takže kdyby v tu chvíli došlo k nějakýmu problému, tak se o něm nedozvím. Pokud nabootuju přes recovery volbu, tak pak je všechno v pořádku, jenže zase se do terminálu vypisují informace z fireholu, které jsou normálně psány do logu (do logu jsou psány vždy, ale v tomhle případě se ještě vypisují na obrazovku). Takže se v terminálu nedá vůbec nic dělat.
Kdybyste někdo věděl co s tím, dejte prosím vědět. Díky moc.
Edubuntu 6.06.1 LTS, Notebook FSJ Amilo 3545