Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chyby a jak na opravy?  (Přečteno 2136 krát)

vlasto

• Stálý člen
  • **
Chyby a jak na opravy?
« kdy: 26 Března 2007, 21:03:18 »
stále mně to hází tyto chyby:

E: apt-index-watcher: podproces post-installation script vrátil chybový status 102
E: debtags: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované
E: adept-common: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované
E: adept-manager: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované
E: adept-installer: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované
E: adept-updater: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované
E: adept-notifier: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované
E: adept-batch: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované
E: adept: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované
E: kde-guidance: podproces post-installation script vrátil chybový status 102
E: language-selector-qt: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované

Při zpracování nastaly chyby:

apt-index-watcher
 debtags
 adept-common
 adept-manager
 adept-installer
 adept-updater
 adept-notifier
 adept-batch
 adept
 kde-guidance
 language-selector-qt
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Můžete poradit co se s tím dá dělat?
děkuji

slamozrout

Chyby a jak na opravy?
« Odpověď #1 kdy: 26 Března 2007, 23:52:42 »
Problem se zavislotmi by mohlo vyresit sudo apt-get install -f  , ale ten chybovy status nevim, treba to vyresi vyreseni zavislosti.
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

Qar

• Návštěvník
Chyby a jak na opravy?
« Odpověď #2 kdy: 27 Března 2007, 22:00:51 »
Asi to sem tak úplně nepatří, ale nechtěl jsem kvůli tomu zakládat nový téma.
Měl bych tři dotazy:

1) Lze nějak použít dpkg s nějakým přepínačem, který by odsimuloval instalaci, abych zjistil, zda nepotřebuju ještě nějaké knihovny? Hledal jsem v manu, ale nic jsem nenašel.
Totéž by mě zajímalo u apt-get, tam jsem našel přepínač --simulate, ale když ho zadám, tak ho nezná.

2) Zkoušel jsem instalaci OpenOffice verze 2.2 RC4 (není v repositářích, protože je to RC4, takže nelze přes Synaptic či apt-get), jenže balík core01 hlásí, že potřebuje, aby byl nainstalovaný balík core02. A balík core02 zase chce, aby byl první nainstalován balík core01. Tak co s tím?

3) Když z Xka přepnu na terminál (třeba tty1), tak vidím jen černou obrazovku, samozřejmě systém reaguje (to mám odzkoušeno), zpět se samozřejmě dá zase přepnout do grafiky. Když dám povel k vypnutí, tak taky nic nevidím, jen černou obrazovku a pak až se systém vypne, vypne se i počítač. Takže kdyby v tu chvíli došlo k nějakýmu problému, tak se o něm nedozvím. Pokud nabootuju přes recovery volbu, tak pak je všechno v pořádku, jenže zase se do terminálu vypisují informace z fireholu, které jsou normálně psány do logu (do logu jsou psány vždy, ale v tomhle případě se ještě vypisují na obrazovku). Takže se v terminálu nedá vůbec nic dělat.

Kdybyste někdo věděl co s tím, dejte prosím vědět. Díky moc.

Edubuntu 6.06.1 LTS, Notebook FSJ Amilo 3545

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
Chyby a jak na opravy?
« Odpověď #3 kdy: 27 Března 2007, 23:11:06 »
Qar: příště založ nové vlákno

ad1) grafickej instalátor gdebi hlídá standardně i závislosti
ad2) sudo dpkg -i core*

A k původnímu dotazu zkus
sudo dpkg-reconfigure název balíku

Qar

• Návštěvník
Chyby a jak na opravy?
« Odpověď #4 kdy: 27 Března 2007, 23:24:13 »
Dík za odpověď.

Já vím, že gdebi hlídá závislosti, jenže já bych chtěl vědět, jak na to v konzoli, když nebude grafika.

sudo dpkg -i core* mě taky napadlo, zkoušel jsem ještě před položením dotazu a nefunguje. V podstatě dostanu tentýž výpis s tím, že tam jsou obsaženy zbývající balíky core03, 04, ..., které se odvolávají na závislost na core01.

slamozrout

Chyby a jak na opravy?
« Odpověď #5 kdy: 28 Března 2007, 00:46:56 »
Qar:
2) v krusandru oznac vsechny soubory a pres pravy tlacitko mysi dej Kubuntu package menu -> install package pohlida si to zavislosti a nainstaluje to v poradku, to mam odskouseno. Je to v Kde, ale pocitam, ze by podobnej system mohl fungovat i pod Gnome, ale Gnome nemam tak nevim. Treba vyzkouset.
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

Qar

• Návštěvník
Chyby a jak na opravy?
« Odpověď #6 kdy: 28 Března 2007, 10:49:20 »
Ještě jsem si vzpomněl, že jsem to zkoušel i přes gdebi a ten psal podobný problém se závislostmi. No asi budu muset počkat, až oficiálně vyjde verze OO2.2 a zkusit to pak. Ale stejně by mě zajímalo, jak to udělat jen v příkazový řádce, nevíte někdo? Nějaký nápad? sudo dpkg -i core* nefunguje :-(

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
Chyby a jak na opravy?
« Odpověď #7 kdy: 28 Března 2007, 12:30:13 »
Musíš odinstalovat tu předchozí verzi, která je defaultně v Ubuntu, jinak je tam konflikt.

sudo dpkg -i core* mě bez problému fungovalo (btw nejmenujou se ty soubory nějak jinak (musí tam být samozřejmě názvy souborů) ?)

Qar

• Návštěvník
Chyby a jak na opravy?
« Odpověď #8 kdy: 28 Března 2007, 12:36:01 »
Odinstaloval jsem komplet předchozí verzi a ani tak to nešlo. Jasně, že se ty soubory jmenují jinak a používám jejich celé názvy. Jen se mi to tu nechtělo celý vypisovat.
sudo dpkg -i core* mi prostě nefunguje, počkám až se objeví oficiálně verze OO2.2 a až to bude v repozitáři.

Diky všem za odpovědi. Kdybyste věděli i něco o tom třetím problému, tak si to nenechávejte pro sebeí:-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.