Lokalizace programů v Edubuntu je, ale pro běžné nasazení není ideální. Třeba takový KTouch, program pro učení se psaní na klávesnici. Chybí tomu pořádné české lekce, něco jsem na netu sehnal, ale je to dost nekvalitní, Deseti prsty to má mnohem lepší. Stačí ale, aby se našel člověk co sepíše dobrý výukový text a přidá se to do instalace balíčku a je to.
Periodická tabulka Kalzium mě teď ale velice překvapila, někde jsem četl, že je nelokalizovaná, tak než jsem začal nadávat tak jsem si ji pustil a je super

Jen teda se mi trochu kouše, ale to bude tím prehistorickým hardwarem.
Docela mě pobavilo, když jsem nainstaloval ten výukový balík, že tam je slovník do japonštiny a španělštiny, hlavně to japonština je použitelná.
A celkově? Dal bych Edubuntu a jeho programům na kterých staví ještě nějakou chvíli na vývoj (rok, dva) a pak to začal protlačovat. Maximálně mě vadí prosazování Windows, dva týdny jsem jako školní praxi dělal správce pc na základce a je to špatný. Docela blbý ale je, že školy mají spoustu výukových softwarů (fyzika, chemie, kytičky, zvířátka) koupených a to se nativně nespustí, snad možná z wine ...