Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Edubuntu  (Přečteno 2115 krát)

ms

• Návštěvník
Edubuntu
« kdy: 09 Dubna 2007, 19:54:08 »
Zdravím,

víceméně mám možnost nainstalovat na školní počítač Edubuntu a velmi rád bych to udělal. Nicméně přirozenou a zásadní prioritou je lokalizace Edubuntu a programů v něm. Víte, jak na tom Edubuntu je?

A poznámka pro ubuntu komunitu. Ve školách je naše budoucí generace, asi by o edubuntu měla vzniknout speciální (i PR) stránka, která by byla i částečně zaměřena pro ředitele škol.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Edubuntu
« Odpověď #1 kdy: 09 Dubna 2007, 19:58:58 »
Lokalizace Edubuntu a programů v něm je na stejné úrovni jako normální Ubuntu.
Spíš bych ale volil normální Ubuntu (můj osobní názor).

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Edubuntu
« Odpověď #2 kdy: 09 Dubna 2007, 20:01:15 »
To je dobrý nápad, je to teda spíš otázka marketingového a lokalizačního týmu. (Dohodím tento thread Jendovi, který je v obou týmech)

Jinak lokalizace pochopitelně existuje, ačkoliv se bojím že není úplně 100%
třeba mě někdo vyvrátí, já sám používám systém kompletně v angličtině...

Oficiální stránky Edubuntu
http://edubuntu.com/
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

ms

• Návštěvník
Edubuntu
« Odpověď #3 kdy: 09 Dubna 2007, 20:07:58 »
Citace: jakub.lucky
To je dobrý nápad, je to teda spíš otázka marketingového a lokalizačního týmu. (Dohodím tento thread Jendovi, který je v obou týmech)

Jinak lokalizace pochopitelně existuje, ačkoliv se bojím že není úplně 100%
třeba mě někdo vyvrátí, já sám používám systém kompletně v angličtině...

Oficiální stránky Edubuntu
http://edubuntu.com/
myslim, ze zamereni na skoly neni nahodna, jista velka firma to taky chape... kazdopadne by se to muselo dobre pripravit a rozjet az pri 100% lokalizaci, aby to pripadne nadsence neodradilo...

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Edubuntu
« Odpověď #4 kdy: 09 Dubna 2007, 20:14:25 »
Samozřejmě se můžeme v rámci svých možností pokusit vyjít vaší škole vstříc (ačkoliv nevím, jak je zaměřená). Lokalizace standardních aplikací (firefox, OpenOffice) funguje, i vlastní systém je lokalizovaný, jen nevím, jak jsou na tom právě ty edu aplikace (samozřejmě lze zkusit popohnat lokalizační tým apod.)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
Edubuntu
« Odpověď #5 kdy: 09 Dubna 2007, 23:20:27 »
Lokalizace programů v Edubuntu je, ale pro běžné nasazení není ideální. Třeba takový KTouch, program pro učení se psaní na klávesnici. Chybí tomu pořádné české lekce, něco jsem na netu sehnal, ale je to dost nekvalitní, Deseti prsty to má mnohem lepší. Stačí ale, aby se našel člověk co sepíše dobrý výukový text a přidá se to do instalace balíčku a je to.

Periodická tabulka Kalzium mě teď ale velice překvapila, někde jsem četl, že je nelokalizovaná, tak než jsem začal nadávat tak jsem si ji pustil a je super :)) Jen teda se mi trochu kouše, ale to bude tím prehistorickým hardwarem.

Docela mě pobavilo, když jsem nainstaloval ten výukový balík, že tam je slovník do japonštiny a španělštiny, hlavně to japonština je použitelná.

A celkově? Dal bych Edubuntu a jeho programům na kterých staví ještě nějakou chvíli na vývoj (rok, dva) a pak to začal protlačovat. Maximálně mě vadí prosazování Windows, dva týdny jsem jako školní praxi dělal správce pc na základce a je to špatný. Docela blbý ale je, že školy mají spoustu výukových softwarů (fyzika, chemie, kytičky, zvířátka) koupených a to se nativně nespustí, snad možná z wine ...
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Skeletonix

• Host
Edubuntu
« Odpověď #6 kdy: 09 Dubna 2007, 23:53:19 »
pro psaní všemi 10 je velice zajímavé klavaro !

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
Edubuntu
« Odpověď #7 kdy: 10 Dubna 2007, 00:08:34 »
Citace: Skeletonix
pro psaní všemi 10 je velice zajímavé klavaro !
To nevypadá vůbec špatně, trochu bych tedy vylepšil user-interfaces ohledně nápovědních textů, nedá se to číst, ale vypadá to dost zajímavě. Oba programy (KTouch a Klavaro) jsou v něčem dobré, KTouch zobrazuje dobrou klávesnici, ale zase neumí zapsat číslo lekce a člověk se tam musí proklikat přes nahoru/dolů.

// edit konec hodnocení
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.