Domů
Ubuntu CZ/SK
Wiki
Komunita
Domů
Nápověda
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Prosíme
přihlašte se
nebo
zaregistrujte
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
nastálo
Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Fórum Ubuntu CZ/SK
»
Ubuntu pro osobní počítače
»
Instalace, aktualizace a spouštění
»
HP Z240 Windows a Linux
« předchozí
další »
Tisk
Stran: [
1
]
Autor
Téma: HP Z240 Windows a Linux (Přečteno 4455 krát)
kočkopejsek
Aktivní člen
www.jsmetransparent.cz
HP Z240 Windows a Linux
«
kdy:
31 Července 2024, 17:09:48 »
Pěkný den. Pokusím se to popsat. HP Z 240 nainstalované Windows 256 GB se spouští jak má. Ubuntu Mate 24.04 v půlce selže instalace. Mageia 9 1TB je nainstalovaná, ať si třeba zkouším různý zaváděče, ani ťuk. Požádám Vás po lopatě říci co dělat, snad se něco nového naučím. Co se obecně v těchto situací dělá atd? Googluji, čtu si atd. Děkuji všem za odpovědi a trpělivost.
https://www.tera.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=1339046
+ zakoupené 1TB disk
IP zaznamenána
Ve jménu české mentality a předsudků, mýtů ruce pryč od mé maličkosti. Jsem psychiatrická pacientka. Tedy podle většině patřím zavřít abych někomu neublížila. Vášnivá knihomolka která přečte téměř vše. Věřím že zde jsou uživatelé rozumnější se širokým rozhledem a nadhledem. Děkuji Mattie
Abby
Stálý člen
Re:HP Z240 Windows a Linux
«
Odpověď #1 kdy:
01 Srpna 2024, 14:50:25 »
Zkus nainstalovat oficiální Ubuntu, žádný derivát.
IP zaznamenána
Ventero
Závislák
«
Odpověď #2 kdy:
01 Srpna 2024, 17:11:19 »
Hlavne zkus nainstalvat ne jeste takrka testovaci sestaveni a notabene (spravne Abby) nejakeho spinu.
Jinak potiz v nabehnuti je kolem registrace efiloaderu a urceni poradi. To se resi bud v nastaveni stroje (drive Bios) nebo (kdyz FW neumoznuje) pomoci live sezeni Linuxu prikazem a parametru (tusim efibootmgr).
Ve Win to jde asi taky via Shell, ale vzdy jsem delal v Linuxu ..
IP zaznamenána
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
kočkopejsek
Aktivní člen
www.jsmetransparent.cz
«
Odpověď #3 kdy:
02 Srpna 2024, 19:50:46 »
Pěkný večer, děkuji Vám oběma. Vyzkouším.
IP zaznamenána
Ve jménu české mentality a předsudků, mýtů ruce pryč od mé maličkosti. Jsem psychiatrická pacientka. Tedy podle většině patřím zavřít abych někomu neublížila. Vášnivá knihomolka která přečte téměř vše. Věřím že zde jsou uživatelé rozumnější se širokým rozhledem a nadhledem. Děkuji Mattie
kočkopejsek
Aktivní člen
www.jsmetransparent.cz
«
Odpověď #4 kdy:
05 Srpna 2024, 00:01:04 »
Klidnou noc. Tak po několika neúspěchů je hotovo. Windows se spouští přes F9 (HP) Ubuntu se spustí po zapnutí. Mě to stačí. Pokud máte na tváři úsměv jak to patlám
nevadí aspoň mohu pracovat v klidu. Nebo máte výtku?
IP zaznamenána
Ventero
Závislák
«
Odpověď #5 kdy:
05 Srpna 2024, 10:16:38 »
Ne, nic - jen jsem nejak myslel, ze bootmenu (u HP F9) jsi zkousela uz predtim
Kazdopadne, kdyby jsi chtela treba upravit poradi, tak jak jsem psal ..
Nebo jeste muzes upravit Grub, aby jsi mela hned po zapnuti na vyber ..
IP zaznamenána
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
kočkopejsek
Aktivní člen
www.jsmetransparent.cz
«
Odpověď #6 kdy:
05 Srpna 2024, 21:37:09 »
Klidný večer. Ano zkoušela, jen to nešlo. Pak jsem viděla F9 SSd 1 256 GB což je Win a jde to. Upravit Grub se mohu pokusit. Jak bude chvíle načtu si to. Případně máte txp co si přečíst? Případně LiveUSB ... . Děkuji.
«
Poslední změna: 05 Srpna 2024, 21:44:05 od kočkopejsek
»
IP zaznamenána
Tisk
Stran: [
1
]
« předchozí
další »
Fórum Ubuntu CZ/SK
»
Ubuntu pro osobní počítače
»
Instalace, aktualizace a spouštění
»