Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Konfigurace postranního panelu s aplikacemi  (Přečteno 5315 krát)

Gepard

• Návštěvník
Konfigurace postranního panelu s aplikacemi
« kdy: 12 Října 2024, 14:13:17 »
Ahoj, při upgradu z Ubuntu 24.04 na 24.10, za pomocí "do-release-upgrade", mi zmizela položka "Prostředí Ubuntu" z konfigurace. Není možné upravovat postranní panel s aplikacemi. Vyřešil jsem to za pomocí: (sudo aptitude install gnome-shell-extensions gnome-shell-extension-manager) a pak (přidat rozšíření "Dash to Dock"). Nicméně při testovací instalaci Ubuntu 24.10 do virtuálu tak tam ta položka konfigurace je. Takže nějaká chyba při upgradu. Dá se nějak doinstalovat položka konfigurace "Prostředí Ubuntu"?
EDIT: asi bych mohl upřesnit, že používám Gnome
« Poslední změna: 12 Října 2024, 15:17:36 od Gepard »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re:Konfigurace postranního panelu s aplikacemi
« Odpověď #1 kdy: 12 Října 2024, 19:12:33 »
Máš v systému nainstalovaný GNOME, Cinanmon a MATE. Mixovat více prostředí nikdy nedělá dobrotu. Navíc je ta instalace 10 let stará.
Smaž konfiguraci v /home nebo lépe, nainstaluj na čisto.

Saozřejmě můžeš vyčkat, třeba se zjeví někdo, do ví, který balík Ti chybí. Ale neřeší to ty zbývající závilosti, které máš v konfliktu.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Gepard

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Října 2024, 19:49:39 »
Díky za odpověď. Vidím to na novou instalaci při nejbližší příležitosti. Cinnamon jsem kdysi používal, Mate jen testoval, který z nich je lepší. Už je můžu odebrat. Netušil jsem, že více prostředí dohromady může působit komplikace.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 14 Října 2024, 13:29:23 »
No ještě než to dáš pryč, můžeš si nakoukat, doinstalovat prostředí XFCE nebo KDE. :D
XFCE je podobné jako MATE, jen takové víc propracované, bych řekl.
KDE je podobné Windows. Je velmi konfigurovatelné a komplexní. A je modulární. To je, že můžeš mít osekaný základní systém desktopu, třeba když máš málo RAM(pod 2GB).
Nebo si najdi videa na YT jak co vypadá a používá se.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

ikx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 04 Prosince 2024, 17:47:24 »
...ubuntu cinnamon... :o :o :o

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.