Trochu nechápu, proč přecházíš z LTS systému na testing,ještě k tomu metodou z terminálu (sudo-do-release-update) a moc o tom nevíš?
Jseš si jistý,
že jde jen o odvahu ?
Vymezený čas podpory 24.10 "Oracular Oriole" je 10 měsíců, nebo ne? 24.04 "Noble Numbat" je dvanáctiletá LTS, nebo není snad?
Sám jsem měl podobný problém, nejde však o Ubuntu, jde o jiný systém, ale co se bootovaní týče, tak s podobnou podporou jako Ubuntu - čili více je otázek, než odpovědí. Podle mě, je problém v rychlosti - nějaký příkaz se provede dřív, než se něco namintuje. Byli to ale čerstvé instalace, ty povyšuješ,
takže jsi s grubem nehýbal, problém by mohl být v konfiguracích
grubu u jednolivých verzí, ty se budou lišit určitě.
Měl jsem podobný problém se systémy na více discích i se systémy vedle sebe na jednou disku a co se týče toho
sudo do-release-update
, měl by jsi mít předtím úplně aktualizovaný systém - co se týče systémových věcí a vypnuté PPA, pokud jsi nějaké používal. No ale, když už jsi ten příkaz vykonal, tak "pozdě bycha honiti".
Co se logů týče, podívej se do adresáře /var/log/kernel/ a když do termínálu napíšeš
dmesg
tak získáš nejnovější informace o tom, co u tebe probíhá. Když spustíš dmesg s nějakým pramatrem, třeba zprávy týkající se jádra, můžeš si ho i pozastavit pomocí parametru less:
dmesg -k | less
A někde ve /var/log/ bys měl mít i log týkající se toho povýšení systému. Pokud ne, prozkoumal bych různé logy podle data, kdys prováděl ten apgrejd v adresáři /var/log/, třeba v dmesg.0, by měli být stavy z předchozího spuštění, podle toho, jak se ty systémové logy ukládají. Jestli ne, tak by to mohlo být právě ve /var/log/kernel/ :
ls -ln /var/log/kernel/
Jo a pokud ho ještě nemáš, doinstaluj si emsího :
sudo apt-get install mc && mc &
EDIT : Podívej se i do adresáře grubu, jestli tam není nějaká záloha grub.cfg, nebo spíš v grub.d
ls -ln /etc/default/grub
ls -ln /etc/grub.d/
Jinak bys z té příkazové řádky mohl taky 3x změnit barvu vlasů.
Good luck, and don't funk up.