no, a jak mam tedy aktualizovat program z lokalniho umisteni? ctu to tu uz po nekolikate, ale je toho tolik, ze se mi z toho zacina tocit hlava. ztracim prehled. cim vic toho ctu a snazim se pochopit, tim min toho vlastne umim :-) me se jedna o to, abych mohl nejen instalovat, ale i aktualizovat programy na pocitacich nepripojenych k netu. at uz z toho ci onoho duvodu.
a cd rom? vlozim disk do mechaniky. ta se roztoci a rozjede, ale nic nezobrazi. nenacte jediny soubor. dokonce se mi to stalo i s cd-ckem vypalenem v k3b. tak nevim
presny popis toho co jsem udelal. netvrdim ale ze je to spravne.
1) stahnul jsem si aktualni verzi programu openoffice z jejich stranek (verze s koncovkou deb)
2) nakopiroval jsem ho do adresare, kam ukladam deb balicky
3) pote jsem vytvoril obsah repozitare na lokalni disku pomoci prikazu: sudo dpkg-scanpackages debs /dev/null | gzip > ./Packages.gz
4) pak jsem vlozil do sources.list cestu k tomuto obsahu: deb file:/home/user/LocalDebs ./
5) pak jsem zadal: sudo apt-get update
6) potom jsem otevrel adept manager a provedl fetch updates
7) vyhledal jsem si v adept soubory openoffice a vidim ve sloupecku description pro openoffice.org-calc: calc module for openoffice.org 2.2

ve sloupecku status pro ten samy balicek je napsano aktualizovany a ve sloupecku request je beze zmeny.
9) kdyz dam pozadavek pro aktualizaci a dam provest, vypise se toto: there was an error commiting changes. possibly there was a problem downloading some packages or the commit would break packages.
predem dik