Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tiskárna přestala tisknout (HP LJ Pro 3002dn)  (Přečteno 970 krát)

tovog

• Návštěvník
Tiskárna přestala tisknout (HP LJ Pro 3002dn)
« kdy: 25 Července 2025, 14:06:08 »
Přestala nám tisknout síťová tiskárna na Ubuntu 25.04. Připojení je v pořádku, webové rozhraní funguje, vytiskl jsem z něho report tiskárny, takže HW je v pořádku. To jediné vytisknout lze, jinak ani testovací stránka.
Tiskový dialog se tváři, že tisk probíhá a je po chvíli hotov.
Správce tiskáren ukazuje tiskárnu připravenou a bez úloh.

Zkoušel jsem tiskárnu odebrat a znovu automatizovaně přidat, dále jsem v ní aktualizoval FW.

V syslogu se objevují tyto řádky:

Při otevření "volby tisku" (dialog je prázdný)
gnome-control-c[3514]: g_hash_table_ref: assertion 'hash_table != NULL' failed

Při stisku "Testovací stránka"
gnome-control-c[3514]: An error has occurred during printing of test page - Adresář nebo soubor neexistuje

Při vyvolání tiskového dialogu ve Firefoxu
firefox_firefox.desktop[3821]: [Parent 3821, Main Thread] WARNING: Unknown paper size : 'glib warning', file /build/firefox/parts/firefox/build/toolkit/xre/nsSigHandlers.cpp:201
firefox[3821]: Unknown paper size

Při stisku tlačítka Tisk se nevypíše nic.

Kromě toho se syslog plní mnoha takovými řádky:
gnome-shell[2747]: Overwriting existing binding of keysym 33 with keysym 33 (keycode c).
gnome-shell[2747]: Overwriting existing binding of keysym 35 with keysym 35 (keycode e).
gnome-shell[2747]: Overwriting existing binding of keysym 38 with keysym 38 (keycode 11).
« Poslední změna: 25 Července 2025, 17:37:53 od tovog »

stevedorespectral

• Návštěvník
Re:Tiskárna přestala tisknout (HP LJ Pro 3002dn)
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 08:47:26 »
Zkuste nainstalovat/zkontrolovat balíčky cups, cups-filters, případně *printer-driver- **. Hlášky o „Unknown paper size“ naznačují problém s nastavením formátu papíru – zkuste nastavit A4 v CUPS.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.