Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Down speed - wifi modul  (Přečteno 2183 krát)

petertomasy

• Stálý člen
  • **
Re:Down speed - wifi modul
« Odpověď #25 kdy: 27 Prosince 2025, 21:58:46 »
teraz pozerám , že máš ubuntu 26.04, ale to je vývojová verzia, doporučujem verziu 24.04, tá je vyladená veľmi dobre. Nemá zmysel používať 26.04 , ak nie si  vývojár ...

drobec255

• Návštěvník
« Odpověď #26 kdy: 27 Prosince 2025, 22:43:34 »
OK, uspesne som si dal Ubuntu 24.04.03

Nix sa nezmenilo, stale to ide max 100

« Poslední změna: 28 Prosince 2025, 11:06:04 od drobec255 »

drobec255

• Návštěvník
« Odpověď #27 kdy: 28 Prosince 2025, 12:54:42 »
na ubuntu 24.04 mi zamrzaju hry, nezda s mi ze by bol prepracovany

a este k tomu mi nejdu klavesy 2 az 9 na pouzivanie abilit, musim mat aktivany US rozlozenie klaves
« Poslední změna: 28 Prosince 2025, 12:56:49 od drobec255 »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #28 kdy: 29 Prosince 2025, 11:09:33 »
Zaměřil bych se na ten WAN port s upozorněním. Pokud se router s dalším zařízením spojí na pomalejších protokolech, je úplně jedno že je CAT6. Něco je špatně.

Citace
pisem spravne 100 mb/s, stahujem cca cez 10-11 MB/s

no pripojil som notebook na kabel a slo to v premere 370 mb/s

A to jsi byl připojen kabelem do Asusu nebo toho Edge?
« Poslední změna: 29 Prosince 2025, 11:11:15 od Roman Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

drobec255

• Návštěvník
« Odpověď #29 kdy: 29 Prosince 2025, 12:10:53 »
kablom? aj na Asus aj na EdgeX, na asus 95mb/s ..na edge cez switch v obyvacke tych 370 mb/s
« Poslední změna: 29 Prosince 2025, 12:15:42 od drobec255 »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #30 kdy: 30 Prosince 2025, 10:29:26 »
Nejedná se tedy o stejný kabel?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

drobec255

• Návštěvník
« Odpověď #31 kdy: 30 Prosince 2025, 16:21:36 »
samozrejme ze to boli dva rozne, rozbocuje sa to v tom EdgeX - kde port Eth0 je main kabel z opticekeho prevodnika.

- port Eth1 je kábel do 16 portoveho Tenda switchu v racku, kde je napojenych vela veci - NASko, Kamery, PC, druhy PC,  TV,  3D tlaciaren, pripadne dalsie veci
                                                                 - jeden samostatny kabel ide do obyvacky, kde je tiez mensi switch pod TV, a rozbaca sa to dalej na koniec domu do spalne kde je dalsi Televizor, PC
                                                                 - EdgeX je 1tkovej podsieti, takže káblom je vsetko v 192.168.1.X

- port Eth3 je Wifi AP ( kábel ide do WAN portu, wifi router je v 50tkovej podsieti, samozrejme aktivne DHCP )
                                                                - Wifi router prideluje  adresy v 192.168.50.X
                                                                             - ako vidis wifi router neni dokonca pripojeny az na switch ale rovno na main router s novym kablom.

este som neskusil hodit wifinu do 1tkovej, deaktivovat DHCPcko a tym padom napojit kabel do LAN portu, ....vobec neviem preco v routri na WANku svieti zlta vystraha
                                      - pochybujem ze to pomoze, ked sa k tomu dostanem prekonfigurujem to na skusku

uz ma to zacina pekne stvat

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #32 kdy: 30 Prosince 2025, 17:07:08 »
Ak mas moznost tak pichni notebook rovno na ten kabel co ide do wifi routra ak ti neukaze 1000Mb/s v informaciach o pripojeni, je problem tam.
Hmm, na mobile to tusim dalo 300 Mb/s tak to nebude v tom.

P.s. Este raz som si pozeral tu fotku s routrom. Je to len tak zle odfotene alebo mas naozaj len 2 anteny.
« Poslední změna: 30 Prosince 2025, 17:13:20 od TIBOR »
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

drobec255

• Návštěvník
« Odpověď #33 kdy: 30 Prosince 2025, 17:46:02 »
Nádherné 4 antény

drobec255

• Návštěvník
« Odpověď #34 kdy: 30 Prosince 2025, 18:14:13 »
ako vidis na obrazku je jedno v ktorom to je porte svieti na zlto uz v EdgeX a hlasi 100/full
tak chyba je v ****** (neviem kde), skusal som dat wifinu so portu eth1 aj 2 aj 3 aj 4 - vsade svieti na zlto a ukazuje max 100vku

potom som napojil wifi router do switchu a tiez max 100vka, teda pardon 93mb/s

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #35 kdy: 30 Prosince 2025, 18:58:52 »
a skusil som este raz cez hotspot/tethering zdielanie wifi cez USB a slo to 300/100
To ale uz nedava ziaden zmysel. Mas iny 1Gb kabel? Skus ho pichnut priamo do edge x a ntb.

no pripojil som notebook na kabel a slo to v premere 370 mb/s
Toto bolo pichnute v tom edge alebo asus.
« Poslední změna: 30 Prosince 2025, 19:02:12 od TIBOR »
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

drobec255

• Návštěvník
« Odpověď #36 kdy: 04 Ledna 2026, 14:21:42 »
tak hodil som to cez LANko na 1tkovej podsieti a na vsetkych portoch mi to hlasi 100mb/s

prvy obratok je napojeny cez WAN - hlasi zltu vystrahu
druhy image je prepojene cez LAN a vo vsetkych portoch to hlasi 100 a tiez na zlto

neni mozne ze je EdgeX len 100 mbitovy ? sa mi zda ze mal 1gb/s ked som to kupoval

na nete je pisane:

"Ubiquiti EdgeRouter disponuje celkom 5 LAN portami s gigabitovou rýchlosťou a podporou protokolov OSPF/OSPFv3, RIP/RIPng, BGP, IGMP Proxy. "

- pozri obidva vyuzite porty v EdgeX hlasi 1 Gb/s, uz len kabel skusit vymenit, ..alebo mam stary TP-Link Wi-fi router
                                                                                                                                              * TP-Link AC1750 model archer C7 gigabyte wifi router

« Poslední změna: 04 Ledna 2026, 14:38:40 od drobec255 »

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #37 kdy: 04 Ledna 2026, 15:58:56 »
Ved ten kabel som ti radil vyskusat ako prvy. Zober hociaky kabel o ktorom vies ze zvlada na 100% 1Gb. Pichni ho do edge, na druhu stranu ntb a ak to ukaze 1000Mb/s. Vymen ntb za asus router (alebo teraz pises tp-link) a uvidis. Ak vsetci daju 1000Mb/s. Je chyba v kabli z edge co konci nad dverami.

Ak ti to doteraz hlasilo 100Mb/s a sem tam 300Mb/s tak mas zly spoj na niektorom drote v kabli/koncovke. Tiez mam rovnaky problem s najnovsim kablom. Uz som ho nacvakaval 2x a stale sa jeden kablik odpaja. Musim pohybat lan kablom aby sa chytil a potom to dajaky cas drzi.
« Poslední změna: 04 Ledna 2026, 16:01:55 od TIBOR »

drobec255

• Návštěvník
« Odpověď #38 kdy: 04 Ledna 2026, 16:30:28 »
Kámo ja asi viem kde je chyba, lol

mám dajaký shitny PoE injekor, myslim si ze cele to obmedzuje on. Už zhánam druhý, ak nezozeniem objednam si.

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #39 kdy: 04 Ledna 2026, 16:31:33 »
Hmm, tak tomu sa hovori ku**ko. :D

drobec255

• Návštěvník
« Odpověď #40 kdy: 04 Ledna 2026, 16:47:30 »
Ale vôbec ma taká varianta nenapadla keďže ešte pred 3 mesiacmi som mal linku 30/10 kde to stačilo 😂😂😂

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #41 kdy: 04 Ledna 2026, 23:39:23 »
Vás by mohli zaměstnat něčí marketéři, hezky tady propagujete.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

drobec255

• Návštěvník
« Odpověď #42 kdy: 04 Ledna 2026, 23:43:09 »
Som rád že sa niekomu páčia moje obrázky, snažil som sa

sabraq

• Závislák
« Odpověď #43 kdy: 05 Ledna 2026, 00:07:47 »
Som rád že sa niekomu páčia moje obrázky, snažil som sa
Nemluvím o obrázcích - sice je to fenomén doby (kdo by četl po nocích Lisabonskou smlouvu, ta v obrázcích není, že?)

Ty obrázky časem zmizí a nebude to dávat smysl - jednak máš k tomu připojení profesionální podporu, takže nevím proč se nezeptáš tam, měl bys to rychlejší. A ta propagace Asusu bude možná zastoupení dobrá.

drobec255

• Návštěvník
« Odpověď #44 kdy: 05 Ledna 2026, 10:17:40 »
Objednal som si 1Gb PoE injektor značky Mikrotik, ale bola v balení len "samica" druhý proti kus neviem zohnať, na e-shopoch neni

Hodíte sem pls link na cenovo primeraný set.

Ventero

• Závislák
« Odpověď #45 kdy: 05 Ledna 2026, 21:03:55 »
Tych 300/100 je uz slusnych.
Co som pozeral po nete tak s tvojou wifi RTL8852BE ma problem viac ludi. Odporucanim je zkompilovat si ovladac z githubu.

Tak Realtek sitovky a Linux je letaletouci everygreen problem. Nechapu, proc dojadra nedavaj kloudny drivery a pokid z toho potrebujes dostat vic, nez na kancl, tak skoro vzdy musis kompilovat.

Jeste predtim ale bych zkusil v networkmamageru nastavit napevno (ne automat) hodnotu pasma, sitovku a vsechny mozne policka, kde to jde. Take mi jednou pomohlo vynutit IPv4 popr. IPv6, dle toho, jak jsi pripojen - od verze Ubu 16  nebo 18je totiz NM v dusledku netplane nejaky pokakany a nikdo se to neraci uz skoro 10 let opravit. Jak typicke - takovych zazdenych bug veci je vice ..
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

sabraq

• Závislák
« Odpověď #46 kdy: 05 Ledna 2026, 23:18:33 »
Tych 300/100 je uz slusnych.
Co som pozeral po nete tak s tvojou wifi RTL8852BE ma problem viac ludi. Odporucanim je zkompilovat si ovladac z githubu.

Tak Realtek sitovky a Linux je letaletouci everygreen problem. Nechapu, proc dojadra nedavaj kloudny drivery a pokid z toho potrebujes dostat vic, nez na kancl, tak skoro vzdy musis kompilovat.

Jeste predtim ale bych zkusil v networkmamageru nastavit napevno (ne automat) hodnotu pasma, sitovku a vsechny mozne policka, kde to jde. Take mi jednou pomohlo vynutit IPv4 popr. IPv6, dle toho, jak jsi pripojen - od verze Ubu 16  nebo 18je totiz NM v dusledku netplane nejaky pokakany a nikdo se to neraci uz skoro 10 let opravit. Jak typicke - takovych zazdenych bug veci je vice ..
Celkem zajímavý tvrzení a takový nonšalantní, když to trvá 10 let. To ale asi nebude pořád ta stejná síťovka. Navíc, tady se někde někdo pustil do zjišťování problémů a ani nevěděl, jakou má v pc síťovku, nebo jak to zjistit, to nevím jestli ten správný přístup. Možná to bylo vedle, ale snad nezačne rozebírat i tu dřevěnou podlahu. Nejdřív se řešila wifi a teď zase kabely, tak snad se mu to nakonec nebude ztrácet na switchi.

Hodně zdaru.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.