Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Eclipse, Quanta a vzhled GUI  (Přečteno 3733 krát)

rotacak

• Návštěvník
Eclipse, Quanta a vzhled GUI
« kdy: 31 Března 2007, 16:08:57 »
Potřeboval bych poradit, hlavně s editorem PHP a CVS. Ve windows používám Eclipse a dobře se mi v něm pracuje i s CVS - z menu si vyberu update, commit atd. V pohodě. Když Eclipse spustím, zabírá proces javaw 30 - 60MB v paměti.

Stáhnul jsem si Eclipse pro linux, spustil jenže je to absolutně nepoužitelné. Po spuštění to zabere 300MB RAM a notebook má jen 256 (na windows mám taky jen 256) a tak jen překliknutí z položky na položku v menu je na minutu čekání.

Moje otázka zní: lze něco povypínat, aby si to zabralo míň paměti? Chci to na editaci PHP, žádné java a C programy v tom dělat nebudu. Zkoušel jsem povypínat různé věci v nastavení ale po půl hodině jsem byl teprve v polovině, tak jsem to ukončil. Možná se musí něco nastavit v javě, nevim.

Kvůli tomu jsem hledal jiný program, který umí pracovat s CVS, našel jsem Quanta, jenže tam je CVS jako plugin a vůbec nevím jak to použít (není návod?). A i tak myslím, že mi obsluha CVS nebude vyhovovat - jen dojem.

Druhá věc je vzhled některých aplikací viz.: http://img53.imageshack.us/img53/1610/ubuntunu1.jpg
Proč jsou tak hnusné? Dají se nějak vylepšit? Viděl jsem screenshot z gnome commanderu a vypadal rozhodně jinak...

Později chci nainstalovat nejnovější ubuntu, ale nutně potřebuju vyřešit ten editor s CVS, nejradši bych zůstal u Eclipse.

Dík za odpovědi

6n64

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 31 Března 2007, 16:44:50 »
používám ubuntu 6.10 (ne 5.10) a eclipse zabírá kolem 60 mb ram. nevím, ale možná zkus jen upgrade na u6.10

Folki

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 31 Března 2007, 18:01:50 »
Z Eclipse pod Linuxom je to tak ako pise rotacak. Mal som kedysi podobny problem - notebook s 256 MB RAM; vo win sa to dalo pouzivat pomerne rozumne ale v Ubuntu Eclipse zozerie strasne vela pamate a je to nepouzitelne.

rotacak

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 01 Dubna 2007, 00:06:20 »
Tak jsem si přecejen stáhnul verzi 6.10, ale nejde nainstalovat. Hezký "dos" instalátor zmizel, místo toho najede systém, který po kliknutí na install zasekne kompletně celý notebook a celá tahle operace trvá asi 20 minut.

Zato v Eclipse jsem asi pokročil. Nejdříve jsem vypnul všech 109 pluginů v nastavení, což nepomohlo absolutně v ničem. Potom jsem nainstaloval javu re, stejnou jaká tam je, ale neukazovalo to že je nainstalovaná. Nevím jestli to ty vypnuté pluginy pochopilo až po restartu nebo jestli zafungovala java, ale Eclipse teď žere 500MB RAM :D

Zajímavé ale je to, že se najednou s Eclipse dá normálně pracovat (i přes to co píše o RAM), takže dál to řešit nebudu a potom někdy nainstaluju Ubuntu 7 - jestli mi to installer dovolí.

Warp

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 01 Dubna 2007, 00:34:40 »
Na PHP bych zkusil Bluefish.

rotacak

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 01 Dubna 2007, 01:29:59 »
Ale o Bluefish jsem se nedočet ze by uměl CVS.

rotacak

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 01 Dubna 2007, 21:55:42 »
Tak bohužel Ubuntu vystřídá WindowsXP. Nakonec kvůli tak základní věci jako je internetový prohlížeč. Firefox padá jak hrušky, pokud se objeví stránka s flashem. Zkoušel jsem všechno co jsem našel na fóru a nic nepomohlo, nebo to pomohlo na pět minut. Někdy flash jde, někdy je místo flashe bílé nebo černé místo ale končí to vždycky pádem a hláškou v terminálu, na kterou google vyhodil jen dotazy spousty dalších lidí, ale ani jedno řešení. Táhne se to už od verze 1.0.

Druhá věc je to, že i kdyby ten flash fungoval, tak se v linuxu flash zobrazuje nad dalšími částmi html stránek i přes ty, které by ho měli překrývat.

A třetí věc je vzhled www stránek - nevím jak je možné, že FF na windows a FF na linuxu podá jiné výsledky. Sice nic strašného, ale například délka file inputů je delší asi o 100 pixelů.

Zkoušel jsem operu (flash zobrazila napůl, nebyl vidět, nepřišel jsem na to proč když na jiných stránkách fungoval, ale každopádně také pořád překrýval všechno html), seamonkey = to samé co firefox (FF jsem zkoušel 1.5 a 2) a na konqueror jsem už neměl sílu a ani jsem nezjistil jak ho stáhnout.

Tím pádem je to pro mě nepoužitelné :-(

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #7 kdy: 01 Dubna 2007, 22:12:38 »
Padání: chyba bude pravděpodobně ve flashi, a s tím asi nic neuděláme, flash není OpenSource (ačkoliv teď se nějaké vyvíjí)

Ohledně Firefoxu: přelézání Flashe do stránek je způsobeno špatně napsanými stránkami. Mají nesprávně uvedené fonty, které Windows jsou ochotny akceptovat (bohužel). Totéž v Opeře... Ačkoliv mě to dělá jen výjimečně...

P.S. co je to file input?
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

6n64

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 01 Dubna 2007, 22:13:14 »
jde o "začátkové" problémy; myslím, že spoustu by sis jich ušetřil, kdyby jsi rozběhl novější vydání ubuntu než 5.10.  (to je jako bys jel na win95, no to přeháním) ovšem pokud ti např. 6.10 nebere tvůj comp a nemáš motivaci problémy řešit, přechod (zůstání) na jinou platformu (jiné platformě) se dá docela snadno pochopit ;) Mít OS jen pro OS není úplně optimální, když je potřeba i pracovat...
nicméně flash se dá rozchodit stejně snadno jako ve win, opera občas spadne (jako ve win), FF vypadá občas nenažraně (jako ve win), kdybych neměl neutále 4 prac. plochy, připadal bych si, že spím venku v zimě ve stanu ...a člověk se cítí ve "svém" OS tak nějak dobře (úplně jinak než ve win ;p/)

rotacak

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 01 Dubna 2007, 23:53:02 »
Asi to je chyba ve flashi, ale když se to táhne už od verze 1.0?

To přelézání flashe je něco jiného. Já mám na mysli to, že když je na stránce flash a zobrazím div, který ho překryje (třeba něco jako bublinová nápověda), tak ten div je pod flashem, místo aby byl nad ním.

File input je takové to políčko na výběr souboru, třeba pro odeslání na stránky.

Novější ubuntu mi jak jsem psal nejde. A všechny problémy jsem řešil asi tři dny. Někdy je to zábava, někdy to neskutečně štve. A nejhorší je, když to vyřešit nejde, viz flash.

Na chuť více plochám jsem zatím nepřišel, asi je to o zvyku. Jednou jsem to doinstaloval i do win ale zachvíli jsem to zase vyhodil.

ped

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 02 Dubna 2007, 23:06:41 »
Kdevelop ma taky nejakou podporu CVS (ja zkousel SVN a uplne jsem to nepochopil, radeji pouzivam k tomu Ksvn).

Flash pro linux je oficialni a podporovany samotnym Adobe, takze se to snad bude zlepsovat. S tim prekryvanim je to podle mne na 50% taky chyba flashe. Je to potreba vsechno nekam hlasit a doufat ze Adobe to bude resit. Ale to je dobre tak leda pro nadsence nebo pro testovani, kdyz vyvijis neco ve flashi, tak asi primarne budes muset bootovat do windows.

K rozlicnemu vzhledu stranek... samozrejme, stranky vypadaji vsude trochu nebo i vice jinak, ladit neco na pixel presne a pak si myslet ze to ostatni uvidi stejne je nesmysl. Staci jiny font, nebo jine DPI a uz to muze vypadat jinak, o jinem OS skoda mluvit. (treba moje nastaveni firefoxu pod windows "min font size 16" spolehlive rozhodi polovinu webu)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.