Tak bohužel Ubuntu vystřídá WindowsXP. Nakonec kvůli tak základní věci jako je internetový prohlížeč. Firefox padá jak hrušky, pokud se objeví stránka s flashem. Zkoušel jsem všechno co jsem našel na fóru a nic nepomohlo, nebo to pomohlo na pět minut. Někdy flash jde, někdy je místo flashe bílé nebo černé místo ale končí to vždycky pádem a hláškou v terminálu, na kterou google vyhodil jen dotazy spousty dalších lidí, ale ani jedno řešení. Táhne se to už od verze 1.0.
Druhá věc je to, že i kdyby ten flash fungoval, tak se v linuxu flash zobrazuje nad dalšími částmi html stránek i přes ty, které by ho měli překrývat.
A třetí věc je vzhled www stránek - nevím jak je možné, že FF na windows a FF na linuxu podá jiné výsledky. Sice nic strašného, ale například délka file inputů je delší asi o 100 pixelů.
Zkoušel jsem operu (flash zobrazila napůl, nebyl vidět, nepřišel jsem na to proč když na jiných stránkách fungoval, ale každopádně také pořád překrýval všechno html), seamonkey = to samé co firefox (FF jsem zkoušel 1.5 a 2) a na konqueror jsem už neměl sílu a ani jsem nezjistil jak ho stáhnout.
Tím pádem je to pro mě nepoužitelné :-(