Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nestartuje firefox  (Přečteno 2327 krát)

calcumat

• Aktivní člen
  • *
Nestartuje firefox
« kdy: 20 Února 2007, 11:07:41 »
Kedysi davnejsie som s firefoxom uz mal tento problem, ale sam od seba "zmizol". Dnes nie.
Mam Kubuntu 6.10 edgy, vsetky balicky aktualne + mam gr. kartu ATI s proprietarnymi drivermi.

Ked pustim firefox, neobjavi sa ziadne okno. V prehlade procesov je len vidiet:
calcumat  5573  4810 10 11:00 ?        00:00:02 /usr/lib/firefox/firefox-bin

( a obcas aj proces [netstat] , ktory ma parent PID zhodne s PID firefoxu )
Jedine, co som nasiel na forach, bolo skusit spustit ako: firefox -sync . Skusal som aj firefox -safe-mode. Bez vysledku aj po odstraneni, reboote a novom nainstalovani. Bez vysledku aj po odstraneni konfigurakov z home adresara, adresar vsak pri snahe o spustenie vytvori.

Pri spustani (1x) sa opyta, ci nastartovat novu session alebo obnovit predchadzajucu. Je uplne jedno, co odpoviem, nikam to nevedie. Par krat sa uz zrejme dostal kusok dalej, opytal sa na potvrdenie certifikatu pre *.google.com (???), ale opat, nech som dal cokolvek z troch moznosti (accept permanently, accept for this session, reject) a skusil aj OK aj Cancel, nic... okno firefoxu proste nie je, aj ked v procesoch je...

Preliezol som aj vsetky mozne logy, nikde ani zmienka o nejakom probleme. Teraz som v konquerore a ten vazne nemusim... Tusi niekto, v com moze byt problem?
Notebook maniak (3 roky na Compaq Armada 1700, 3 roky na Compaq Presario 3070us, teraz Asus M6800VA ...)
Ubuntu registered user 3500, Linux registered user 423474.

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Nestartuje firefox
« Odpověď #1 kdy: 20 Února 2007, 16:03:32 »
Když jej spustíte v terminálu, vypíše vám to něco?

calcumat

• Aktivní člen
  • *
Nestartuje firefox
« Odpověď #2 kdy: 20 Února 2007, 19:12:54 »
Nevypisalo nic. Na porazenie... To som neuviedol - je to Firefox 2.0.0.1 ("stare verzie" 1.x mi nic podobne neurobili za cele 2 roky)

Az na to, ze teraz mi uz opat ide (po cca 4 restartoch a 2 vypnutiach a opatovnych zapnutiach). Jedine, co sa zmenilo, je moja "poloha", som uz s notasom doma - co je uz uplne strelene, lebo aj nastavenie siete je "zhodne" (DHCP v oboch pripadoch, samozrejme len IP su ine).
Takze by som si na to mal asi zvyknut :|
Notebook maniak (3 roky na Compaq Armada 1700, 3 roky na Compaq Presario 3070us, teraz Asus M6800VA ...)

calcumat

• Aktivní člen
  • *
Nestartuje firefox
« Odpověď #3 kdy: 06 Dubna 2007, 21:37:48 »
Tak som konecne odhalil ten problem, i ked sa nikde neviem dopatrat nejakej chyby...
O co ide - pouzivam rozsireny desktop na 2 monitory (jeden primarny na NB a druhy LCD panel), nastavenie v xorg.conf DektopSetup horizontal. Firefox ide v pohode - ale len vtedy, ked mam pripojeny aj ten sekundarny monitor.
Ak je ale odpojeny a pri odpojenom nabootujem, firefox proste nespustim. Bez nejakej chyby alebo zaznamu v logu sa okno firefoxu neobjavi... Je mozne, ze nejako "zisti", ze druhy monitor nie je pripojeny? I ked netusim, preco mu to vadi, ine aplikacie chodia bez problemov...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.