Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Upgrade z Dapper na Feisty  (Přečteno 3499 krát)

Robert

• Stálý člen
  • **
Upgrade z Dapper na Feisty
« kdy: 30 Března 2007, 22:12:40 »
Chtěl bych se zeptat jak to bude s upgradem s Ubuntu 6.06 Dapper Drake na 7.04 Feisty Fawn, protože současná verze na wiki tvrdí:

You can only upgrade to Feisty from Ubuntu 6.10 ("Edgy Eft")

Budu tedy muset udělat upgrade 6.06 - 6.10 a pak teprve 6.10 - 7.04?

Robert

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 30 Března 2007, 22:20:25 »
Co jsem se dočetl tak spíš ano. A pokud jinak tak snad možná upgrade z dapper na feisty+1.

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #2 kdy: 09 Dubna 2007, 12:18:19 »
Citace: indianek
Co jsem se dočetl tak spíš ano. A pokud jinak tak snad možná upgrade z dapper na feisty+1.
Ne, to nikdy nebude. Píše se to ve veškeré dokumentaci a na wiki stránkách. Aktualizační systém není navržen tak, aby byl připraven na velké změny způsobené přeskokem několika vydání (již takto není vzácné, že se přechod nepovede na dvě po sobě násleudjící verze - těch kombinací hw, sw a jejich nastavení je tolik, že není realizovatelné  vše spolehlivě odladit). Žádná jiná distribuce vám také neumožní přebezproblémový chod přeskokem několika vydání, vždy jen to nejbližší následující.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #3 kdy: 09 Dubna 2007, 18:42:59 »
Ale pokud si dobře vzpomínám, tak někde na prvním srazu Ubuntu říkal, že upgradeoval  z Dappera přímo na Feistyho...

bohužel nevím, kdo to byl...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Petr Tomeš

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 09 Dubna 2007, 18:57:43 »
Citace: jakub.lucky
Ale pokud si dobře vzpomínám, tak někde na prvním srazu Ubuntu říkal, že upgradeoval  z Dappera přímo na Feistyho...

bohužel nevím, kdo to byl...
Tak říkat to může, to je jedna věc, ale oficiálně to není nikde uváděné, natožpak doporučované. Zřejmě se ví proč.

Citace
The supported upgrade path from Ubuntu 5.10 is via Ubuntu 6.06 LTS. Instructions and caveats for the upgrade may be found at https://help.ubuntu.com/community/DapperUpgrades. Note that upgrades to version 6.10 and beyond are only supported in multiple steps, via an upgrade first to 6.06 LTS, then to 6.10.
http://www.ubuntu.com/news/Ubuntu-5.10-end-of-life

Citace
Skipping versions is not advised and can cause a lot of damage to your installation. If you are using an earlier version, and want to 'skip' a version, the only safe way is to backup your data and do a fresh install, or to progressively upgrade to each successive version. An example of this would be if your are running 6.06 (Dapper) and want to upgrade to 7.04 (Feisty). You would have to first upgrade to 6.10 (Edgy), and then again to 7.04 (Feisty) or simply do a clean/fresh install of 7.04 (Feisty).
https://help.ubuntu.com/community/UpgradeNotes

Spíš se divím moderátorovi, proč používá dlouhodobě podporované vydání a najednou chce přejít na nejnovější standardní vydání, resp. proč již dávno nepřešel na Ubuntu 6.10, vzhledem k:

Citace
It is generally recommended that you run the latest version of Ubuntu as there is always added support for new hardware, and is usually more optimized/faster. The LTS version is recommended for people in an environment (generally commercial/industrial) that want to keep the same version for a longer amount of time and do not require newer/faster/updated versions, but instead do not want things to change.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #5 kdy: 09 Dubna 2007, 19:09:36 »
Citace: Petr Tomeš
Spíš se divím moderátorovi, proč používá dlouhodobě podporované vydání a najednou chce přejít na nejnovější standardní vydání, resp. proč již dávno nepřešel na Ubuntu 6.10, vzhledem k:
Tak se divte i administrátorovi. Já na setrvání u LTS nevidím nic špatného a chápu ty, kteří to tak dělají, jistě pro to mají své důvody, tak jako já mám své.

Petr Tomeš

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 09 Dubna 2007, 19:15:36 »
Citace: vojtech.t
Tak se divte i administrátorovi. Já na setrvání u LTS nevidím nic špatného a chápu ty, kteří to tak dělají, jistě pro to mají své důvody, tak jako já mám své.
Nedivím se, že někdo setrvává, pokud jde o ty důvody uvedené v tom odstavci (dlouhodobá podpora, netřeba měnit, co funguje - ve specifických případech se mohou v novějších vydáních vyskytnout chyby na určitém HW apod.). Tomu všemu rozumím. Nerozumím ale, pokud chce někdo aktualizovat z LTS vydání na standardní tak, že přeskočí jeden standardní cyklus. To si už mohl nahrát dávno.

Jinak k odpovědi na otázku: Zkoušejte si, co chcete, ale oficiálně podporované, doporučené a uváděné to není a už z přechodem o jednu verzi se leckdy vyskytuje dost problémů. Přeskoky vydání vám neumožní ani jiné distribuce, ani Windows. Pokud máte čas na hraní, riskování a zaplevelování fóra stížnostmi, jak něco nefunguje, tak prosím.

Tímto pokládám téma za uzavřené a nové skutečnosti neexistují. Vyřešeno.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #7 kdy: 09 Dubna 2007, 19:48:06 »
Já osobně nemám potřebu přecházet na verzi, která pro mě nepřináší nic natolik nového, abych musel obětovat další čas nastavování/řešení problémů po upgradeu...

Na Feisty přejdu, až bude oficiálně vydaná a a já budu mít čas přeinstalovávat/upgradeovat.

Setrvávat na distribuci, která je přímo určena k setrvávání a je dokonce tak aktuální, že se vyplatí jí posílat ShipItem mi přijde zcela normální...

-----------------------------------------------------
Shrnuto pro nezávislého pozorovatele kterého nezajímají naše pindy:
Upgrade z Dappera na Feisty je poměrně nebezpečný, neboť zahrnuje "dvoustupňový" upgrade přes Edgy, ale je možný. Doporučuji počítat s problémy.
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Robin M.

• Aktivní člen
  • *
    • http://zkratak.xf.cz
« Odpověď #8 kdy: 09 Dubna 2007, 19:53:10 »
já jsem upgradeoval z 6.06->6.10->7.04 a jde to.... takže zkusit :D
> Problémy s Windows -  Reboot.
> Problémy s Linux       - Be root.
tatranky.rar - energie zbalena na cestu

Poborskiii

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 11 Dubna 2007, 23:22:42 »
Máte tu nějakou krátkou paměť. Cožpak si nepamatujete, že s přechodem z 6.06 na dosti nedoladěný čtyřměsíční 6.10 byly velké problémy a že spousta lidí řekla, že proto a také kvůli tomu, že 6.10 nepřináší z uživatelského hlediska nicmoc nového, počká s přechodem až na 7.04, který prodělá standardní nezkrácený šestiměsíční vývojový cyklus.
OS: Kubuntu 15.10 64bit, KDE 5, Qt 4.8.6/5.4.2, Nvidia 352.30
PC: ASUS M5A99X EVO, AMD FX-4300, RAM Kingston 2x4 GB DDR3 1600 MHz,
SSD Kingston V300 120 GB, HDD Seagate NAS 3TB (ST3000VN000), VGA ASUS Nvidia GeForce GT 440 Silent, Monitor Dell U2412M, skříň Coolermaster Sileo 500

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #10 kdy: 12 Dubna 2007, 08:38:53 »
Citace: Poborskiii
...Máte tu nějakou krátkou paměť. Cožpak si nepamatujete, že s přechodem z 6.06 na dosti nedoladěný čtyřměsíční 6.10 byly velké problémy...?
Ne, to si opravdu nepamatuji. Instaloval jsem Edgy na 4 svoje pocitace (2 desktopy, 2 notebooky) a nejmene na 10 pocitacu zakaznikum (z toho 3 notebooky), navic mame na Edgy postavenou pocitacovou studovnu s dalsimi 10 stroji. Zadnou nedodelanost, nestabilitu nebo cokoliv jineho jsem nepozoroval.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.