Spíš se divím moderátorovi, proč používá dlouhodobě podporované vydání a najednou chce přejít na nejnovější standardní vydání, resp. proč již dávno nepřešel na Ubuntu 6.10, vzhledem k:
Tak se divte i administrátorovi. Já na setrvání u LTS nevidím nic špatného a chápu ty, kteří to tak dělají, jistě pro to mají své důvody, tak jako já mám své.
Nedivím se, že někdo setrvává, pokud jde o ty důvody uvedené v tom odstavci (dlouhodobá podpora, netřeba měnit, co funguje - ve specifických případech se mohou v novějších vydáních vyskytnout chyby na určitém HW apod.). Tomu všemu rozumím. Nerozumím ale, pokud chce někdo aktualizovat z LTS vydání na standardní tak, že přeskočí jeden standardní cyklus. To si už mohl nahrát dávno.
Jinak k odpovědi na otázku: Zkoušejte si, co chcete, ale oficiálně podporované, doporučené a uváděné to není a už z přechodem o jednu verzi se leckdy vyskytuje dost problémů. Přeskoky vydání vám neumožní ani jiné distribuce, ani Windows. Pokud máte čas na hraní, riskování a zaplevelování fóra stížnostmi, jak něco nefunguje, tak prosím.
Tímto pokládám téma za uzavřené a nové skutečnosti neexistují. Vyřešeno.