Viz:
" Instalace nových motivů plochy
Stáhněte si motiv na vaši plochu, otevřete si manažera motivů (viz výše), a přetáhněte do něj myší váš nově stažený motiv. Automaticky by se měl nainstalovat a objevit se v seznamu motivů.
Povšimněte si, že mnoho motivů obsahuje pouze části vzhledu - můžete se na ně podívat kliknutím na tlačítko Podrobnosti o motivu a prozkoumáním seznamu, který se tam zobrazí.
Tři části každého motivu jsou Ovládací prvky, Okraj okna a Ikony. Ovládací prvky (Controls) pocházejí z GTK 2.x a Okraj okna (Window Borders) z Metacity - hledejte tyto výrazy na stránkách uvedených na konci této stránky, pokud chcete více motivů pro vaše Ubuntu.
Správce motivů umožňuje také velice jednoduchou tvorbu vlastních motivů mixováním a nastavováním jednotlivých prvků skrz okno Podrobnosti o motivu."
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co je na tom k nepochopení? Normálně si stáhni ze stránek motiv a ikony, pak si otevři aplikaci Motiv a ty soubory tam jednoduše myší přetáhni - samy se nainstalují!!!
Pak jen v aplikaci Motiv klikneš na dané téma nebo na jakékoliv téma a klikneš na Podrobnosti o tématu a vybíráš ze tří různých "karet". Já mám takto v tématech cca 150 různých kombinací, které jsem vyzkoušel a to jsem nevyzkoušel všechny