Použij program envy na instalaci ovladačů ke grafice a nemusíš nic dalšího otvírat, sám ti zedituje konfigurační soubor.
http://www.albertomilone.com/nvidia_scripts1.html
Taky jsem už vzdal instalaci ovladačů ke grafice...přestože jsem vždycky postupoval podle návodu, vše přesně překopíroval do příkazového řádku a před najetím X mi i problikla obrazovka s logem Nvidia, 3d mi stejně nikdy nefungovalo....a ejhle :-) ten balíček envy je naprosto úžasnej...na první pokus, bez příkazového řádku si prográmek ošahal typ karty a stáhl se přesně to, co bylo potřeba k rozchození...tomu říkám řešení :-) Vše funguje tak, jak má...
Jen na okraj...když sleduju a sám se účastním diskuzí ohledně uživatelské přívětivosti Ubuntu a Linuxu obecně vzhledem k ostatním operačním systémům, tak postupně zjišťuju, že i pro lidi, kteří jsou nováčci a přecházejí na Ubuntu existují opravdu normální řešení jejich problémů a že ne vždy je potřeba je tlačit do příkazové řádky, tak jak to najdou třeba na Wiki k rozchození grafiky, která nakonec stejně nefunguje...Jojo mnohdy jsou prostě i řešení klikací a spolehlivá jako je právě Envy, nebo v jiných případech Automatix, je se o nich moc neví, nebo nemluví....a to je škoda, nováčkům by to hodně pomohlo a třeba by je to hned neodradilo...