Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firehol - povolení konkrétních portů [Vyřešeno]  (Přečteno 2812 krát)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
Firehol - povolení konkrétních portů [Vyřešeno]
« kdy: 16 Dubna 2007, 21:03:03 »
Mohl byste mi, prosim, nekdo poradit jak povolit urcite porty ve fireholu. Lze povolit dany port pro urcity program? Potreboval bych napriklad povolit port 28011.

Diky!
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 16 Dubna 2007, 21:39:33 »
povoleni provozu pro konkretni program: Hledejte ve foru vyraz "shaping"
povoleni provozu na konretnim portu pro vsechny aplikace: Hledejte "firehol povolit port"

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 17 Dubna 2007, 00:13:28 »
Do firehol.conf jsem zkusil pridat:
Kód: [Vybrat]
#Gajim
server_gajim_ports="tcp/28011 udp/28011"
client_gajim_ports="default"
server gajim     accept
Avsak prijimani souboru pomoci gajimu mi stale nejde :-(

Kde mam chybu?

Citace: "lukas.svoboda"
povoleni provozu pro konkretni program: Hledejte ve foru vyraz "shaping"
povoleni provozu na konretnim portu pro vsechny aplikace: Hledejte "firehol povolit port"
Odkazy s vyrazem shaping mi nikterak nepomohly.
Hledal jsem "firehol povoleni portu", avsak temer nic jsem nenasel. Dekuji za kompozicni tip :)
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

DaedRuaN

• Aktivní člen
  • *
  • Co je osobni text ? :P
« Odpověď #3 kdy: 17 Dubna 2007, 00:28:40 »
pridaj
client gajim accept
Rozumies co ja chapem ? ;D

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 18 Dubna 2007, 10:46:04 »
Citace: DaedRuaN
pridaj
client gajim accept
Nepomohlo :-(
V nastaveni gaimu mam file transfer nastaveny na portu 28011.

Pokud se pokusim soubor stahnout, tak mi to napise "nepodarilo se spojeni se serverem".
V XML konzoli jsem nasel tento radek:
Takze bych mel jeste povolit port 7777? Nechapu proc, kdyz, veskery file transfer je na 28011.

Mohu se jeste zeptat, jaky je rozdil mezi UDP a TCP? Jedno je na "download" druhy na "upload"?
Asus A6JC-Q003, Ubuntu

DaedRuaN

• Aktivní člen
  • *
  • Co je osobni text ? :P
« Odpověď #5 kdy: 18 Dubna 2007, 10:53:32 »
Skus do toho configu pridat ten port udp/7777 tcp/7777 napr. server_gajim_ports="tcp/28011 udp/28011 udp/7777 tcp/7777" skus to nejako skombinovat aby si tam nemal zbytocne otvorene porty.
UDP, TCP su protokoli na ktorych to moze bezat ak sa nemylim. Na oboch bezi upload aj download. Na wikipedii, googli ... o tom mozes najst viac info.
Rozumies co ja chapem ? ;D

Pavelp

• Host
« Odpověď #6 kdy: 18 Dubna 2007, 13:20:36 »
Citace: XomboX
Citace: DaedRuaN
pridaj
client gajim accept
Nepomohlo :-(
V nastaveni gaimu mam file transfer nastaveny na portu 28011.

Pokud se pokusim soubor stahnout, tak mi to napise "nepodarilo se spojeni se serverem".
V XML konzoli jsem nasel tento radek:
Takze bych mel jeste povolit port 7777? Nechapu proc, kdyz, veskery file transfer je na 28011.

Mohu se jeste zeptat, jaky je rozdil mezi UDP a TCP? Jedno je na "download" druhy na "upload"?
S UDP a TCP se vyrazne jinak "zachazi' pri prenosu a zpracovani dat. Udp je jednosussi, bez zaruky doruceni a rychlesji. Odkazuji na zdroje v internetu.

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 19 Dubna 2007, 07:58:06 »
S tim otevrenym portem 7777 to funguje. Parada. Neveril jsem tomu :-)
Asus A6JC-Q003, Ubuntu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.