Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Xorg.conf  (Přečteno 1595 krát)

Michal Táborský

• Návštěvník
    • http://www.TaborskyMichal.wz.cz
Xorg.conf
« kdy: 05 Května 2007, 12:48:04 »
DObrý den, dneska jsem pracoval na Linuxu a restarotval jsem system a tedka mi system pise...fatal error x server :(
prihlašuji se pres konzoli a potrebuju xorg.conf opravit...aby se mi spustil graficky mod
zkousel jsem vim /etc/X11/xorg.conf edituje to Xorg.conf soubur..ale nevim jak ten soubor mam pote uložit aby vše zase jelo tak jak má, někde na netu jsem si našel příkaz na vygenerovani noheho xorg.conf "pacman -S hwd" a pak jako root hwd -xa " ale neslo mi to..psalo mi to ze si mam doinstalovat pacman, udelal jsem to a stale nic... Nevíte prosim vas co s tím mám dělat ??? nebo jak uložit a správně zeditovat xorg.conf ???
Děkuji..
HP nx6325, Sempron 3500+ 1.8GHz, 1.5GB RAM, 60Gb HDD, ATI RADEON Xpress 1100IGP, UBUNTU 7.04 Feisty

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Xorg.conf
« Odpověď #1 kdy: 05 Května 2007, 12:52:18 »
Ak to v tom vim vies ulozit tak ho spusti zo sudo lebo inak nemas prava na zapisovanie do systemu.
sudo vim /etc/X11/xorg.conf
Inak prikaz na znovunastavenie xorg.conf je
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Michal Táborský

• Návštěvník
    • http://www.TaborskyMichal.wz.cz
Xorg.conf
« Odpověď #2 kdy: 05 Května 2007, 13:41:10 »
Tak..po 2 hodinách boji jsem to zvladl, jinak pomohl mi příkaz sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg a pak uz to byla hracka...ale i tak dekuji...
HP nx6325, Sempron 3500+ 1.8GHz, 1.5GB RAM, 60Gb HDD, ATI RADEON Xpress 1100IGP, UBUNTU 7.04 Feisty

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.