Vím, že se to tu několikrát řešili problémy ohledně Grubu, instalace dalšího OS, jenže vše jsou to útržkovité informace. Mohl by mi někdo konkrétně napsat "česky" návod jak naistalovat OpenSuSE K již nainstalovanému WinXP - hda1 a Ubuntu hda3.
1) Instalace - neinstalace MBR - chci po instalaci mít zavaděč Grub z Ubuntu a tedy Ubuntu jako hlavní OS.
2) Rozdělení HDD, mám 90GB WinXP - chtěl bych ubrat z XP a naistalovat na něj SuSE (popř. Home, swap)
3) Pokud je možné mít kořenový systém SuSE na části místa XP a přitom používat hda2 - oddíl Ubuntu - Home společně se SuSE, a taktéž používat společný Swap - hda4. U Home bez ztráty dat již mám mnoho dat ve složce Home.
Má někdo s těmito otázkami zkušenosti?, na fóru jsem viděl, že je několik lidí majících společně Ubuntu se SuSE.
Na jednom fóru jsem viděl veeelkou hádku zda je lepší SuSE nebo Ubuntu - absolutně nesmyslná hádka - proto si chci vyzkoušet OpenSuSE a zjistit, ne který je lepší a horši, ale který mě osobně vyhovuje lépe. Díky za rady.