Nemate nekdo nejaky tip, jak muzu tuhle uplne zbytecnou polozku v menu odstranit? Pouzivam "Hlavni menu" a ne "Lista menu" a celkem me tam otravuje, kdyz v ni je jen nejaka napoveda a nejake texty o gnome a ubuntu. Diky vsem za snahu
Ve Wiki tuším jsem se dočetla doporučení v Linuxu (distribuci "Ubuntu") pravým tlačítkem myši/touchpadu klikat na kdeco ... :-D
Můžete sice klepnout pravým "myšítkem" na oblast "Systém" zobrazenou na liště nebo hlavním panelu a z volby nejprve odškrtnout volbu "Uzamknout v panelu" a poté zvolit "Odstranit z panelu", avšak tím si odstraníte celou "Lištu s menu" obsahující logo Ubuntu, oblasti "Aplikace", "Místa" a rovněž Vám nevyhovující "Systém"!!! :-(
Pokud Vám to ale nevadí, tak si můžete pomocí kliknutí pravým "myšítkem" na lištu zvolit z nabídky "Přidat na panel..." a vybrat si z nabídky třeba ikonku Ubuntu "Hlavní nabídka" namísto nabídky původní (po instalaci "Ubuntu") tedy ikonky Ubuntu s následujícími oblastmi "Aplikace", "Místa" a "Systém" nazvané "Lišta menu".
Lze to (jak již bylo řečeno) samozřejmě napravit kliknutím pravého "myšítka" na lištu a zvolit "Přidat na panel...", kde opět zvolíte "LIštu menu" a bude vše zase v pořádku ... :-) Tato cesta mi však jako začátečníkovi ukázala
možnost, co vše lze v "Ubuntu" přidat na panel na ploše notebooku 8-) ...
Tak nevím, jestli jsem Vám pomohla, ale snaha byla ... :-)