2 Miko10: ntfs-3g mám nainstalovaný

2 Milhouse: ano, chybí, resp. chybělo tam hda1 - to je právě ten třetí řádek, který pak ntfs-config automaticky dosadí.
No, dneska jsem celý den v práci hledal, jestli jsem někde neudělal chybu - a fakt, vona tam byla

Oddlí s widlema jsem totiž chtěl původně připojit klasicky přes termínál, takže jsem si udělal v /media adresář Windows a vždy, když jsem oddíl připojil, tak se ukázal i na ploše, mohl jsem ho procházet, ale nemohl jsem zapisovat. Dnes jsem kouknul do /media a najednou tam byly Windows složky dvě - jedna nazvaná Windows_ a tam byly.
Takže jsem usoudil, že jsem adresář Windows vytvořil navíc a v systému se to kopalo a ntfs-config byl jaksi zmatený, když chtěl přimountovat oddíl s widlemi a byly tam dva adresáře.
Takže jsem adresář Windows, který jsem vytvořil ručně smazal a znovu spustil aplikaci ntfs-config a oddíl se připojil korektně, povolilo mi to podporu pro interní zařízení a na oddíl mohu zapisovat.
Soubor fstab je již automaticky upravený, nemusel jsem ho editovat a hda1 tam je...
Holt - někdy se horlivost nevyplácí, ale zase mě těší, že jsem si uvědomil, kde jsem chybičku udělal a sám jsem to napravil

Hmmm - chybami se člověk učí, že

Moderátor může dopsat "Vyřešeno"