Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Edgy při vypínání neparkuje HDD...:-(((  (Přečteno 2057 krát)

shandy

• Návštěvník
Edgy při vypínání neparkuje HDD...:-(((
« kdy: 27 Října 2006, 16:43:06 »
zdravím - radost z Edgy (a hlavně z obstojné 3D akcelerace mé ATI X300 v porovnání s dapperem:-) )  mi bohužel nevydržela moc dlouho - všiml jsem si, že při vypínání se nezaparkuje disk - jen se těsně před úplným vypnutím ozvalo ono známé cvaknutí (jako když natvrdo vypnete wokna)...moje předtucha, že to nemůže dělat dobrotu se bohužel potvrdila - při dalším spuštění v disku několikrát ošklivě cvaklo a já se teď obávám physical damage - celá řada věcí nefunguje tak, jak má...ale nechci předbíhat, zkusim to reinstallnout a uvidíme...ale stejný problém s (ne)parkováním disku se u mně vyskytl i včera, když jsem zkoušel Kubuntu edgy...čímž se prakticky dá vyloučit problém špatně vypáleného instalačního CD....hledal jsem na netu docela dlouho, ale nic jsem nenašel - nemáte někdo stejný problém? Ď!

fastsnail

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 28 Října 2006, 12:41:34 »
Ano, to samé. Bylo to už v betaverzích tak jsem doufal, že ve stabilním vydání bude vše OK, ale nic...
ARCH Linux na desktopu:
Chieftec LBX-02B-B-B-400W, Asus P5B-VM, Intel Core2Duo 6320, 2x512MB Geil, 250GB Seagate, nVidia 7300GS, Samsung 225BW (22" 1680x1050)
 UBUNTU Studio 8.04 (HH) na notebooku: Lenovo ThinkPad R61; 15,4" WSXGA+ (1680x1050); nVidia Quadro NVS 140M

spankom

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 31 Října 2006, 16:24:05 »
Tento problem jsem mel taky v Kubuntu  6.10 ale uz mito funguje.  S taci to trochu prenastavit.

Navod pro Kubuntu 6.10

Nastavení systému- založka pokročilé- Správce relaci (a v nem najdete Vychozi volba pro vypnuti, zvolte Vypnout počítač )

krokyn

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 03 Května 2007, 16:23:30 »
Mám podobný problém, Kubuntu se vypíná, ale na konci zůstane "viset" logo Kubuntu a počítač je nutné vypnout HW tlačítkem

zkoušet jsem vyměnit /sbin/powerdown za /sbin/halt, ale nic se nezměnilo, počítač zůstane pod proudem
motherboard vypínání podporuje

pokud mi někdo poradí, prosím případně postup nastavení v angličtině, ještě nerozchodil jsem ndiswrapper (kompilace nenašla knihovny *.h), takže nemám češtinu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.