O Linux jsem se zajimal uz dlouho, byla to pro me zajimava alternativa k az doted pouzivanemu OS (Mrkvosrot

. Ale porad jsem se nemohl nejak rozhoupat k tomu, abych nejakou distribuci zkusil nainstalovat. Po pomerne opatrnych vypravach do nitra Linuxu skrz ruzne live distribuce jsem podnikl pruzkum a pozeptal jsem se na forech, co by me doporucili za distribuci na starsi pocitac. Mezi spoustou neznamych distribuci se najednou v jednom prispevku objevilo jmeno distra Xubuntu. To uz me neco rikalo, tak jsem se rozhodl si tuto distribuci opatrit s tim, ze se na ni pozdeji mrknu.
Jenze to by me nemohl potkat clanek na serveru programujte.com. Tam jakysi redaktor nabadal k tomu, ze neni ceho se bat a ze v souvislosti s jeho prechodem z jineho OS na Linux nemel zadny problem.
Tak jsem se tedy rozhodl, ze ten Linux taky zkusim a zasunul jsem instalacni CD distribuce Xubuntu do CD-ROM. Vybral jsem oddil, ktery jsem si jeste pred zapocetim instalace vytvoril. Nejakym zpusobem jsem nakonfiguroval souborovy system a pomerne uzivatelskym zpusobem jsem zapocal instalaci, az do te doby, nez doslo na kapitolu vybrabi a nainstalovani softwaru. Zde jsem vybral, ze chci stahnout podporu cestiny, ale pote se zacal instalovat nejaky balicek s anglictinou. A instalace se sekla u polozky "configuring language pack en" (nebo nejak tak podobne). Usoudil jsem, ze me nezbyva nic jineho nez pocitac restartovat. Jenze jsem se potreboval podivat jeste na internet. K cemuz jsem si myslel, ze me poslouzi jeste nainstalovatny system (stale Mrkvosrot).
Jenze ouha. Kdyz jsem vyndal instalacni CD s Llinuxem, pocitac se zacal zdrahat. Pise mi:
"Insert system disk in drive. Press any key when ready....".
Takze muj dotaz zni: "Jak bych se mohl dostat ke sve dosavadni instanci VVin? Za predpokladu, ze mam na 3. partition jeste data, o ktera bych nerad prisel?"
Predem dekuji