Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: co ma stve najviac  (Přečteno 13733 krát)

ronaldo

• Návštěvník
co ma stve najviac
« kdy: 08 Května 2007, 18:33:46 »
Zdravim,

pouzivam Amd athlon64 bit 3200+, Nvidia Geforce 7300 GT (Ubuntu 7.04 i386). A stve ma ze v linuxe take zelezo neviem vobec vyuzit na rozdiel od winu, kde to vyuzijem na hrach. Hry v linuxe mi zdaleka nejdu tak ako vo wine, takze vzdy musim bezat na dual-boote, co ma stve. Vsade sa hovori ze kolko ma linux softu a pod. co je pravda, je dobry, ale pripada mi ako pre nejake stare pc, co sa uz na iny ucel nedaju pouzit. Tento topic sluzi skor ako spoved ale privital by som nejake reakcie, ohladom nejakyx 3d hier v linuxe.
Client: AMD Athlon64 3200+, 512MB RAM, GeForce 7300 GT, 40 GB HDD, Ubuntu 7.10
Server: AMD Duron 1800+, 352MB ramka, 20 GB HDD, Debian 4.0 etch

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
co ma stve najviac
« Odpověď #1 kdy: 08 Května 2007, 18:38:46 »
A proč to není v Obecné diskusi? (Za chvíli to tam bude, protože tady to nemá co dělat.)
Využití výkonu - linux ho využít umí, ale musíte si uvědomit, že linux není herní konsole, prostě není primárně stavěn pro hry - a hlavně hry nejsou stavěny pro linux a ty které na linuxu jdou většinou nepatří k současné "extratřídě"...

ronaldo

• Návštěvník
co ma stve najviac
« Odpověď #2 kdy: 08 Května 2007, 18:53:21 »
samozrejme mate pravdu, ale pripada mi to, ako ked cem pouzivat linux, tak si mozem spokojne kupit o radu horsi pc a pritom nepridem takmer o ziaden vykon (nepocitam beryl, compiz). Momentalne mam na mysli desktopove stanice, lebo sa mam na vsetkyx mojich serveroch linux.

Vojtin

• Host
co ma stve najviac
« Odpověď #3 kdy: 08 Května 2007, 18:59:40 »
Co k tomu dodat? Ano na provozování kanceláře, videí, filmů, hudby stačí počítač starý 3-5 let a je jedno jestli linux nebo windows xp. Upgrade počítače je z mého pohledu jen a pouze kvůli hrám.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
co ma stve najviac
« Odpověď #4 kdy: 08 Května 2007, 19:07:02 »
Citace: ronaldo
samozrejme mate pravdu, ale pripada mi to, ako ked cem pouzivat linux, tak si mozem spokojne kupit o radu horsi pc a pritom nepridem takmer o ziaden vykon (nepocitam beryl, compiz). Momentalne mam na mysli desktopove stanice, lebo sa mam na vsetkyx mojich serveroch linux.
Já osobně využiju celý výkon pc bohatě (a ještě mi chybí) a to mám relativně nový a výkonný - ale já mám holt o používání pc jinou představu než pouhé hraní her...

ronaldo

• Návštěvník
co ma stve najviac
« Odpověď #5 kdy: 08 Května 2007, 19:19:52 »
Ine vychodisko ako si uzit to co mi moja masina dava ako hry nepoznam. Niesom ziadny maniak, ja len pisem to o com som rozmyslal ked som vcera cestoval v autobuse ("v podstate ten linux blablabla"). Linux ma vela vyhod preto ma aj nuti ho pouzivat ale toto berem ako jednu z nevyhod. Casom sa to mozno zlepsi a widly budem moct zmazat.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
co ma stve najviac
« Odpověď #6 kdy: 08 Května 2007, 19:24:19 »
Ja osobne prave toto beriem ako jednu velku vyhodu. Ved linux ma softwarovo skoro to iste ako win. ale nenuti ma kupovat vykonne hardware koli programom ktore ked sa trocha optimalizuju funguju ako tie z win.

P.s. ak chces vyuzit vykon svojho pc daj sa na boinc(seti@home)
http://www.boinc.sk/
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
co ma stve najviac
« Odpověď #7 kdy: 08 Května 2007, 19:30:36 »
Ine vychodisko ako si uzit to co mi moja masina dava ako hry nepoznam. Niesom ziadny maniak, ja len pisem to o com som rozmyslal ked som vcera cestoval v autobuse ("v podstate ten linux blablabla"). Linux ma vela vyhod preto ma aj nuti ho pouzivat ale toto berem ako jednu z nevyhod. Casom sa to mozno zlepsi a widly budem moct zmazat.
Musíte pochopit, že to není chyba linuxu - nové hry, které by byli náročné na hw prostě na linuxu nejsou. Stále ovšem nechápu oč vám jde - podle mě počítač používáte hlavně kvůli hrám a vadí vám, že na linux téměř žádné nejsou, protože argumet "linux nedokáže využít výkon pc" je absolutní blbost (to vy jej nedokážete využít jinak než hraním her).

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
co ma stve najviac
« Odpověď #8 kdy: 08 Května 2007, 19:31:52 »
Citace: TIBOR
P.s. ak chces vyuzit vykon svojho pc daj sa na boinc(seti@home)
http://www.boinc.sk/
offtopic: Máš seti a jde ti? Mě už asi týden hlásí, že není práce :(.

waldo.pepper

• Aktivní člen
  • *
co ma stve najviac
« Odpověď #9 kdy: 08 Května 2007, 20:08:36 »
ronaldo, myslíte si, že když ve widlích spustíte pracovní aplikace (office, prohlížeč, programy pro zpracování videa ...), tak redmontí OS využije Váš nadupaný PC naplno? Máte představu, že OS rozděluje práci HW takovým způsobem, že když užijete spreadsheed tak naplno jede CPU, když se připojíte k netu tak jede ethernetová karta na 100%, když užijete bitmapový editor, tak maká grafický adaptér? Ne, takhle to přesně není. A argument, že wokna užijete ve hrách? Vojtech.t má pravdu. Používate-li PC k hrám, pak máte pocit, že jej opravdu užijete na maximum. Tak si spusťte třeba Enemy Territory, to si kompl užijete. Ale pravdou, si myslím je,  patička jednoho z našich kolegů ..."proč hrát hry v linuxu, když linux je hra" ... :-)
Najvjac peňazí sa utratí pri placení

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
co ma stve najviac
« Odpověď #10 kdy: 08 Května 2007, 20:13:46 »
vojtech.t   Uz asi pol roka nie, cize nepomozem.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

ronaldo

• Návštěvník
co ma stve najviac
« Odpověď #11 kdy: 08 Května 2007, 20:26:36 »
ok, uznavam vsetky komenty, asi je xyba umna ze linux neviem poriadne vyuzit. a priznavam ze pouzivam pc aj na hry, ved treba sa niekedy kus odreagovat ;).

waldo.pepper

• Aktivní člen
  • *
co ma stve najviac
« Odpověď #12 kdy: 08 Května 2007, 20:34:43 »
ok, uznavam vsetky komenty, asi je xyba umna ze linux neviem poriadne vyuzit. a priznavam ze pouzivam pc aj na hry, ved treba sa niekedy kus odreagovat ;).
věřte, že ufackovat conky do patřičného tvaru nebo provádět jiná harakiri Vás bezpečně odreaguje na celé odpoledne :-)  .  Bavte se u Linuxu!
Najvjac peňazí sa utratí pri placení

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
co ma stve najviac
« Odpověď #13 kdy: 08 Května 2007, 20:47:09 »
Citace: waldo.pepper
věřte, že ufackovat conky do patřičného tvaru nebo provádět jiná harakiri Vás bezpečně odreaguje na celé odpoledne :-)  .  Bavte se u Linuxu!
:D

Já abych se přiznal tak poslední dobou čím dál tím víc nestíhám...
Na odreagování bohatě stačí Nexuiz, Tremulous, 5 nebo víc, Battle for Wesnoth...
Na zábavu pak kompilace jádra, ladění startu, psaní bash skriptů, užívání Grumpy Groundhog (verze kde jsou úplně nejnovější verze programů, hned jak se zveřejní zdrojáky)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

XomboX

• Aktivní člen
  • *
co ma stve najviac
« Odpověď #14 kdy: 08 Května 2007, 21:43:36 »
Ja jsem linuxu vdecny za to, ze na nem hry nejdou. Od te doby co jsem na neho presel, parim jenom minimalne. Je to ztrata casu :-)
To si radsi to ubuntu trosku poladim, ono se to posere, tak to zase dvakrat tak dlouho vracim do puvodniho stavu no a nakonec z toho nic neni, jenom ztracenejch par hodin :-)
Na druhou stranu se obcas ale neco vyladit nebo prizpusovit povede no a to je to co se mi na ubuntu libi a co nas taky slechti.

Zaver: Neparte a radsi se stourejte v linuxu ;-)
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Jakub Zelenka

• Aktivní člen
  • *
co ma stve najviac
« Odpověď #15 kdy: 08 Května 2007, 22:01:27 »
Citace: XomboX
Ja jsem linuxu vdecny za to, ze na nem hry nejdou. Od te doby co jsem na neho presel, parim jenom minimalne. Je to ztrata casu :-)
To si radsi to ubuntu trosku poladim, ono se to posere, tak to zase dvakrat tak dlouho vracim do puvodniho stavu no a nakonec z toho nic neni, jenom ztracenejch par hodin :-)
Na druhou stranu se obcas ale neco vyladit nebo prizpusovit povede no a to je to co se mi na ubuntu libi a co nas taky slechti.

Zaver: Neparte a radsi se stourejte v linuxu ;-)
Moje řeč - hraju jen minimalne - pouze Vietcong
Do doby než jsem měl Ubuntu jsem na pc hrál většinu času ...
A krom vylaďování Ubuntu občaš dělam v html.
Mainboard DFI Infinity nF4 Ultra-U, AMD Athlon 64 3200+ 939, MSI nVidea NX7300GT, 2×512 MB RAM  Kingston HyperX , 80 + 250 GB HDD ,
Ubuntu 6.10 -> Ubuntu 7.04 -> Debian Unstable -> Fedora 8

dumi

• Stálý člen
  • **
co ma stve najviac
« Odpověď #16 kdy: 08 Května 2007, 22:33:52 »
nechcem sa vyjadrovať ku hrám, ale ku konzumu. lebo zatiľ čo nie je problém každý mesiac vydávať nový, lepší a výkonnejší HW, naše (užívateľské) nároky na prácu s počítačom rastú oveľa pomalšie. a predstava užívateľov, že keď si kúpim to najlepšie na trhu - iba vtedy to bude to pravé, je presne dopad takejto nákupnej horúčky. a v skutočnosti to tak nie je, v skutočnosti potrebujem trochu office, internet a video si pozrieť.
je to ako kúpiť si ferrari čo vytiahne 360 km/h, akurát s ním nemám kde jazdiť.. a ani to nepotrebujem, mne stačí príjemné rodinné autíčko, čo viem, že má objemný kufor, že na strechu môžem pripevniť bicykle a že ho môžem používať 10 rokov bez nutnosti opráv.
a to nie je o nejakom druhom, bočnom, vyradenom počítači, ale o tom, že väčšinu času sa váš procesor, hdd, ramka, internet a aj grafika neskutočne nudí a nemá čo robiť - na linuxe i na win (teda samozrejme pri nás, bežných užívateľoch), či s novým alebo ojazdeným počítačom (tam trochu menej :) ).
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
co ma stve najviac
« Odpověď #17 kdy: 09 Května 2007, 08:41:44 »
...Hry v linuxe mi zdaleka nejdu tak ako vo wine...
Pokud jste si Linux poridil proto, abyste v nem hral hry urcene pro Windows, pak jste uz od zacatku volil spatne.

Vojtin

• Host
co ma stve najviac
« Odpověď #18 kdy: 09 Května 2007, 09:28:36 »
Citace: lukas.svoboda
...Hry v linuxe mi zdaleka nejdu tak ako vo wine...
Pokud jste si Linux poridil proto, abyste v nem hral hry urcene pro Windows, pak jste uz od zacatku volil spatne.
Moje řeč, a pokud chtěl legální systém tak ten je za cca 3000 winXP, myslim, že tato částka za os neni vůbec strašná.

ronaldo

• Návštěvník
co ma stve najviac
« Odpověď #19 kdy: 09 Května 2007, 11:14:22 »
trochu ste ma nepochopili, ja som len cel pododknut ze neviem vyuzit moje zelezo s linuxom. O hrach to neni, len ma napadlo ze s hrami sa to vyuzit da.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
co ma stve najviac
« Odpověď #20 kdy: 09 Května 2007, 11:20:05 »
Tak to pořád nechápeme, o co jde...
Co na něm neumíš využít?
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

ronaldo

• Návštěvník
co ma stve najviac
« Odpověď #21 kdy: 09 Května 2007, 11:29:19 »
Citace: jakub.lucky
Tak to pořád nechápeme, o co jde...
Co na něm neumíš využít?
mam na mysli napr. vyuzitie grafickej karty, procaka naplno. Momentalne to vyuzijem na rychlejsiu kompilaciu programov, ale to mi akosi nestaci, ked to mozem skompilovat aj na nejakom servery.

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
co ma stve najviac
« Odpověď #22 kdy: 09 Května 2007, 12:09:44 »
Momentalne to vyuzijem na rychlejsiu kompilaciu programov, ale to mi akosi nestaci, ked to mozem skompilovat aj na nejakom servery.
Co třeba export filmu z programu Kino? Hromadná úprava obrázků v DigiKam, práce v Gimpu, náročné věci v tomhle nezatíží váš počítač na plný výkon? A pokud vás opravdu trápí využití CPU na 20%, tak si stáhněte nějaký distribuovaný výpočet a je :)
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Vojtin

• Host
co ma stve najviac
« Odpověď #23 kdy: 09 Května 2007, 12:25:26 »
nainstaluj si beryl a grafárna se flákat nebude.

Pavelp

• Host
co ma stve najviac
« Odpověď #24 kdy: 09 Května 2007, 12:26:08 »
Panovi se nejspis nelibi, ze se z procesoru nekouri a ze zdroj neupi pretizenim. Holt kazdej ma svoje predstavy. Kdyz si stahnete nejaky program pres platformu BOINC, muzete se spolehnout, ze procesor pojede na 100 %.  Ale zas to nebude nejak moc videt, to je ten problem. V Boincu existoval projekt BURP, ktery renderoval Blenderem ruzne obrazky. Zatizeni  velke, vysledek viditelny, ale na nic.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.