Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: co ma stve najviac  (Přečteno 13734 krát)

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
co ma stve najviac
« Odpověď #25 kdy: 09 Května 2007, 12:47:16 »
Po dlouhe dobe zase zabavne tema :)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
co ma stve najviac
« Odpověď #26 kdy: 09 Května 2007, 13:11:22 »
Citace: lukas.svoboda
Po dlouhe dobe zase zabavne tema :)
To jo :D.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
co ma stve najviac
« Odpověď #27 kdy: 09 Května 2007, 13:17:54 »
Citace: ronaldo
Citace: jakub.lucky
Tak to pořád nechápeme, o co jde...
Co na něm neumíš využít?
mam na mysli napr. vyuzitie grafickej karty, procaka naplno. Momentalne to vyuzijem na rychlejsiu kompilaciu programov, ale to mi akosi nestaci, ked to mozem skompilovat aj na nejakom servery.
Zvláštní - spousta lidí nadává jak ten který systém/program je příliš náročný na hardware, že by chtěli raději něco méně náročného. Vy byste byl očividně spokojen, kdyby se vám váš hardware vesele uvařil při zatížení 100 (a více) procent.

Smolík

• Aktivní člen
  • *
co ma stve najviac
« Odpověď #28 kdy: 18 Května 2007, 19:29:48 »
Ja mám stejný ?co to vlastne je, pocit?. Prostě jde o to proč mám takovej počítač, když by mně stačil 3 roky starej a kterej by nestál 20k, aby to jelo plynule, ale já už jsem přišel na to proč mám takovej počítač VIRTUALIZACE a v tom VISTA :D to je pořádnej mazec, musím ji přidělit víc jak polovinu ram protože po startu zabírá 540MB :D Moc se v tom dělat nedá, ale když virtualizuju jen XP tak to ani nepoznám a po 2 hodinách si třeba vzpomenu, že mně ještě bežej.

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
co ma stve najviac
« Odpověď #29 kdy: 18 Května 2007, 19:48:46 »
situace s hrami už tak hrozná není... Sice nejsou nativní,ale Wine (Crossover,Cedega) dnes zvládne hodně... Sice nezvládne všechno,ale situace se hodně rychle mění a Wine umí čím dál tím víc... Myslím,že bych Ubuntu (a Linux všeobecně) takhle kvůli hrám nezatracoval :)
A k těm náročným hrám - Co takhle Quake 4, Doom 3, UT 3, Quake Wars (ty poslední dvě musí samozřejmě nejdřív vyjít :) ).... Myslím, že ty ti grafiku aspoň trošku zahřejou :)
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

ronaldo

• Návštěvník
co ma stve najviac
« Odpověď #30 kdy: 18 Května 2007, 20:09:47 »
chcelo by to nejaky zoznam windows hier, ktore vydali aj linux verziu. Tie zoznamy co som nasiel, tak v nich su v nich aj uplne nezname hry a potom sa v tom tazko orientuje. :)
Client: AMD Athlon64 3200+, 512MB RAM, GeForce 7300 GT, 40 GB HDD, Ubuntu 7.10
Server: AMD Duron 1800+, 352MB ramka, 20 GB HDD, Debian 4.0 etch

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
co ma stve najviac
« Odpověď #31 kdy: 18 Května 2007, 21:31:29 »
ronaldo: Nativní hry (většinou!) za moc nestojí... A s tím,že Wine zpomaluje bych to taky tak černě neviděl... je to nepatrný ;)
Linux Gaming Clan leader

Smolík

• Aktivní člen
  • *
co ma stve najviac
« Odpověď #32 kdy: 19 Května 2007, 16:24:15 »
No nepatrný Counter Strike Source ve Windows XP 90FPS ve Wine 60-70FPS

EDIT: Ale zase na obranu, když jsem zkoušel WV tak to tam jelo podobně jako ve wine :)

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
co ma stve najviac
« Odpověď #33 kdy: 19 Května 2007, 18:01:46 »
No,pokud vezmeš v úvahu,že nemáš žádnou licenci na Windows a že je to vlastně celý jeden neustále se vyvíjející projekt, tak je to hodně slušný.... Ta ztráta zase tolik neni... Výrazná ztráta je 50% FPS....ale tady to tolik ani zdaleka není....
ad WV: Spouštěl jsi to v OpenGL? To je na WV docela peklo co jsem slyšel :)
Linux Gaming Clan leader

Smolík

• Aktivní člen
  • *
co ma stve najviac
« Odpověď #34 kdy: 19 Května 2007, 18:08:56 »
Counter Strike Source na OpenGL ? To jde ? Myslím že ne, jde jen starej Counter nebo ne ? nevím
Ne nic v OpenGL jsem nezkoušel a ani už nechci jak řikám v příspěvku nahoře, to že mně Vista zabrala 540MB RAM po startu to mě dostalo a Windows XP na hry stačí (zatím -- DX10) :(

EDIT: Ztráta FPS opravdu není velká a dá se to v pohodě hrát

ronaldo

• Návštěvník
co ma stve najviac
« Odpověď #35 kdy: 19 Května 2007, 21:09:03 »
ku cs:source som nasiel pekny navod
http://www.linux-gamers.net/modules/wiwimod/index.php?page=HOWTO+Steam&back=HOWTO+INDEX+Wine+Games
zatial som si nenasiel cas ho skusit, ale dufam ze mi to pojde lepsie ako s cedegou, lebo s cedegou max 30fps.
btw: smolik, mas pravdu, nemozem zniest pocit ze mi pc skoro vobec nepracuje.
Client: AMD Athlon64 3200+, 512MB RAM, GeForce 7300 GT, 40 GB HDD, Ubuntu 7.10
Server: AMD Duron 1800+, 352MB ramka, 20 GB HDD, Debian 4.0 etch

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
co ma stve najviac
« Odpověď #36 kdy: 22 Května 2007, 11:55:05 »
smolik -> Nevím,ale myslel jsem,že ho hry od Valve mají... Už si nevzpomínám... Jinak podle mých informací je D3D pod Wine pořád lepší,než opengl pod Vistou :)
ronaldo -> Nevím proč,ale u Cedegy mám pocit,že pomaleji pracuje se soubory a víc vytěžuje procesor... Když instaluju něco přes cedegu,tak to trvá někdy i dýl,než hodinu... Wine instaluje v pohodě...
Linux Gaming Clan leader

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.