Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Změna rozlišení plochy [vyřešeno]  (Přečteno 2342 krát)

Robert Majer

• Návštěvník
Změna rozlišení plochy [vyřešeno]
« kdy: 15 Května 2007, 23:23:56 »
Ahoj lidi

Fakt jsem se moc snažil najít to co hledám tady v existujících příspěvcích (a většinu našel) a to co potřebuju je spíš daný tím, že pomalu ani nevím co to je.

Včera jsem na Ubuntu přešel z Windowsů a tam jsem měl menu obrazovka kde jsem si mohl nějak (ani nevím na co a jak) změnit rozlišení aby všechny věci a písmenka tady nebyly tak titěrný a já si tolik nekazil oči...

Takže... jak mam změnit rozlišení nebo čím to je? Prosíím... Jestli to na něco bude tak mám grafickou kartu Integrated VIA S3 ProSavage 8 Graphics... díval jsem se do návodu jak nastavit monitor ale nedokázal jsem svou grafárnu nikam zařadit...

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 15 Května 2007, 23:29:40 »
MENU Systém/volby/rozlišení obrazovky.... je to ono? =)

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 16 Května 2007, 01:25:40 »
No, pokud v seznamu rozlišení co radil Jony nenajdete to vaše požadované (a hlavně podporované kartou), zkuste v terminálu zadat sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg -phigh a vybrat správné hodnoty. Pak restartujte grafické prostředí pomocí Ctrl+Alt+Backspace.

Pokud vám jde jen to, aby fonty nebyly příliš titěrné, dá se to nastavit v Systém -> Volby -> Písmo -> Podrobnosti -> Rozlišení.

Robert Majer

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Května 2007, 07:20:18 »
Moc dekuju.... tak ted pri psani tech dvou slov sem se zdesil protoze mi najednou nejede ceska klavesnice... Pokusim se to spravit a kdyztak napisu...

Ale za tu grafiku dik... stacilo to rozliseni monitoru ale pak jsem zkusil jeste ten prikaz do terminalu a nastavil to spatne a neslo mi graficky Ubuntu vubec spustit... ted uz je to fajn az na tu ceskou klavesnici

Robert Majer

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Května 2007, 07:22:55 »
Ha stačilo jednoduchý nastavení, nějak mi zmizelo český rozložení ale už je to fajn.

Tady to fórum je jeden z největších důvodů proč mít Ubuntu.... když má člověk problém s Woknama tak mu nikdo neporadí...

Pavel

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Května 2007, 11:29:33 »
Tak mě tenhle postup způsobí jen to že přestanou fungovat určité klávesy a jelikož zrovna ty písmenka mám v přihlašování, tak musím přes záchranné sezení obnovit zálohu (díky bohu za ni)
Nepropadejte panice!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.