Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak zprovoznit stream videa/TV vysílání/radio na netu  (Přečteno 6210 krát)

Pájek

• Návštěvník
    • http://www.lg-2008.com
Jak zprovoznit stream videa/TV vysílání/radio na netu
« kdy: 16 Března 2007, 22:28:36 »
podle návodu sem podle 16. bodu nainstaloval mozilla-mplayer, ale při zadání toho druhýho příkazu > sudo rm /var/lib/mozilla-firefox/plugins/libtotem* mi to napíše rm: cannot remove `/var/lib/mozilla-firefox/plugins/libtotem*': No such file or directory a když pak chci spustit třeba vysílání Óčka, vy hodí mi to chybu >>>

nevíte, jak zařídit, aby to fungovalo?

Díky P.
"Když tak, tak když
 když když, tak tak"
 ;) :cool:
 _,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #1 kdy: 18 Března 2007, 13:22:16 »
zkuste pouzivat VLC - File -> Open Network Stream ->HTTP/HTTPS/FTP/MMS a vlozit url streamu ocka: mmsh://stream.idnes.cz/ocko-tv-hq?MSWMExt=.asf
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Pájek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Března 2007, 13:53:28 »
Citace: merlin
zkuste pouzivat VLC - File -> Open Network Stream ->HTTP/HTTPS/FTP/MMS a vlozit url streamu ocka: mmsh://stream.idnes.cz/ocko-tv-hq?MSWMExt=.asf
už mi to funguje, našel jsem nějakej příkaz a něco se tam nainstalovalo a už to jede :)

ale díky, určitě to taky vyzkoušim a budu ingformovat :) ;)

P.
"Když tak, tak když
 když když, tak tak"
 _,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_

Pájek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 18 Března 2007, 14:00:53 »
funguje to, ale nehraje mi u toho zvuk, jede jenom obraz, nedá se to někde přenastavit? :/

diky P.
"Když tak, tak když
 když když, tak tak"

Paia

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 10 Května 2007, 11:04:14 »
Citace: merlin
Podobný postup používám pro poslech rádia z adresy mms://netshow3.play.cz/blanik64

Nepřišel jsem ještě na způsob, jak si tu adresu uložit do nějakýho zástupce, abych poklikáním na něj spustil VLC a v něm rovnou i to rádio.
Zatím mám na ploše txt soubor s adresou, ten otevřu, označím, ctrl+c, zavřu, v VLC vyberu Otevřít stream, vložím adresu a potvrdím, spustím přehrávání...
Což je, jak vidíte přímo příšerný postup... grrrrrr!

Věděl byste někdo jak si udělat toho zástupce?

Walard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 10 Května 2007, 13:14:21 »
Stiskneš pravé tlačítko myše na ploše a dáš vytvořit spouštěč. Pak napíšeš název odkazu, necháš aplikaci jako typ. Do řádku příkáz dáš: wxvlc mms://netshow3.play.cz/blanik64

:)

Paia

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 10 Května 2007, 14:46:02 »
Citace: Walard
Stiskneš pravé tlačítko myše na ploše a dáš vytvořit spouštěč. Pak napíšeš název odkazu, necháš aplikaci jako typ. Do řádku příkáz dáš: wxvlc mms://netshow3.play.cz/blanik64

Obrovský dík. Takhle se dá asi nechat udělat dost věcí, že? Jen zjistit jméno kýžené aplikace...

Walard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 11 Května 2007, 07:37:45 »
Buď to zjistíš z dokumentace aplikace např. na www. stránkách projektu aplikace. Jestli se ti aplikace zobrazuje graficky jako inkonka na ploše či na panelu,  stačí stisknout pravé tlačítko myše, zobrazí se ti vlastnosti aplikace. V řádce příkaz, máš spouštěcí povel aplikace.
Dále např. z rolovací nabídky aplikace lze stisknutím pravím tlačítkem myši vytvořit spouštěč, který pak snadno upravíš.

Robert

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 16 Května 2007, 12:17:23 »
Ahoj všichni, je to všechno hezké když ti jde zvuk ale ani očko ani radio a už vůbec ne video na netu atd.mi nejde. Pravděpodobně nemám moduly nebo nevím každopádně mi nejde nic.Poradíte mi někdo? dík Robert . P.s.: jsem amateur
Acer aspire 5101 AWLMi ,AMD Turion 64 mobile tech.MK36(2.0 Ghz,512 L2 cache) Ati Radeon Xpress 1100, 512MB DDR2

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 16 Května 2007, 21:38:38 »
Ja si internetova radia poustim pres Quod Libet, libi se mi, ze jednou kliknu a uz to hraje, nemusim chodit na zadnou stranku apod.

Akorat mam jeden problem, treba stanice mms://netshow3.play.cz/blanik64 jde v Quodu v pohode poslouchat, ale oproti tomu treba mms://netshow3.play.cz/frekvence1-64mi uz nehraje, ale kdyz tento odkaz zadam do prohlizece, tak se radio normalne spusti.

Nevite nekdo v cem je problem?

Jinak na prehravani v browseru je nejlepsi totem, s mplayerem mam problemy.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

luisah

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 17 Května 2007, 14:35:15 »
Mrkni OCEK na - http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=8935
Funguje to na vše, nejen na fotbal zivě. Jen jak píšu vyzkoušet jakej způsob, na kterým streamu funguje, nebo co ti bude nejvíc vyhovovat - pozn. - používám totem - xine

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.