Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ati X700 problem s instalaci  (Přečteno 8203 krát)

allmeak

• Návštěvník
ati X700 problem s instalaci
« kdy: 16 Května 2007, 18:04:28 »
na aceru aspire 3020 se mi nepodarilo rezjet grafiku, ani pote co jsem postupoval pomoci navodu na foru. preze vse neustale hlasena chyba "BCM43XX_microcode5.fw" jinak vse se instaluje ok, instalator os se dafacto spusti (zahraje uvitaci melodie), ale obrazovka cerna... diky za pomoc.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #1 kdy: 16 Května 2007, 19:00:46 »
podle FAQ
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=5282
nabootujte v Safe Graphics Mode s parametry:
noapic nolapic acpi=off
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Lama
« Odpověď #2 kdy: 18 Května 2007, 01:11:53 »
To mu nepomůže, měl jsem naprosto stejný problém s Acer  Aspire 3023WLMi.
Musí při výběru spuštění zvolit druhou možnost (safe graphic mode), při spuštění mu to pak hodí nějakou chbu a vrátí ho to do příkazového řádku. Je třeba abys použil příkaz

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

a spustí se ti takové omezené grafické rozhraní kde volíš nastavení klávesnice, potom myš a potom dojdeš na obrazovku kde můžeš vybrat zaškrtnutím rozlišení.
Předpokládám že máš nativní rozlišení displaye 1280x800 stejně jako já. Toto rozlišení tam musíš zaškrtnut a všechna ostaní musíš odznačit (musí být neoznačené !!!) pak pokračuješ dál, dál tam máš na výběr konfigurace, máš na výběr 3 způsoby myslím že easy, ... , advanced, zvolíš tu první, poté zvolíš svou velikost uhlopříčky (já mám 15,4 tak jsem zvolil 15). V posledním kroku volíš bitovou hloubku - 24. poté tě to hodí zpět do příkazového řádku a napíšeš

startx

a mělo by se spustit grafické prostředí
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

petrpulc

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 19 Května 2007, 19:03:36 »
Bohužel tento postup nefunguje u notebooků Inspiron 6400. A to ukazoval stejnou chybu... :(

A vůbec. Souvisí nějak chyba BCM43XX_microcode5.fw s nenaběhnutím X? Pokud ne, tak proč to nabíhání X tak vadí?

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 19 Května 2007, 19:45:34 »
BCM43XX_microcode5.fw naběhnutí X nevadí, jde o ovladače (nebo firmware?) k wifi kartě. Zpracuji podrobný návod se screenshoty. Jaké máte rozlišení monitoru?

Edit: Máte možnost připojit k noteboku externí monitor? Pokud ano tak ho připojte, nabootujte a spusťte LIVE CD a mělo by naběhnout do grafického režimu, pokud bude fungovat, tak máte stejný problém jako já a můj návod (možná s drobnými úpravami) by měl fungovat.
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

allmeak

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 22 Května 2007, 10:43:04 »
diky za navody, jiri-j: vyzkousel jsem, upravil rozliseni na 1280x800 a bohuzel stale jedu jen prez externi monitor...

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #6 kdy: 22 Května 2007, 11:15:11 »
BCM43XX_microcode5.fw

tohle by měla být wifina...

klainer

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 22 Května 2007, 15:01:23 »
Zdravim sice se mi tohle se mi taky ted stalo, tak jsem opet reinstaloval sysytém ...A zajimalo by me jestli staci nainstalovat ve správci nesvoboných ovladačů ovladače na ati, nebo to musim instalovat zvlast pres konzoli ....
Jinak jak mám nastavit rozlišení když mám čirokoúhlý 19 palcový dispaly ? chtěl bych tam šupnout 1400x900 ... Diky

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 22 Května 2007, 16:49:11 »
Dodávám úplný popis řešení problému:

Takže nabootujte z LIVE CD, stiskněte F2 -> čeština
poté zvolte možnost spuštění "Spustit Ubuntu v záchranném grafickém režimu" (viz 1. obrázek). Poté bude chvíli pracovat než vyhodí chybu podobnou té na obrázku 2.

obrázek1:

obrázek2:

Až se dostanete zpátky do příkazového řádku tak napište:

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

a spustí se vám "utilita" na nastavení grafiky, myši, klávesnice ....
Zpočátku není třeba nic měnit a stačí se tím proklikávat jenom Entrem, bude se ptát jestli chcete nastavení ukládat --> ano
Postupně dojdete na stránku kde budete vybírat rozlišení (obrázek 3), tam je třeba abyste označil VAŠE NATIVNÍ rozlišení displaye a všechny ostatní aby zůstala NEOZNAČENÁ (případně je tedy budete muset odznačit) aby to vypadalo stejně jako na obrázku 3 (samozřejmě s vaším nativním rozlišením). poté Enter, dostanete se na stránku (obrázek 4) zvolíte možnost Simple, poté stránka (obrázek 5) a zvolíte úhlopříčku displaye, Enter, poté se Vás to zeptá zda chcete nastavení uložit --> ano, poté vybíráte bitovou hloubku - já jsem vybíral 24 bitů.

obrázek3:

obrázek4:

obrázek5:

Poté vás to vrátí zpátky do příkazového řádku a stačí napsat:

startx

a mělo by naběhnout grafické prostředí.
Tento postup fungoval na Acer Aspire 3023WLMi a s malou obměnou (jiné nativní rozlišení) i na Dell Inspirion 9400

Alternativní dočasné řešení: Připojit k notebooku externí CRT monitor a nabootovat LIVE CD, spustit a mělo by to také chodit (ale je to jenom dočasné řešení)

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #9 kdy: 22 Května 2007, 21:32:39 »
Co ty parametry noapic nolapic acpi=off ?
ty nepomohou?

olda200

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 30 Června 2007, 10:57:53 »
Zdravím, mám stejnou grafiku ale jiný problém, mám scela nově nainstalovaný unbutu, ale po zaváděči stmavne obrazovka a blikájí na klávesnici caps look a scroll lock, zkusil jsem použit ovladače ati a nic, spustit systém se mi daří pouze v save režimu :( dělalo mi to i při spuštění live cedla, ale potřebuji vyřešit nainstalovaný sys. předem díky pokud vás něco napdadne.

LordAli

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 06 Července 2007, 15:25:26 »
Tak se po roce vracím k instalaci Ubuntu, protože tenkrát nebyly ovladače pro HW v mym notasu. Mám Asus F2J s ATI X1400 a měl jsem problém, že mě nechtěly naběhnout x-ka při instalaci. Zkusil jsem se proklapat podle stejného návodu co tu popsal jiri-j a hned mě x-ka naběhly ;) Tak ostatním hodně zdaru

Akorát mě ještě schází celá istalace :(
Intel Core i5-750
Gigabyte P55-UD3A
NVidia GTX260  ASUS F2J-5D003, ATI Mobility X1400 Debian Lenny (byvavalo)

alka

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 07 Července 2007, 09:41:20 »
Mám Acer Aspire 5024 WLMI také s ATI X 700 a návod mi po několika vyzkoušení fungoval ke zprovoznění Xsek. Budu také rád když někdo pomůžete s návodem jak zprovoznit wifi Je tu třeba použít asi Acerhk nebo jiný program k aktivaci  wifi karty. Cau

Mike_onE

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 18 Září 2007, 15:41:21 »
Mám 3023wlmi a ubuntu 7.04 sem nerozchodil a pomocí AlternativeCD ....Teď jedu na 7.10 a vše je bez problémů..

spookyln

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 21 Září 2007, 12:05:25 »
3023wlmi a funguje 7.04 i GG bez problemu.
Xka presne podle navodu jak natipal jiri-j. neni v tom zadny problem.
wifi jede taky bez problemu pomoci bcm34xx ovladace.
sudo modprobe acerhk poll=1 autowlan=1
a zapinas ji klasicky prednim tlacitkem

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.