Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: AVG 7.5 pro 64 bit kubuntu 7.04  (Přečteno 2652 krát)

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
AVG 7.5 pro 64 bit kubuntu 7.04
« kdy: 16 Května 2007, 18:40:38 »
Zdravím,

jsem nový, přecházím z Win XP na kubuntu (původně ubuntu, ale mám radši po předchozích zkušenostech s Mandrake, resp. později Mandrivou rozhranní KDE - píšu to tak, jako bych nějaké zkušenosti měl, ale jde mi jen o vzhled a chování a to mi přišlo lepší v KDE, než v Gnome ;)), Linuxu absolutně nerozumím, leč zatím jsem pomocí návodů na Wiki a zde na fóru zvládl uvést vše do takového stavu, abych byl spokojený (nVIDIA ovladače grafiky, instalace kodeků DivX atp., instalace oficiálního Macromedia Flash přehrávače do Firefoxu), ale mám teď problém, o kterém jsem se zatím nikde na webu nedočetl...

Stáhl jsem si Debian archív AVG 7.5 a je určeno pro i386, ale já ho potřebuju nainstalovat na kubuntu 64 bit., myslím, že by s tím snad neměl být problém, laicky se domnívám, že jediné, co je nutné udělat, je změnit v Debian archívu typ, pro který je balíček určen, ale nevím jak... poradíte mi?

A pak mám pár doplňujících otázek, které jsou ale jen okrajové...
1) Existuje v KDE nějaké nastavení defaultní pozice oken (např. aby se nová okna objevila uprostřed obrazovky)?
2) Existuje v KDE nějaké nastavení vyhlazování fontů? Přijdou mi ještě stále trochu zubaté a rád bych to upravil, resp. nastavil jinak.

To je asi zatím vše, nejvíc mě ale vážně trápí to AVG, licenci mám koupenou, proto je škoda ji nevyužít, když už Windows přestávám používat.
"For cryin' out loud!" - Plk./Gen. Jack O'Neill ;)
PC: AMD Athlon64 3000+, 1GB RAM, GeForce 6600
NTB: HP Pavilion dv6655ec: AMD Turion64 X2, 2GB RAM, GeForce 8400M GS Windows Vista (NTB) + Ubuntu Hardy Heron 8.04 (PC, NTB VirtualBox)

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 16 Května 2007, 18:51:56 »
ta verzia predstavuje skutocnost, pod akym kompilatorom..cice pod akym jadrom boli zdrojove kody prekladane (kompilovane) ... teoreticky by na vyssej "verzii" cize i386 < i486 < i586 < i686 <.. by to malo byt compatibilne..
ale zas tam je problem..urcenie pre 32 ..a 64 bit.. 32 bit aplikacie nebezia vzdy korektne pod 64bit .. a aj tak..pri porovnani vykonnosti nebol ziadny rozdiel medzi 32bit a 64bit a kedze s 32bit je menej problemov, taks a odporuca zatial stale 32bit jadro pouzivat

a ted k AVG .. antivir pod linuxom nepotrebujes (kedze nelieci ziadne linuxove virusy..kedze..ani neexistuju), ale tie windowsove. a tie sa mozu rozsirovat len na win particii, pripadne v mailoch. preto antivir sa pod linuxom sa pouziva len na servisne ucely (kontrola win particii), alebo na strane mail/file dervera na kontrolu posty/suborov.... takze..pre teba je avg uplne k nicomu...

k pozicii ... kde si pamata poziciu aplikacie..ale cez specialne nastavenie okna (napr klik na lavu ikonku v zahlavi okna tam Nastavit chovanie okna >> Specialne nastavenie okna) cez to to ide :)) a nie len to

k vyhladzovaniu ..cez kcontrol sa daju vseliake srandy nastavit a je tam aj vyhladzovanie. niekedy sa moze zdat, ze fonty su akesi kockate...to moze sposobovat nespravne rozlisenie (napr na notebookoch sa to najviac vyskytuje, kedze sirokouhly display nepodporuje standardne rozlisenia..a tak obraz roztiahne...zmrsti...)
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
« Odpověď #2 kdy: 16 Května 2007, 20:30:40 »
Zatím moc děkuju, pozice oken jsem si nastavil (šlo mi především o ICQ, resp. Kopete, aby si okna s novými zprávami dával automaticky na střed obrazovky, možná to pak ještě nastavím jinak, ale díky za radu.

S AVG je mi to líto, ale co nadělám, že... :) Nevadí, licence stála "jenom" 850Kč :D.

Taky díky za tip s vyhlazováním, ale monitorem by to (snad) být nemělo, Windows to zobrazovaly v pořádku a navíc mám obraz nastavený správně (LCD 1280x1024@75).

Díky za rady.
"For cryin' out loud!" - Plk./Gen. Jack O'Neill ;)
PC: AMD Athlon64 3000+, 1GB RAM, GeForce 6600
NTB: HP Pavilion dv6655ec: AMD Turion64 X2, 2GB RAM, GeForce 8400M GS Windows Vista (NTB) + Ubuntu Hardy Heron 8.04 (PC, NTB VirtualBox)

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 16 Května 2007, 20:52:26 »
heh ..ze luto :) no aj mne bolo luto zrusit win xp s ms office 2003 ... ale kedz eosm to pol roka nepouzil (lepsie povedane, ani raz :P ) tak som to zmazal...sak to firma platila :)))
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

locki

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Května 2007, 16:56:54 »
AVG povazuji jen takove male uspokojeni duse ze ma nekdo antivir. Ja tomu rikam osobne jen ikonka na plose k nicemu jinemu to neni...
CZFree admin, Ubuntu 7.04, 20x WRT54G,GS,GL http://openwrt.org

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #5 kdy: 21 Května 2007, 17:32:15 »
Citace: wizaard
...S AVG je mi to líto, ale co nadělám, že... :) Nevadí, licence stála "jenom" 850Kč...
V rozhodnuti koupit si licenci na linuxovou verzi AVG jste udelal hned ctyri chyby najednou.

1/ Prvni chybou bylo rozhodnuti vubec si porizovat do Linuxu antivirus. Jak jiz bylo receno, v Linuxu antivirus nepotrebujete (s vyjimkou specialnich pripadu jako je mailserver, fileserver pro Windows klienty apod.)
2/ OK, chcete antivirus. Dalsi chybou bylo rozhodnuti poridit si uzavreny antivirovy system, kdyz jsou k dispozici kvalitni otevrene antiviry, napriklad ClamAV, jeho klony a nadstavby.
3/ OK, chcete uzavreny proprietarni antivirovy system. Dalsi chybou byla volba AVG - k dispozici je mnoho kvalitnejsich antiviru pro Linux, v cele s Kaspersky Antivirus.
4/ OK, chcete AVG. Podledni chybou byl nakup komercni verze, kdyz je AVG k dispozici zdarma pro soukrome pouziti -  http://free.grisoft.com.

donny

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 29 Května 2007, 00:36:14 »
Ja bych rekl, ze autor si neporizoval antivirus do Linuxu, ale na Windows system, a ted mu bylo lito tech penez, co do toho vrazil (licence neni zavisla na platforme, tak proc si tim antivirakem nezpomalit Linux, ne ;) ).
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.