Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Option GlobeTroter Combo pcmcia GPRS/EDGE- Ubuntu 7.04  (Přečteno 1688 krát)

Victor Pe(c)htl

• Návštěvník
Option GlobeTroter Combo pcmcia GPRS/EDGE- Ubuntu 7.04
« kdy: 23 Května 2007, 12:17:54 »
Dnes se mi podarilo rozbehnout pripojeni k internetu pres Option GlobeTroter Combo pcmcia GPRS/EDGE v siti T-Mobile. Rad bych timto ulehcil trapeni vsem tem, kteri jsou k odkazani na pripojeni k netu prave timto zpusobem jako ja.
Po instalaci "Feistyho" jsem naivne ocekaval, ze pro pripojeni k netu prevedu konfiguracni soubory /etc/wvdial.conf a /etc/ppp/peers/wvdial z instalace OpenSuse 10.2, ktere jsem do teto doby pouzival. Zvedavost mi nedala nezkusit "Feistyho"
Samozreme se prevod nepovedl, pripojeni pomoci wvdialu vubec nefungovalo. Takze jsem se vrhnul do laborovani.....

1, Je dobre (pokud chcete vyuzivat pripojeni v plne rychlosti) odskrnout v Gnome appletu networking Enable networking, popripade nakonfigurovat v manualnim nastaveni dle svych potreb.

2, Konfigurace souboru /etc/ppp/peers/wvdial
U me vypada takto, vychazel jsem z nastaveni Ubuntu 6.xx...

noauth
name wvdial
usepeerdns
novj
lcp-echo-interval 0
lcp-echo-failure 0
#/etc/wvdial.conf

Pri zkouseni jsem mel tento soubor cely zakomentovany. Povoloval jsem ruzne volby postupne. Hlavne bez lcp-echo**** spojeni po velmi kratke dobe pada.

3, Konfigurace souboru /etc/wvdial.conf

[Dialer Combo]
baud = 57600
Modem = /dev/ttyS1
Carrier Check = no
Init1 = AT+CGDCONT=1,"IP","internet.t-mobile.cz"
Phone = *99***1#
Dial Command = ATD
Idle Seconds = 0
Username = user
Password = pass

[Dialer Setup]
Modem = /dev/ttyS1
Dial Command = ATD
Baud = 57600
init = AT+CFUN=1
Phone = *00*

4, Pred spojenim je dulezite zincializovat modem prikazem :~$ wvdial Setup

5, A pro samotne spojeni pak prikaz :~$ wvdial Combo

6, Pote probehne spojeni. Dulezite je mit nastaveny paramet Idle Seconds na 0. Diky tomuto se parametru se pri neuspesnem vytoceni vytaceni zopakuje. Zalezi na situaci, nekdy se mi modem pripoji napoprve, jindy se vytaceni opakuje treba 5x. Kazdopadne, pripojeni probehne a rychlost je take uspokojiva.

Pod OpenSuse jsem se pripojil pouze jako superuser. V Ubuntu tento problem nemam.
« Poslední změna: 08 Prosince 2007, 02:34:46 od Anna Taliánová »
Asus A4D, mobility radeon 9200, Option combo PCMCIA GPRS/EDGE, Ipwireless 4G PCMCIA. Ubuntu Feisty Fawn, OpenSuse 10.2 a WXP

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Option GlobeTroter Combo pcmcia GPRS/EDGE- Ubuntu 7.04 "Feisty Fawn"
« Odpověď #1 kdy: 23 Května 2007, 13:57:49 »
1) Šikula :)
2) Přesunu do Návodů, Tipů a Triků
3) Nechtěl bys to dát na wiki?
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Victor Pe(c)htl

• Návštěvník
Option GlobeTroter Combo pcmcia GPRS/EDGE- Ubuntu 7.04 "Feisty Fawn"
« Odpověď #2 kdy: 24 Května 2007, 10:00:59 »
Ooo..diky :) budu ted mit jeste moznost testnout pripojeni na jinem notebooku. Na wiki se to casem urcite objevi. Ola..
Asus A4D, mobility radeon 9200, Option combo PCMCIA GPRS/EDGE, Ipwireless 4G PCMCIA. Ubuntu Feisty Fawn, OpenSuse 10.2 a WXP

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.