tohle by se mi taky hodilo, VNC je vec sice hezka, ale myslim ze v dnesn idobe prekonana a strasne se divim ze win, ktery je skoro vzdy (mimo her) o krok pozadu, tak ze remote desktop ma proste vyreseny temer dokonale (pokud neblbne net, tak je dokonale), potrebuji neco takhle robustneho...
napriklad se automaticky v xubuntu prihlasim za uzivatele "test", automaticky se mi pusti azureus (ale mam dedu buka a rozliseni lcd je pouze 800x600). N_o a jak je asi pomalu patrne, tak 800x600 je pro spravu azurea primo na buku tragicky malo (a i pro samotny xubuntu, kolikrat nejsou videt vsechna dialogova tlacitka a jen tipuju).
v XP to slo resit hladce, buk bezel ve stolu a nikoho nerusil (v klidu si stahoval) a kdyz jsem se chtle juknout co se deje, tak pres RDP a s rozlisenim 1024x768....
funguje i schranka, pripojeni disku... takze i z prae jsem si pohl "pastit a kopcit" jak jsem chtel, dokonce jsem v totalcommanderu tal \\tsclient a uz jsem videl svuj disk v praci a mohl kopirovat data (tam i z5)
hledam podobne reseni pod lin... existuje? Kdyz uz konecne jsou dostupne ovladace a buk je pripravenej na prechod open source platformy, tak zas narazim

hw na roky se zdaji byt v xubuntu nekolikrat mensi nez v xp a navic je to zdarma... za kazdou radu predem moc a moc dekuji