zdravim mam tri dny xubuntu (sice dyl ale pracuju jen tri dny, neni cas kvuli maturite) a strasne me nastavalo dneska:
jiz tri dny nelezu do xp, rikam si parada mam tu vse co potrebuju, sup prijde navsteva ze pustim DVD a co se nestane, zkusim totem a ten pri posunuti film se sekl. pri zmene jazyka na CZ se sekl. proste hruza. Moc me mrzelo ze z nedostatku casu jsem musel nabootovat do XP

(media player classic pres wine taky nesel)
xubuntu 7.04, 1200 Celeron, 256MB RAM
takze otazky:
1) doporucte prosim nejaky dvd player, pro moji sestavu
1b) moc nechapu proc se mi xubuntu kouse cekal sem svizny prostredi...prijde mi oproti xp takovy zpomaleny, zapnu muziku a GNOME commander, GC chytnu za pruh (caption) a taham rychle mysi a hudba se zacne kousat !!!!
prosim vysvetlit
2)jak se v totemu vypina ta vizualizace (ty graficky efekty hlavniho okna - bubliny, vlny,...) fakt to hledam asi tricet minut a to si proste nezaslouzi takovy neprehledny !

3) proc mi nejde nainstalovat amarok pod xubuntu? kamarad mi rikal ze vse z KDE jde s balickama rozjet na GNOME a obracene. Kdyz instalim at uz synaptic nebo prikazova radka dostanu chybu:
-amarok neni na DVD Ubuntu 7.04
-(nebo) nelze nainstalovat vyrobce se rozhodl nepoodporovat vas typ hardwaru (nak tak to zni)
4) prosim nazev programu na styl DVD FAB - ripoval DVD i originalky s tim ze sem si mohl vybrat ktery stopy chci, ktery jazyk. proste neco jednoducheho klikaciho (GUI). diky !!
prosim nezlobte se za me mozna primitivni dotazy, ktere jdou urcite resit googlem, nebo RTFM, ale jak jsem psal tlaci me cas (maturita). dekuju za pochopeni Z.