Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Barva textu ikony na ploše.  (Přečteno 4936 krát)

gb

• Aktivní člen
  • *
Barva textu ikony na ploše.
« kdy: 29 Května 2007, 23:08:07 »
Dobrý den,
mám Ubuntu 704. Rád bych si změnil pozadí. Nemůžu však přijít na to jak změnit barvu písma u ikon na ploše. Prohledával jsem to v gconf-editoru i zde na fóru. Našel jsem jen odkaz na jakýsi gnome-color-chooser, ale synaptic ho nějak nenašel, nebo to to já neumím(už jsem něco nainstaloval a celkem v pohodě).

Netušite tedy někdo jak někam sáhnout a změnit tak barvu písma. (Jo v nastavení písem se dá změnit jen font a velikost).

Děkuji GB.

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 30 Května 2007, 00:42:06 »
ten balík v repozitároch nie je, ale domovská stránka projektu je tu, je tam aj odkaz na stiahnutie balíčka pre feisty.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

gb

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 30 Května 2007, 07:07:26 »
Citace: dumi
ten balík v repozitároch nie je, ale domovská stránka projektu je tu, je tam aj odkaz na stiahnutie balíčka pre feisty.
A stále(704) je to nemožné nastavit přímo bez nějakého 3-tího software??? Vždyť to snad není nic mimořádného?

V každém případě, Vám děkuji za pomoc. Ale musím přiznat, že místo kostky bych uvítal prozaičtější futures. :/

Ljukee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 03 Června 2007, 13:19:18 »
Citace: gb
Citace: dumi
A stále(704) je to nemožné nastavit přímo bez nějakého 3-tího software??? Vždyť to snad není nic mimořádného?

V každém případě, Vám děkuji za pomoc. Ale musím přiznat, že místo kostky bych uvítal prozaičtější futures. :/
no ten programek vlastne jen edituje urcite config soubory...

jde to zamozrejmne i rucne bez tohoto programku .... ale s nim je to pohodlnejsi
Archlinux - 2007.08 (Don't Panic), Fluxbox window manager
DELL  Latitude C500 laptop
Celeron (Coppermine) 900Mhz 128 MB SO-DIMM, VGA Ati RAGE M3 8MB AGP2X, HDD IBM Travelstar 10GB 4200Rpm

lachim

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Června 2007, 23:34:26 »
Podařilo se někomu pomocí toho programu GNOME Color Chooser změnit text u ikon na ploše? Moc se v tom nevyznám a ať mačkám, co mačkám, tak se mění všechno jen ne ten text u ikon.

lachim

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 04 Června 2007, 23:50:17 »
aha tak už to trochu chápu, musí se na kartě desktop zaškrtnout "beautify icon labels" ale teď se mě kolem toho textu udělá takovej barevnej rámeček, barvu můžu vybrat, ale nedaří se mě u něj nastavit průhlednost, ať dám opacity na nulu nebo na 255

gb

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 05 Června 2007, 06:40:20 »
Citace: lachim
Podařilo se někomu pomocí toho programu GNOME Color Chooser změnit text u ikon na ploše? Moc se v tom nevyznám a ať mačkám, co mačkám, tak se mění všechno jen ne ten text u ikon.
No měl jsme trochu problém najít tu správnou. Jednak se musí zaškrtnout checkbox, že se má použít barva nastavená v tom prográmku(před každou sadou). A druhak nejlepší je různě nastavit výrazné barvy a hned poznáš, co kam patří. :)

Alespoň pro mě to byla celkem rychlá cesta. Pak už si jen můžeš hrát s "vyladěním" textu vzhledem k pozadí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.