Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: a zase ten beryl :)  (Přečteno 1996 krát)

mantequia

• Návštěvník
a zase ten beryl :)
« kdy: 14 Června 2007, 09:25:05 »
Aoi sice todle tema uz tu nekolikrat nejspis bylo ale k problemu :)

Mam posledni verzi Ubuntu a na nej sem si nainstaloval Beryl pomoci prikazu kterej mi poslal kamarad

sudo apt-get -install beryl

ted sem ho mozna nenapsal zcela presne ale slapal mi mel sem tam tu peknou krychli, animace atd
jenomze dnes rano sem zapl PC stim ze sem si po startu systemu zapnul beryl a hle? beryl i po zapnuti nevykazuje zadnou funkci, zadna krychle, zadna animace, zkousel sem i v system->volby-> efekty prostredi ale napise mi to ze kompozitni rozšíření neni dostupne nevite co stim ? jak ho zase rozbehat ?

a kdyz uz sem zalozil tendle prispevek chtel bych se zeptat este na neco
mam jeden disk 120giga a na nem 2 partitions [ 20gb linux ]  a [ 100gb na data ]
no a to ze disk s datama se menuje "hd5a" misto "down" jak sem to mel v XP bych jeste prezil
ale to ze z nej nemuzu mazat data protoze mi to napise ze disk je urcen jenom pro cteni me zarazi nevim proc se todle deje.

sem v Linuxu velky zacatecnik mel sem sice driv Linux Fedora Core ale to uz je hodne dlouho proto bych potreboval do zacatku par pratelskych rad
Dekuji za Vas cas pri reseni problemu a za tu namahu :) mantequia.

olin6

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 14 Června 2007, 11:11:55 »
Dobrý den.
Co se týče hd5a (očekávám, že s.s. je typu NTFS):
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD_disku ... přečíst označení disku
http://wiki.ubuntu.cz/Podpora_z%C3%A1pisu_pro_NTFS ...zkusit postupovat podle tohoto návodu
Ps.: na wiki je hromada potřebných informací, osobně mi pomohly :)

openmajlo

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Června 2007, 11:53:25 »
nestahoval jsi s aktualizacema i nové jádro ? <--- jestli není potřeba přeinstalovat ovladač grafiky..... (když už ti to běželo)

Lako

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 14 Června 2007, 12:36:08 »
K tomu Berylu. Beryl manager zapnuty mas? Taky cerveny rubin ci co to je, medzi tray ikonkami.

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 14 Června 2007, 13:57:27 »
Není Composite extension? Budu hádat - instaloval jste proprietární ovladač od ATi... Ten neumí composite extension a tak nemůže fungovat beryl... Tedy aspoň ne s AIGLX serverem... Buď doinstalujte XGL server, a nebo používejte OS ovladač...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Lako

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 14 Června 2007, 14:05:37 »
Citace: djSmaky
Není Composite extension? Budu hádat - instaloval jste proprietární ovladač od ATi... Ten neumí composite extension a tak nemůže fungovat beryl... Tedy aspoň ne s AIGLX serverem... Buď doinstalujte XGL server, a nebo používejte OS ovladač...
Ale ved pisal ze mu to islo, ale po restarte sa mu to uz nezaplo. Takze ovladace by mal mat spravne.

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 14 Června 2007, 15:13:35 »
Citace: Lako
Citace: djSmaky
Ale ved pisal ze mu to islo, ale po restarte sa mu to uz nezaplo. Takze ovladace by mal mat spravne.
Po restartě... to může také znamenat to, že instaloval proprietární ovladače, ale nerestartoval X server... Potom je jasné, že se chyba ukáže až po restartu..
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.