Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: World of Warcraft - problem s instalaci  (Přečteno 8368 krát)

waterman

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 323
    • Zobrazit profil
World of Warcraft - problem s instalaci
« kdy: 26 Červen 2007, 17:12:56 »
mam WoW +tBC, nasel jsem na wiki navod jak wow zprovoznit pres wine, ale nastal mi 1. problem a to ze mam cd na instalaci WoW jako iso soubory, a nevim jak je takhle mam 'rozbalit' nebo jak to udelat s iso soubory?? a jeste jestli potom muzu pomoci patchu, ktere nejsou stahle od blizardu, hru nakym zpusobem upgradnout, pujde to, kdyz patch nakopcim do slozky wow a tam akorat spustim BNUpdate??
AMD Sepron 3100+; 1024MB RAM; ATI Radeon X800 GTO
Windows XP SP3 customized by Me!
iPhone 16GB Pwned!

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • *
  • Příspěvků: 9307
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
World of Warcraft - problem s instalaci
« Odpověď #1 kdy: 26 Červen 2007, 17:35:46 »
ISO soubor = obraz cd → buď napálit na cd nebo otevřít, což zvládá i "obyčejný" správce archivů, který je defaultně v Ubuntu

PS: O některých věcech bych se, být vámi, tak dopodrobna nechlubil...

Skeletonix

  • Host
World of Warcraft - problem s instalaci
« Odpověď #2 kdy: 26 Červen 2007, 18:38:38 »
kde prodávají WoW jako image CD ? ... na oficiálním si serveru si s kradenou verzí nezahrajete a neoficiální servery za moc nestojí :P

waterman

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 323
    • Zobrazit profil
World of Warcraft - problem s instalaci
« Odpověď #3 kdy: 26 Červen 2007, 19:59:08 »
ehm bez komentare ;-) mno me free servery vyhovuji, k cemu bych platil kvuli HRE 400 Kc mesicne...
Takze iso jsem rozbalil nakopcil do jednoho adresare spustil pres wine installer ale zacne to psat, ze to nemuze najit instalcni soubory, nevadi kdyz instalacni soubory, ktere jsem vyextrahoval z tech image maji priponu .mpq?? protoze jinak nvm proc by o nemelo jit...
AMD Sepron 3100+; 1024MB RAM; ATI Radeon X800 GTO
Windows XP SP3 customized by Me!
iPhone 16GB Pwned!

Roman "Schmaker" Šmakal

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1205
    • Zobrazit profil
World of Warcraft - problem s instalaci
« Odpověď #4 kdy: 27 Červen 2007, 13:13:51 »
Zkuste ve winecfg nastavit adresář, kde jsou soubory, jako CD-Rom... Pak by to mělo jít nainstalovat...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

waterman

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 323
    • Zobrazit profil
World of Warcraft - problem s instalaci
« Odpověď #5 kdy: 27 Červen 2007, 14:24:35 »
a pod jaou presne zalozkou to mam hledat? Spustil jsem winecfg ale nikde o nastaveni souboru atd. nevidim.
AMD Sepron 3100+; 1024MB RAM; ATI Radeon X800 GTO
Windows XP SP3 customized by Me!
iPhone 16GB Pwned!

Roman "Schmaker" Šmakal

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1205
    • Zobrazit profil
World of Warcraft - problem s instalaci
« Odpověď #6 kdy: 28 Červen 2007, 10:42:50 »
Disky, nebo něco takovýho tam je... A v pokročilým nastavení nastavíš místo, kde máš soubory, jako CD-Rom...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

patik

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
Re: World of Warcraft - problem s instalaci
« Odpověď #7 kdy: 02 Únor 2008, 09:29:28 »
MAM PROBLEM STAHL SEM SI  WOW TBC ALENWM JAK MAM OTEVRIT SOUBORY .MPQ !!! PORADTE MI NEKDO A NORMALNI WOWKO MAM NAINSTALOVANY PLS PORADTE DIIIIK "!!!:

sirkubador

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 270
    • Zobrazit profil
    • http://minastir.ic.cz
Re: World of Warcraft - problem s instalaci
« Odpověď #8 kdy: 03 Únor 2008, 23:17:03 »
Citace
MAM PROBLEM STAHL SEM SI  WOW TBC ALENWM...

Ach jo. Soubory .mpq jsou archívy blizzardu, ty vy, chcete-li pouze "nainstalovat datadisk", v žádném případě rozbalovat nepotřebujete. Mimoto tohle není fórum, jak nainstalovat tu kterou hru, ale jak to udělat v ubuntu. Takže si najděte laskavě nějaký návod jak instalovat datadisk k wow, válí se jich všude plno a nejsou tak složité, aby je kdokoliv nepochopil. Jeden, dokonce přesně šitý na míru ubuntu je dokonce i na české ubuntu wiki: http://wiki.ubuntu.cz/World_of_Warcraft

Prosím, vypínejte Caps Lock a odpusťte si vykřičníky, nechci vám mluvit do duše, ale to, co jste tady předvedl, je hrůza.
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

sirkubador

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 270
    • Zobrazit profil
    • http://minastir.ic.cz
Re: World of Warcraft - problem s instalaci
« Odpověď #9 kdy: 03 Únor 2008, 23:23:39 »
Citace
a pod jaou presne zalozkou to mam hledat? Spustil jsem winecfg ale nikde o nastaveni souboru atd. nevidim.

winecfg -> disky -> přidat -> dopište do políčka, které se objeví (zpravidla s "/") cestu k adresáři, kam jste si vyextrahoval iso -> klikněte na rozšířené možnosti -> zvolte typ místo "Autodetekce" "CD-ROM" -> potvrďte

K souborům pak přistupujte přes písmenko (třeba Z:)...
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

Martyx

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 28
    • Zobrazit profil
Re: World of Warcraft - problem s instalaci
« Odpověď #10 kdy: 31 Květen 2009, 12:35:32 »
rad bych dodal toto
https://help.ubuntu.com/community/WorldofWarcraft
Citace
  sudo umount /dev/cdrom
a poté
Citace
  sudo mount -t iso9660 -o ro,unhide /dev/cdrom /media/cdrom0/
v adresáři potom uvidíš všecky skryty soubory (i ten instaler) osobně jsem to instaloval bez toho kopirovani do pc a beztak to jelo krásně :)
Jo taky by bylo dobry aby to někdo dodal k tomu članku porotože ty soubory jsou skryty fakt blbě  ;)