Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Compiz Fusion  (Přečteno 22597 krát)

Septyk

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 356
Compiz Fusion
« kdy: 27 Června 2007, 11:51:05 »
http://news.softpedia.com/news/How-to-Install-Compiz-Fusion-on-Ubuntu-58113.shtml
Na téhle stránce je návod jak zprovoznit Compiz Fusion (vznikl sloučením Beryl a Compiz projektů).

Jen upozornim že mě to moc dobře nefungovalo, udělal jsem si bordel v závislostech a když jsme si pak dal zpátky Beryl, tak jsme zjistil že mi nešlapou dekorace oken, krychle..vlastně nic. Jen efekty při zavření okna atd. :) . Ani Compiz už mi nefunguje. Teď se to pokusim dát dokupy. Kdyby někdo věděl v čem to může váznout, ať dá vědět ;-) . Akcelerace mi pořád spolehlivě funguje.Jo, když otevřu beryl-manager, tak mi zobrazí jenom nabídku General option, i když mám pluginy a všechno nainstalovaný.
« Poslední změna: 17 Prosince 2007, 23:37:10 od Anna Taliánová »
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

Skeletonix

  • Host
Compiz Fusion
« Odpověď #1 kdy: 27 Června 2007, 12:32:27 »
asi si počkám do října ;)

Septyk

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 356
Compiz Fusion
« Odpověď #2 kdy: 27 Června 2007, 12:45:21 »
Üž je to ok. Musel jsem si ten Compiz fusion znova nainstalovat (akorát compiz-gtk balík mi pořád nešel nainstalovat-závyslosti :-/ ) a pak jsme to zas odinstaloval a už Beryl šlape jak má :-) Ale na ten Compiz fusion si asi taky halt počkám :) . Viděl jsem nějaký to video a nepřišlo mě tak kýčovitý jako videa s berylem. A zajímavej je ten odraz krychle v pozadí :)
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

Skeletonix

  • Host
Compiz Fusion
« Odpověď #3 kdy: 27 Června 2007, 12:50:35 »
vypadá to hezky a snad to bude rychlejší než Compiz co je defaultně ve Feistym (děsně dlouho se startují programy).

henrichg

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 401
Compiz Fusion
« Odpověď #4 kdy: 27 Června 2007, 14:35:18 »
Ja som si Compiz Fusion skompiloval podla tohoto navodu a slape super: http://forums.opencompositing.org/viewtopic.php?f=51&t=758
Ziadne problemy s kompilaciou, hotove za 15 minut.
Treba spustat ten z /usr/local/bin (tam sa nainstaluje), kedze vo Feisty je uz stary compiz nainstalovany.
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Milan

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 8
Compiz Fusion
« Odpověď #5 kdy: 30 Června 2007, 19:15:51 »
Ja sem instaloval podle tohoto navodu: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=2895086
Jediny problem, ktery sem mel byly nefunkcni ramy oken, ale to jsem vyresil aktualizaci libdecoration0 a vse slape jak ma.
Za to málo, co znám, vděčím své hlouposti.

Petr Tomeš

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 1582
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
Compiz Fusion
« Odpověď #6 kdy: 01 Července 2007, 10:29:48 »
A já používám vývojovou verzi Ubuntu 7.10 a Compiz Fusion tam již je a šlape krásně. ;)

Tomas Witzany

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 24
Compiz Fusion
« Odpověď #7 kdy: 01 Července 2007, 13:11:13 »
Citace: Skeletonix
vypadá to hezky a snad to bude rychlejší než Compiz co je defaultně ve Feistym (děsně dlouho se startují programy).
což o to já doufám že pod tim pudou javovský aplikace používající swing

Septyk

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 356
Compiz Fusion
« Odpověď #8 kdy: 07 Července 2007, 20:37:55 »
Já mám s tím Compizem problémy s nastavením klávesových skratek.Nemůžu nastavit třeba to,aby se mi krachle otáčela při držení třetího tlačítka myši. U berylu mi to jde. A pořád mi přijde Beryl rychlejší než Compiz v GG.Proto ho i tam pořád používám :) . Nejde mi ani tak o ty efekty,ale Metacity hrozně trhaně vykresuje okna. A taky přetahovat okna na další plochy jenom tažením za titulek je luxusní :)
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

henrichg

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 401
Compiz Fusion
« Odpověď #9 kdy: 09 Července 2007, 15:15:15 »
To tocenie kockou tretim tl. mysi ide. Musis mat aktivny plugin Viewport mouse switch. To s tym pretahovanim okien mas pravdu, chyba je v libwnck, ktore nusi byt opatchovane, ale Feisty verziu som este nikde nenasiel. Ale plugin Expo dovoluje presuvanie okien po plochach a je to aj efektne :-).
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Beetljuice

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 838
Compiz Fusion
« Odpověď #10 kdy: 11 Července 2007, 21:20:26 »
Nevím přesně proč, ale Compiz Fusion je znatelně pomalejší než Beryl. Kubuntu  7.04 + nVidia GForce FX 5200. Jak jste na tom vy?
Aj dont spíík ííngliš :)

Walard

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 278
Compiz Fusion
« Odpověď #11 kdy: 11 Července 2007, 21:30:16 »
Já používám ubuntu 7.0.4 + radeon 9000 pro - grafiku mám na 16bit. Obojí běhá rychle, compiz fusion můžu lépe nastavit a má více efektů a je stabilnější než compiz.   :)

henrichg

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 401
Compiz Fusion
« Odpověď #12 kdy: 11 Července 2007, 22:05:57 »
Pre nVidia karty sa odporuca spustat compiz takto:

__GL_YIELD="NOTHING" compiz --loose-binding --sm-disable --ignore-desktop-hints --replace ccp &

Hodne to urychli.
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Marcos.MM

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 18
Compiz Fusion
« Odpověď #13 kdy: 12 Července 2007, 00:05:02 »
Na svem notebooku Acer s integrovanou grafikou tusim ze Intel 950GMA, Celeronem na 1.7 a Ubuntu 7.04 mi Compiz Fusion beha rychleji nez Beryl. Sice hned po instalaci se mi to zdalo vyrazne pomalejsi, ale nejak se to rozbehalo. Jedinej problem s Compiz Fusion mam, ze kdyz spustim ten water efect, i jen na par sekund, a hned jej vypnu, tak se mi system zpomali do nepouzivatelneho stavu, pomuze jen restart. Samozrejme vytizeni cpu jde nahoru, po vypnuti water ef. klesne na klidove hodnoty, ale system uz se nerozbeha. A ram se taky nijak nezaplni, max na 250 mb. Nejak to neresim, nepouzivam to, jen zvedavcum na ukazku..  :-)
Asus G73 + BackTrack 4 H4F

Guest

  • Host
Compiz Fusion
« Odpověď #14 kdy: 12 Července 2007, 07:22:21 »
Asi jsem udělal něco špatně ale v návodu v odkazu nahoře, je repozitář, který neobsahuje amd64 balíčky.

Beetljuice

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 838
Compiz Fusion
« Odpověď #15 kdy: 12 Července 2007, 08:50:01 »
Citace: ilfirin
Asi jsem udělal něco špatně ale v návodu v odkazu nahoře, je repozitář, který neobsahuje amd64 balíčky.
Já instaloval podle tohoto návodu a tam jsou i balíčky pro Amd64.
Citace: henrichg
Pre nVidia karty sa odporuca spustat compiz takto:
__GL_YIELD="NOTHING" compiz --loose-binding --sm-disable --ignore-desktop-hints --replace ccp &
Hodne to urychli.
Ok dík, vyzkouším.
Aj dont spíík ííngliš :)

Guest

  • Host
Compiz Fusion
« Odpověď #16 kdy: 12 Července 2007, 09:37:11 »
Beetlejuice: Mockrát díky, tam už 64btové balíčky jsou.

Ovšem jeden (settings) chybí a navíc mi to nějak nenaběhlo. Čekám tedy trpělivě na 7.10. Sám to integrovat nebudu.

primar

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 42
Compiz Fusion
« Odpověď #17 kdy: 12 Července 2007, 15:53:54 »
co nato vravite ? ma zmysel vyhadzovat beryl ? a nahadzovat CF ? ci to nieje len zbytocna robota...

Tomáš Karvay

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 351
    • Tomáš Karvay
Compiz Fusion
« Odpověď #18 kdy: 17 Července 2007, 13:38:36 »
Zdravím, funguje Vám Compiz Fusion na GG? Beryl mi jede moc pěkně, ale na compiz fusion mi na mém Ubuntu 7.10 scházejí neustále balíčky..

Kód: [Vybrat]
Následující balíky mají nesplněné závislosti:
  compiz: Závisí na: compiz-fusion-plugins-main (>= 1:0.0.0+git20070711) ale nebude se instalovat
          Závisí na: compiz-fusion-plugins-extra (>= 1:0.0.0+git20070711) ale nebude se instalovat
E: Poškozené balíky
EDIT: Omlouvám se, jsem idiot, po přidání repo z prvního příspěvku vše jede jak má. :/
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

Petr Tomeš

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 1582
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
Compiz Fusion
« Odpověď #19 kdy: 17 Července 2007, 16:22:20 »
Citace: Jerzabek
Zdravím, funguje Vám Compiz Fusion na GG? Beryl mi jede moc pěkně, ale na compiz fusion mi na mém Ubuntu 7.10 scházejí neustále balíčky..

Kód: [Vybrat]
Následující balíky mají nesplněné závislosti:
  compiz: Závisí na: compiz-fusion-plugins-main (>= 1:0.0.0+git20070711) ale nebude se instalovat
          Závisí na: compiz-fusion-plugins-extra (>= 1:0.0.0+git20070711) ale nebude se instalovat
E: Poškozené balíky
EDIT: Omlouvám se, jsem idiot, po přidání repo z prvního příspěvku vše jede jak má. :/
Žádný repozitář jste složitě přidávat nemusel. Proč, když je Comiz Fusion už součástí Ubuntu 7.10???

Tomáš Karvay

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 351
    • Tomáš Karvay
Compiz Fusion
« Odpověď #20 kdy: 17 Července 2007, 16:28:05 »
No bez těch repozitářů mi chyběly ony zmiňované balíčky, které kvůli závislostem nešly nainstalovat... Protože jsem vycházel z toho, že v 7.10 by Compiz Fusion měl být, ze začátku jsem se snažil rozchodit ho s ofiko repozitářema, bohužel toskončilo nezdarem. :(
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

Petr Tomeš

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 1582
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
Compiz Fusion
« Odpověď #21 kdy: 17 Července 2007, 16:44:20 »
Citace: Jerzabek
No bez těch repozitářů mi chyběly ony zmiňované balíčky, které kvůli závislostem nešly nainstalovat... Protože jsem vycházel z toho, že v 7.10 by Compiz Fusion měl být, ze začátku jsem se snažil rozchodit ho s ofiko repozitářema, bohužel toskončilo nezdarem. :(
To je divné, já Ubuntu 7.10 používám a efekty tam jsou standardně povolené a žádné balíky mi nechybí.

Petr Tomeš

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 1582
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
Compiz Fusion
« Odpověď #22 kdy: 17 Července 2007, 16:45:35 »
Citace: Petr Tomeš
Citace: Jerzabek
No bez těch repozitářů mi chyběly ony zmiňované balíčky, které kvůli závislostem nešly nainstalovat... Protože jsem vycházel z toho, že v 7.10 by Compiz Fusion měl být, ze začátku jsem se snažil rozchodit ho s ofiko repozitářema, bohužel toskončilo nezdarem. :(
To je divné, já Ubuntu 7.10 používám a efekty tam jsou standardně povolené a žádné balíky mi nechybí.
Tipnu si, že jste si možná nepotřebnými a zbytečnými zásahy do repozitářů mohl rozvrtat systém, což vedlo k té chybě.

Tomáš Karvay

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 351
    • Tomáš Karvay
Compiz Fusion
« Odpověď #23 kdy: 17 Července 2007, 16:51:28 »
Citace: Petr Tomeš
Tipnu si, že jste si možná nepotřebnými a zbytečnými zásahy do repozitářů mohl rozvrtat systém, což vedlo k té chybě.
V době, kdy mi to házelo tyhle chyby, jsem žádné repozitáře nepřidával..
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

Petr Tomeš

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 1582
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
Compiz Fusion
« Odpověď #24 kdy: 17 Července 2007, 16:56:00 »
Citace: Jerzabek
Citace: Petr Tomeš
Tipnu si, že jste si možná nepotřebnými a zbytečnými zásahy do repozitářů mohl rozvrtat systém, což vedlo k té chybě.
V době, kdy mi to házelo tyhle chyby, jsem žádné repozitáře nepřidával..
Pak mohlo jít o dočasnou chybu. Často jsem se setkával například s tím, že na českém zrcadleúserveru ještě nebyly všechny (aktuální) balíky, jako na zdrojovém... Proto upřednostňuji původní server v Británii, odkud se přebírají data dodalších po celém světě.

Každopádně doporučuji používat to, co je v tom Gutsy, a ne zvláštní repozitář, bude to časem dělat jen zbytečnou paseku...

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.