Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wiki: Rozdělení disku Guided  (Přečteno 3931 krát)

Skeletonix

• Host
wiki: Rozdělení disku Guided
« kdy: 27 Června 2007, 23:25:58 »
Ahoj

.... tak jsem se dal do poopravení návodu na instalaci systému na wiki. Ale nemám doma úplně poslední verzi cd Feistyho (nějaké rcX  vydání).  Když jsem vytvořil oddíl s ntfs filesystémem a dal instalaci Ubuntu, při rozdělování disku dal volbu guided, nastavil velikost ext3 oddílu a dal OK .... chyba. Zvláštní je že pokud je ten oddíl ve FAT32 jde to normálně.

Jedná se o chybu v mé nedokonalé verzi instalačky či to prostě s ntfs nefunguje a mám to popsat přes ruční úpravu disku, která není dle mého soudu nejpovedenější (nejsnažší) ?

Dík moc.

Skeletonix

• Host
« Odpověď #1 kdy: 27 Června 2007, 23:35:44 »
tak jsem si říkal že bych aspoň popsal to ruční (nevím kdys se k tomu zase dostanu ) ... a ouha zase to končí chybou .... mno tak až zase bude čas. Stáhnu finální verzi instalačky a snad to poběží jak má :D.

------
nebo to můžete někdo dodělat ;-)

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 27 Června 2007, 23:38:06 »
... nezkoušel jsem, ale nemohl by být problém v tom, že v dané chvíli nelze zapisovat NTFS (ntfs-3g)?

Skeletonix

• Host
« Odpověď #3 kdy: 27 Června 2007, 23:43:17 »
nevím .. proto píšu. Až bude čas odzkouším, ale jestli už někdo zkoušel ať dá vědět. ... ale jak jsem psal i ruční rozdělení končí chybou, bude to asi nějaká raná verze (fakt nevím kdy jsem jí tahal ;))

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 28 Června 2007, 14:44:51 »
Pokud se jedná o návod "Průvodce instalací Ubuntu", tak je téměř hotov na adrese http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce_instalac%C3%AD_Ubuntu . Až na rozdělení disků s Windows. A to kroky:

5-2-1. krok - rozdělení disku
5-2-2. krok - volba přípojných bodů

Je to napsané asi dobře, ale v těchto krocích obrázky jsou z původního návodu. Je třeba je vyměnit. Avšak ve VirtualBoxu se mi to nedaří.
Nemám na to chuť ani čas. Pokud se toho ujmete, budu jedině rád. :)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Skeletonix

• Host
« Odpověď #5 kdy: 28 Června 2007, 14:50:18 »
ono u feistyho je to ruční rozdělení úplně jinak ... přijde mi snažší to "automatické" rozdělení ... ale to mi moc nefungovalo. Jen co budu mít po státnicích tak to mile rád dodělám. Teď není moc čas :(

Skeletonix

• Host
« Odpověď #6 kdy: 29 Června 2007, 23:30:24 »
mno tak nakonec to byl problém příliš rané verze instalačního CD ... už je to hotovo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.