Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zavádění systému  (Přečteno 1861 krát)

saigon

• Návštěvník
Zavádění systému
« kdy: 28 Června 2007, 11:09:13 »
Zdravím Vás! Jsem nový uživatel ubuntu 7.04. Bohužel jsem nucen provozovat na jednom stroji taky WinXP. Mam dva problémy: 1) Zavádění Win trvá velmi dlouho. To, ale až tak nevadí. 2) Pokud Win vyžaduje před spuštěním Scandisk, v momentě kdy naskočí kontrola disků, počítač se restartuje. Win mi tak funguje jenom v nouzovém režimu.Běžným způsobem se přes ten scandisk nedostane.Moc díky za radu.

Petr125

• Aktivní člen
  • *
Zavádění systému
« Odpověď #1 kdy: 28 Června 2007, 11:40:32 »
Moc nechápu, co chceš vlastně poradit ohledně Ubuntu. Ptáš se, jak vyléčíš Windows, aby se nerestartoval? Nejsem si jist, jestli jsi ve správném fóru ohledně dotazu na Windows.

Zde se ti může dostat rady
- ohledně partišnů (jak je máš rozvrhnuté, jaký file systém na nich máš a kde máš který systém nainstalovaný)
- ohledně nastavení GRUBu, abys mohl mít multiboot

Obávám se, že tvůj problém bude s WinXP a 7 uživatelů Win z 5ti ti doporučí reinstall.

saigon

• Návštěvník
Zavádění systému
« Odpověď #2 kdy: 28 Června 2007, 11:59:52 »
Možná,že jsem tu otázku nepoložil přesně.Omlouvám se.Jde o to, že po instalaci Ubuntu se mi po zapnutí počítače objeví nabídka pro výběr os. Jako implicitní mam ubuntu,které šlape bez problémů.Pokud vyberu XP, šlape taky-sice to dyl trva,ale to mi nevadí. Problem nastane tehdy když se před tim vypne xp nekorektně. To znamená, že před spuštěním win bude vyžadovaná kontrola disků a v ten moment přestane win nabíhat a následuje restart.Z mého pohledu je problém v zavaděči,který má s ubuntu co dočinění,ne? Jsem sice jenom mírně pokročilý uživatel, ale nejsem na tom zas tak špatně,abych tady vyžadoval nějaké rady kolem win.Zkusím pohledat to nastavení grubu a uvidim.Diky

saigon

• Návštěvník
Zavádění systému
« Odpověď #3 kdy: 28 Června 2007, 12:12:19 »
Chápu,že pro většinu z Vás je můj dotaz asi nepochopitelný, ale jsme přece v diskuzi pro úplné začátečníky.??

qUAKER

• Host
Zavádění systému
« Odpověď #4 kdy: 28 Června 2007, 12:21:16 »
tak odklepni scandisk,a zkontroluj to ve Windows.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Zavádění systému
« Odpověď #5 kdy: 28 Června 2007, 12:46:48 »
Jediný možný problém může být instalátorem poškozený NTFS filesystém, což je sice nepravděpodobné, ale není to vyloučitelné...

Zkuste ten scandisk zrušit a naběhnout Windows bez něj a až tam zkontrolovat disk...
Restart se podle mého děje z toho důvodu, že scandisk objeví problém, pokusí se ho opravit a pak sám restartuje PC...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

saigon

• Návštěvník
Zavádění systému
« Odpověď #6 kdy: 28 Června 2007, 20:18:39 »
Děkuji za odpověď.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.