Dobrý den,
zavítal jsem na toto vlákno a velmi mě potěšilo, že má někdo podobné problémy s přechodem jako já...
Tedy abych byl konkrétní někdy na podzim 2006 jsem si říkal, že přejdu na Linux a tak jsem si na webu objednal CD Ubuntu 6.06
Instaloval jsem v přítomnosti kamaráda, který už má s tímto systémem zkušenosti. Provedli jsme to až v únoru, protože v té době jsem měl na svém PC datebázi v MS Access a v OpenOPffice.org mi to nešlo otevřít (databázi jsem potom předal jiné - zodpovědnější osobě - a už jsme mohli plně instalovat.
Mno abych to shrnul za těch několik měsíců jsem na počítači provedl hned několik instalací. 6.06 jsem instaloval asi 5x (pokaždé se něco pokazilo, tak bylo jednodušší imstalovat znovu..
Poté jsem objevil, že existuje 6.10m tak jsem neváhal a zjišťoval jsem, co je potřeba k přechodu na vyší verzi a hned jsem to udělal... Tady nemusím snad zdůrazňovat, že jedna instalace také nebyla... ale vzhledem k tomu, že jsem neměl CD pro 6.10 musel jsem instalovat z 6.06 a dále přecházet na vyšší verzi.
Pak jsem objevil, že se vyvíjí 7.04, tak jsem to chtěl zkusit, ale kámoš mi to nedoporučoval...
Adi to věděl, ale já si rád hraju, tak jsem to taky hned několikrát instaloval... z 6.06 -> 6.10 -> 7.04
Až teď jsem jakš takš v pohodě... doma mám už stabilní originální instalační CD Ubuntu 7.04 a současná instalace je druhá, nebo třetí...
Prostě rád bych si pořídil noťas, tak experimentuju a zkouším všechno, co by mohlo fungovat. (Ohledně noťasu tu jeještě založím vlákno).
Ještě pro doplnění můj stroj je: PIII 450Mhz, 256MB RAM, 60GB HDD, nVidia 64MB GRAM...
A na tomhle stroji bych už chtěl fungovat s první instalací:
http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/7343-toshiba-satellite-l100.html