Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Legální OS zdarma - UBUNTU funguje dobře  (Přečteno 18443 krát)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Legální OS zdarma - UBUNTU funguje dobře
« Odpověď #25 kdy: 03 Července 2007, 18:52:43 »
Myslím, že Canonical na reklamu, resp. rozsáhlou reklamní kampaň má...jen to asi není styl této společnosti a asi by to popíralo některé myšlenky GNU/Linuxu a Ubuntu zvlášť...
Kdo chce, tak si cestu k linuxu a k Ubuntu najde, jako jsem ji našel já (po několika pokusech s Mandrivou a Fedorou, kdy jsem vrátil zpět na PC, resp. NTB Widle. A když jsem nainstaloval a poznal Ubuntu, tak šly Widle z disku pryč). Chce to trpělivost a chuť poznat něco nového, chuť se učit a poznávat, objevovat neznámé a mít radost, že to všechno funguje úúúúúplně skvěle. Chce to mít pocit, že nejsem ničím a nikým svazován, omezován. Je to vše o SVOBODĚ!!!
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

tripx

• Návštěvník
« Odpověď #26 kdy: 03 Července 2007, 19:01:48 »
Ahoj
chlapi, neblaznete .. co jsem rikal .. ze chci pouzivat lunux a budu ho pouzivat  ale az to bude stejne jako win .. nechci se ucit neco noveho ... chci sednout nainstalovat a fungovat .. nechci travit odpoledne s tim ze budu koukat po forech a hledat pomoc .. kterou urcite najdu .. ale ne hned ... jinak nemam vymitou hlavu z win  a ze win jsou nejlepsi to jsem prece nerekl a netvrdim to ... nechci delat z tohoto topicu - flame na to me opravdu neuzije - jen jsem psal svuj nazor svoji zkusenost ... a psal sem to sem proto ze kamarad jede na ubuntu a dal mi toto tema k precteni a zamysleni ... bohuzel zatim opravdu zatim prome linux bohuzel neni ale jednou ten cas urcite pride .. diky za vas cas a nazory
Tripx

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #27 kdy: 03 Července 2007, 19:21:57 »
Tak naco si sem vobec pisal ked nechces????? Hromada ludi nechce a nema zaujem, ale preco nam to musis povedat? Normalne to funguje tak ze niekto ponuka a ten druhy prijme alebo odmietne. Aj keby ti niekto z tohto fora Ubuntu ponukal, tak mozes odmietnut jeho...A ja som nejak nezaregistroval, ze by ti tu niekto ten linux vnucoval - tak preco a z akeho dovodu bol ten tvoj prvy prispevok?????
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #28 kdy: 03 Července 2007, 19:26:25 »
...a az bude stejne ako windows, tak sa vymenime, pretoze ja ho prestanem pouzivat a pozriem sa po niecom lepsom

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #29 kdy: 03 Července 2007, 19:37:06 »
Citace: tripx
Ahoj
chlapi, neblaznete .. co jsem rikal .. ze chci pouzivat lunux a budu ho pouzivat  ale az to bude stejne jako win .. nechci se ucit neco noveho ... chci sednout nainstalovat a fungovat .. nechci travit odpoledne s tim ze budu koukat po forech a hledat pomoc .. kterou urcite najdu .. ale ne hned ... jinak nemam vymitou hlavu z win  a ze win jsou nejlepsi to jsem prece nerekl a netvrdim to ... nechci delat z tohoto topicu - flame na to me opravdu neuzije - jen jsem psal svuj nazor svoji zkusenost ... a psal sem to sem proto ze kamarad jede na ubuntu a dal mi toto tema k precteni a zamysleni ... bohuzel zatim opravdu zatim prome linux bohuzel neni ale jednou ten cas urcite pride .. diky za vas cas a nazory
Tripx
1. Linux nebude NIKDY jako Windows.
2. Každý den se učíš něco nového, a ani o tom nevíš ;)
3. K Ubuntu 7.04 si sedneš, nainstaluješ a on, světe div se, funguje (pokud nemáš nějaký atypický HW) - už jsem ho instaloval na několik značek NTB (Toshiba, FSC, Compaq) a na procesory AMD i Intel, grafiky integrované i dedikované a v 90% po instalaci fungovalo vše - úplně stejné jako u widlí!!!
4. Po fórech můžeš koukat, pokud máš právě nějaký atypický HW - což se stát může. Já na toto fórum chodím, protože chci svoje Ubuntu vylepšovat a vylaďovat. Jinak mi funguje na 100%!
5. Proč proboha píšeš tedy svůj názor, ještě k tomu zprostředkovaný od kamaráda, tudíž neosobní, neprožitý? To je jako bych já napsal na specializované fórum Apple/Mac OSX svůj názor, který jsem někde slyšel, ale Apple ani Mac OSX jsem v životě neviděl - asi bych byl ihned na tomto fóru za trotla...
6. Myslím, že linux pro tebe není a asi nikdy nebude, protože ho chceš mít stejný jako windows - a to je NEMOŽNÉ!!!
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

tripx

• Návštěvník
« Odpověď #30 kdy: 03 Července 2007, 20:45:57 »
Chlapi je mi lito .. jen odpovim a uz vas nebudu obtezovat .. ja sem si sam inastaloval ubuntu .. nikoliv ze to mam zprostredkovane od kamarada ... takze prozity a osobni ... preji vam vsem hodnestesi a spokojenosti a rozvoj linuxu k obrazu vasemu .. dofam ze to nekdo nebude brat zase jako provokaci..
ahoj
tripx

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #31 kdy: 03 Července 2007, 20:54:59 »
Citace: tripx
... a psal sem to sem proto ze kamarad jede na ubuntu a dal mi toto tema k precteni a zamysleni ...
Aha, takže tuto větu jsem pochopil jinak - lépe řečeno jsem ji pochopil slovo od slova, jak byla napsána ;)

Takže sorry...
Marek *Marp* Pszczolka

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #32 kdy: 03 Července 2007, 21:12:40 »
vcera jsem instaloval, dnes pisu - naozaj silne prezite :)

Petr Petr

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.signaly.cz/pgp
« Odpověď #33 kdy: 04 Července 2007, 06:20:24 »
Dobrý den,
zavítal jsem na toto vlákno a velmi mě potěšilo, že má někdo podobné problémy s přechodem jako já...
Tedy abych byl konkrétní někdy na podzim 2006 jsem si říkal, že přejdu na Linux a tak jsem si na webu objednal CD Ubuntu 6.06
Instaloval jsem v přítomnosti kamaráda, který už má s tímto systémem zkušenosti. Provedli jsme to až v únoru, protože v té době jsem měl na svém PC datebázi v MS Access a v OpenOPffice.org mi to nešlo otevřít (databázi jsem potom předal jiné - zodpovědnější osobě - a už jsme mohli plně instalovat.

Mno abych to shrnul za těch několik měsíců jsem na počítači provedl hned několik instalací. 6.06 jsem instaloval asi 5x (pokaždé se něco pokazilo, tak bylo jednodušší imstalovat znovu..
Poté jsem objevil, že existuje 6.10m tak jsem neváhal a zjišťoval jsem, co je potřeba k přechodu na vyší verzi a hned jsem to udělal... Tady nemusím snad zdůrazňovat, že jedna instalace také nebyla... ale vzhledem k tomu, že jsem neměl CD pro 6.10 musel jsem instalovat z 6.06 a dále přecházet na vyšší verzi.
Pak jsem objevil, že se vyvíjí 7.04, tak jsem to chtěl zkusit, ale kámoš mi to nedoporučoval...
Adi to věděl, ale já si rád hraju, tak jsem to taky hned několikrát instaloval... z 6.06 -> 6.10 -> 7.04

Až teď jsem jakš takš v pohodě... doma mám už stabilní originální instalační CD Ubuntu 7.04 a současná instalace je druhá, nebo třetí...

Prostě rád bych si pořídil noťas, tak experimentuju a zkouším všechno, co by mohlo fungovat. (Ohledně noťasu tu jeještě založím vlákno).

Ještě pro doplnění můj stroj je: PIII 450Mhz, 256MB RAM, 60GB HDD, nVidia 64MB GRAM...
A na tomhle stroji bych už chtěl fungovat s první instalací:
http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/7343-toshiba-satellite-l100.html
Buď sám sebou, dokud je to reálně možné, pak se začni chovat jako člověk. :D
Všechno je relativní. I já jsem relativně v pohodě, ale realita je jiná.

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #34 kdy: 04 Července 2007, 09:54:31 »
Dle mě jsou názory proč uživatel chce používat i proč nechce používat linux celkem v pohodě. Nesnažme se brát názory za provokace, ale jako zkušenosti uživatelů nebo jejich názory. Začínám si připadat jako někde na fóru kde člověk zmíní lunux a všichni ho kamenují ať s tím de někam, že je to nepoužitelné atd. Nedělejme ze sebe takové hulváty.
   Někdo má názor proč mu to nesedlo a chce se o něj podělit. Nezatracujte ho a hned nepište ať se k tomu nevyjadřuje. (reaguji na "hase")
   Mě se povedl přechod až na x pokusů. Dnešní verze jsou už tak nabušené, že to musí být snad už hračka pro každého. Znám snad tucet lidí co přecházelo. Minimálně polovina přešla a to především díky 7.04, což svědčí o tom, že se vše opravdu výrazně lepší.
   A také si neodpustím zareagovat na "..nechci se učit něco nového..."  Proč?  Jak psal "marp" ...stale se učíš něco nového a ani tom nevíš. Je to pravda. Taky se nebudeš prát u výrobce auta, že tvoje stařičká škodovka se ovládala jinak než ta nová oktávka. Nebudeš vracet Vistu jen proto, že se některé věci v ní dělají jinak než v XP atd. Prostě se přizpůsobíš. Budeš se učit ovládat auto protože je lepší a jde s dobou. Budeš se učit zacházet s Vistou protože je lepší a jde s dobou. Proč se nenaučit ovládat linux. Tej jde také s dobou a není to nic náročného. Pokud se člověk nebude chtít učit novým věcem, tak z něj bude za pár roků asi podivín a s ničím si nebude umět rady ;)
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #35 kdy: 04 Července 2007, 11:14:07 »
Bych to shrnul. Ten člověk má jistě právo na svůj názor a Ubuntu mu nevyhovalo. To je prostě fakt a realitě, netřeba kvůli tomu jančit. Zrovnatak si bude jistě stěžovat nad jiným ovládáním Windows Vista, těch změn v uživatelském rozhraní je tam spoustu. Takže si ji buď koupí, nebo třeba ukradne, a stejě se ji bude muset učit.

Jinak pokud jde o vývoj. Za poslední dvaroky je skok ohromný, s každou verzí. My, co jsme s napjetím očekávali před rokem Ubuntu 6.06 a chválili ho jako výborý počin, s dnes můžeme smát, protože 7.04 a 7.10 už bude úplně někde jinde. Ty skoky jsou obrovské. Lidi z mého okolí, kteří se o linux dříve nezajímali, se dnes často zajímají. A každá nová verze je pro ně atraktinější. pro někho byly důvody k přechodu splněny před dvěma lety, pro druhého třeba až nyní a pro třetího třeba až za rok a pro tvrtého nikdy. Nároky a potřeby se různí velice. Ale směr a trendy jsou jasné a silné.

http://marketshare.hitslink.com/report.aspx?qprid=5&qpdt=1&qpct=4&qpcustom=Linux&qptimeframe=M&qpsp=78&qpnp=24

Bum

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #36 kdy: 22 Července 2007, 15:38:58 »
Nooo.
Takze takto.
Nepuzivam PC tak dlho ako vacsina ludi tuto. Doteraz som tiez pouzival Windows - Tusim som zacal na 98 Potom som si kupil Laptop a je nanom XP. (zatial. :) ) Ubuntu som nainstaloval pred asi mesiacom. Zatial pre kratkos dna - ( je to divne ale den ma stale len 24 hodin. )som vo faze nastavovanie k obrazu svojmu. Trva to mozno dlchsie aj preto ze neviem po anglicky a tak ficim na systeme skuska omyl.  Lokalizacia je Slovenska co je v poriadku, ale niektore nastavenia su po anglicky a ftedy mi ziaria oci a klikam a klikam. Ale ine som chcel. Preco moj prechod na Linux? Chcel som vytvorit zalohu disku kad sa xp pototo. U mna sa to dialo dost casto lebo badam a skusam rozne programy. A ako to tu oznacuje Widle maju tu krasnu schopnost sa nabalovat a uchovavat si zbytocne informacie. Nerozchodil som este wifi kartu a tiez Blutooth len na polovicu modem po drobnych problemoch nabehol tiez a ide jak raketa. take vysledky na XP nikdy nemal. Ale ide mi skoro vsetko. este najst nejaku nahradu za AutoCad a bude  to fasa. a Widla dostane Delete.

Pacila sa mi tu hlaska. Mojej zene sa ubuntu paci lebo obsahuje sudoku.

Moje je na tom rovnako. Hehe

Jo kedze ste tu maly info o svojom veku dam aj ja. 31.

Funky B.

• Host
« Odpověď #37 kdy: 22 Července 2007, 19:50:46 »
Jsem jeden z těch mladších uživatelů Ubuntu, je mi 17 let a tohle je můj první příspěvek na fórum. Počítače mě chytly už v šesti letech a od té doby tak všelijak experimentuju. Distribucí jsem vyzkoušel celkem hodně, spíš teda těch, které se hodí na server. A tak jsem zastával názor, že linux je super na server, ale doma ho nechci. Po mém experimentování s linuxem jsem se asi na rok vrátil k Windows... Ale pak jsem narazil (na ubuntu), které mě zprvu také moc nenadchlo. Nechal jsem si poslat verzi 6.06, ale opravdové nadšení přišlo až s 7.04, které už trápím asi 14 dní... Je to super a myslím si, že u Ubuntu nějakou dobu zůstanu...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.